Πίττα - Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 1957


Στις 4 μ.μ. οι Πρόσκοποι και τα Λυκόπουλά μας άρχισαν να έρχονται στην αίθουσα “Αθανάσιος Λευκαδίτης” του Σ.Ε.Π. όπου το Σύστημά μας γιόρτασε την πίττα του 1957. Η αίθουσα είχε διακοσμηθεί με ναυτικά σήματα και με το Χριστουγεννιάτικο δένδρο. έλαμπε στην ανακαινισμένη γωνιά. Στην γιορτή παρέστησαν ο Πρώτος Ακέλας της Αγέλης μας κ. Σαράτσογλου, ο παλαιός Αρχηγός και νυν αναπληρωτής του Αρχηγού Μάγκου, λόγω στράτευσής του, Μιχαηλίδης και ένας φωτογράφος.
Μετά την έπαρση, είπαμε διάφορα τραγούδια. Η ομάδα και η Αγέλη έκαναν μερικά σκέτς και παιγνίδια. Μετά, τα φώτα έσβυσαν και έκανε την εμφάνισή του ο Άγιος Βασίλης (Αιμ. Κάρταλης) γεμάτος δώρα. Τα δώρα δόθηκαν μέσα σε μία ατμόσφαιρα χαράς και ευδαιμονισμού από όλους. Μετά από το κόψιμο της πίττας που έγινε από τον Αρχηγό Συστήματος κ. Παύλο Αλευρά και που φαγώθηκε κι’ αυτή με μεγάλη όρεξη έγινε αγώνας κουραμπιεδοφαγίας μεταξύ των ενωμοτιών και πρώτευσαν οι Δελφίνες με δεύτερους τους Γλάρους. Μετά έγινε υποστολή, δόθηκαν οι αναφορές προς τον Αρχηγό Μάγκο και τον Αρχηγό Αλευρά και έληξε και φέτος η ωραία αυτή γιορτή.

Προηγούμενη

Περιεχόμενα
Επόμενη
Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 1956 Ιστορία 3ης Αγέλης Ν/Π Αθηνών 1918 - 1988 Εκδρομή Αγέλης και Ομάδας στην Ραφήνα


(C) Copyright 1913-2002 3η Ο.Α.Ν. Επιτρέπεται η ελεύθερη ανάγνωση από browsers του WWW και παρόμοια προγράμματα. Με την επιφύλαξη κάθε άλλου δικαιώματος.