Πέμπτη 25 Μαΐου 1939:


Αποχαιρετιστήρια συγκέντρωση στην Λέσχη της ομάδας, στα Πευκάκια. Από νωρίς το απόγευμα συγκεντρώθηκαν όλοι οι Ναυτοπρόσκοποι της ομάδας μας, οι παλαιοί και νέοι Ακρίτες του συστήματος, ο Αρχηγός και Υπαρχηγός της Αγέλης Λυκοπούλων, ο Αρχηγός και οι Υπαρχηγοί της ομάδας μας, ο Ιδρυτής Αρχηγός κ. Μίνδλερ και ο Ιδρυτής του Ελληνικού Προσκοπισμού κ. Αθανάσιος Λευκαδίτης.
Βαθειά συγκινημένοι, ανανεώσαμε την προσκοπική μας υπόσχεση, ενώσαμε όλοι τα χέρια σε προσκοπική αλυσίδα και με δάκρυα στα μάτια τραγουδήσαμε το τραγούδι του αποχαιρετισμού που τελειώνει έτσι :
“ Όχι, δεν χωριζόμαστε για πάντοτε, παιδιά,
μα θα ξαναβλεπόμαστε, αδέλφια μου, συχνά”.
΄Οταν, φεύγοντας, σφίξαμε το χέρι του Αρχηγού καθένας μας, μαζί με τον Αρχηγό, απο-χαιρέτησε και μια σελίδα από τη ζωή του, που του χάρισε τόσες όμορφες μέρες, τόσες ευτυ-χισμένες στιγμές. Στα μέσα Ιουλίου ο Αρχηγός Ιδρυτής παραδίδει στους εντεταλμένους από την Εθνική Οργάνωση Νεολαίας την Λέσχη και τον Νεώσοικο της Ομάδας, μαζί με το υλικό.


Προηγούμενη

Περιεχόμενα
Επόμενη
Θυρεοί Από Ημερολόγια των πρώτων 50 χρόνων 1935 με 1942


(C) Copyright 1913-2002 3η Ο.Α.Ν. Επιτρέπεται η ελεύθερη ανάγνωση από browsers του WWW και παρόμοια προγράμματα. Με την επιφύλαξη κάθε άλλου δικαιώματος.