Απελευθέρωση


H διάθεση γιά προσκοπική δουλειά που δύσκολα εύρισκε διέξοδο τόσα χρόνια, δημιούργησε ένα τρομερό ξέσπασμα! Τα παιδιά και οι νέοι είχαν μεγάλη διάθεση γιά κάτι ελληνικό και δημιουργικό. Με μιάς η 3η βρίσκεται με ... 5 ομάδες και 2 αγέλες. Την 3η Α του Δημητράκη Μαρινόπουλου, την 3η Β του Γιάννη Μαρινόπουλου και του Στέλιου Αντωνιάδη πρώτα, και του Γιάννη Μαλακατέ αργότερα. Την 3η Γ του Παύλου Αλευρά, την 3η Δ με τον Γιώργο Συμεωνίδη και την 3η Ε με τον Κώστα Παπαθεοφίλου. Ακέλας ο Χάρης Ροζόλης, τον βοηθά η γυναίκα του, η Καίτη Παρασκευοπούλου-Ροζόλη κι ο ”Μπαγκήρας” Σπύρος Τσιτσιλιάνης, ο οποίος κατόπιν ανέλαβε την αγέλη της 3ης Β.

Το καλοκαίρι ‘45 έγινε στο Καστρί κατασκήνωση και των 14 Αγελών της Αττικής, με στρατοπεδάρχη τον Χάρη Ροζόλη. Αργότερα, έγινε στο Εθνικό γυμναστήριο μεγαλειώδης επίδειξη των 4 Ομάδων και 2 Αγελών της 3ης. Το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς χωρίστηκαν.


Προηγούμενη

Περιεχόμενα
Επόμενη
Η 3η Ν/Π έδωσε και δύο θύματα στον απελευθερωτικό αγώνα. Ιστορία 3ης Αγέλης Ν/Π Αθηνών 1918 - 1988 Προγράμματα Αγέλης 1951


(C) Copyright 1913-2002 3η Ο.Α.Ν. Επιτρέπεται η ελεύθερη ανάγνωση από browsers του WWW και παρόμοια προγράμματα. Με την επιφύλαξη κάθε άλλου δικαιώματος.