Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 1955


Το πρωΐ απέπλευσαν από τον Νεώσοικο προς Τουρκολίμανο για την παραλαβή των δύο σκαφών οι υπ’ αρ. 6 και 7 λέμβοι της ομάδας με πληρώματα τους Υπαρχηγό Ίβο, Εν/χες Παπαζήση, Κάρταλη και Ιωσηφίδη και τον Υπ/χη Ροδόπουλο. Μετά από ευχάριστη πλεύση φθάσαμε στο Τουρκολίμανο όπου και ασχοληθήκαμε αρκετά με τις διατυπώσεις παραλαβής και τις διάφορες προεργασίες της ρυμουλκήσεως. Εν τέλει γύρω στο μεσημέρι η υπ’ αρ. 7 λέμβος αναχώρησε πρώτη, ενώ λίγο αργότερα αναχώρησε και η υπ’ αρ. 6.
Και η μεν 7 λέμβος λόγω της σχετικής καλοκαιρίας που επικρατούσε έφθασε χωρίς κανένα επεισόδιο στο Φάληρο και προσωρμίσθηκε στη θέση λουτρά Ούλεν, περιμένοντας την άλλη λέμβο, η οποία όμως εν τω μεταξύ λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας η οποία ήρθε απροσδόκητα καθυστέρησε για πολύ. Η θέση της υπ’ αρ. 6 έγινε ακόμα πιο δύσκολη διότι εν τω μεταξύ το σκάφος το οποίο ρυμουλκούσε βυθίζονταν λίγο-λίγο λόγω διανοίξεως στους αρμούς του. Αφού πέρασε λίγη ώρα και δεν μπορούσε να βγεί στο Φάληρο παρασύρθηκε από τον δυνατό άνεμο πολύ πέρα του “Τροκαντερό”. Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση ο λέμβαρχος Υπαρχηγός αναγκάστηκε να βουτήξει και να βγεί κολυμπώντας στην ξηρά για να έλθει με άλλο σκάφος για βοήθεια. Ευτυχώς όμως ο εν/χης Κάρταλης Αιμ. ο οποίος ανησυχούσε για την τύχη της άλλης λέμβου νοίκιασε από τον Ν.Ο.Π.Φ. ένα σκάφος με μηχανή και έσπευσε για βοήθεια. Παρέλαβε τον Υπαρχηγό που κολυμπούσε και προσέδεσαν την λέμβο υπ. αρ. 6 και τον ρυμουλκούμενο κομήτη. Λόγω της κακοκαιρίας η οποία ήταν εξαιρετικά δυνατή μόνο μετά από δύο ώρες κατορθώθηκε η προσέγγιση στον Νεώσοικό μας.
Μετά την ανέλκυση των κομητών και την τακτοποίησή τους μέσα στο Νεώσοικο έγινε άσκηση κωπηλασίας. Αναχώρηση ώρα 8.30 μ.μ.

Προηγούμενη

Περιεχόμενα
Επόμενη
Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 1955 Από Ημερολόγια των πρώτων 50 χρόνων Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 1955


(C) Copyright 1913-2002 3η Ο.Α.Ν. Επιτρέπεται η ελεύθερη ανάγνωση από browsers του WWW και παρόμοια προγράμματα. Με την επιφύλαξη κάθε άλλου δικαιώματος.