Μάρκος Μίνδλερ


Ιδρυτής Αρχηγός της 3ης Ναυτοπροσκόπων.
Γεννήθηκε στις 28-3-1860 στην Αθήνα και σπούδασε Νομικά. Το 1885 διορίστηκε στο Πρωτοδικείο και αργότερα στο Εφετείο σαν άμισθος Πάρεδρος. Απόφοιτος του Ωδείου Αθηνών, μετείχε σαν τακτικό μέλος στις πρώτες του συναυλίες. Μανιώδης φίλαθλος, διετέλεσε γιά πολλά χρόνια μέλος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, του Ναυτικού Ομίλου Νέου Φαλήρου, του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου, του Ποδηλατικού Συλλόγου και άλλων σωματείων. Γιός του Ιωσήφ Μίνδλερ, ο οποίος εισήγαγε την στενογραφία στην Ελλάδα και εργάσθηκε ως στενογράφος της Βουλής ολόκληρες δεκαετίες. Έτσι γνώρισε τον Βουλευτή Αττικοβοιωτίας και Πρόεδρο του Δ.Σ. του Σ.Ε.Π. Νεγρεπόντη και έγινε μέλος της προσκοπικής οικογένειας. Ο γιός του Γεώργιος, που υπήρξε κι αυτός υπαρχηγός της 3ης Ναυτοπροσκόπων, κατά την Κατοχή ήταν Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Επειδή η οικογένειά του Ιδρυτή είχε βαυαρική καταγωγή, όταν ο Τάσος Αντωνόπουλος σχεδίασε τον θυρεό της 3ης, χρησιμοποίησε τα χρώματα κόκκινο και μαύρο.
Κάθε χρόνο στις 28 Μαρτίου τα παιδιά προσέφεραν στον Ιδρυτή ένα μπουκέτο με κόκκινες και μαύρες τουλίπες. Μετά τον θάνατό του το 1957, κάθε χρόνο στις 28 Μαρτίου γίνεται τρισάγιο στο Α΄ νεκροταφείο στην μνήμη όλων των μελών της Ομάδας που δεν ζούν πιά. Πάνω στην πλάκα αφήνουμε ένα μπουκέτο κόκκινες και μαύρες τουλίπες.

Προηγούμενη

Περιεχόμενα
Επόμενη
΄Ιδρυση 3ης Ομάδας Ναυτοπροσκόπων το 1913. Από Ημερολόγια των πρώτων 50 χρόνων Γαλλικός καφές το 1916


(C) Copyright 1913-2002 3η Ο.Α.Ν. Επιτρέπεται η ελεύθερη ανάγνωση από browsers του WWW και παρόμοια προγράμματα. Με την επιφύλαξη κάθε άλλου δικαιώματος.