Ημερολόγιο Δράσεων 1985 - 87 του 6ου Ν/Π, θυγατρικού 3ης Ν/ΠΤα Ναυτοπροσκοπικά Συστήματα της Αθήνας είχαν πάντα πολλά παιδιά, στο τέλος του 1984, που και τα 3 δέχτηκαν και κορίτσια, χρειαζόταν μέσο για να γράψεις Λυκόπουλο ή Ναυτοπρόσκοπο.
Ειδικά η 3η Ναυτοπροσκόπων βρισκόταν σε μεγάλη ακμή: πάμπολλοι (15) και καλά εκπαιδευμένοι Βαθμοφόροι, 120 περίπου παιδιά, συμμετοχή μεγάλων στην τελευταία ορειβατική στον Πάρνωνα 44 και μια πολύ δυνατή παρουσία και βοήθεια των παλιών της Ναυτοπροσκόπων, που αγόρασαν χώρο για Λέσχη και εξασφαλίζουν οικονομική σιγουριά.
Ο Αρχηγός Συστήματος της 3ης, Στέφος Αλευράς έκρινε πως η στιγμή ήταν κατάλληλη γιά να δημιουργηθεί ένα θυγατρικό Σύστημα, που θα έπαιρνε από την 3η την “πνοή” της ζωής και την εγκαταλελειμμένη παλιά της Λέσχη για προίκα, αλλά δεν θα ήταν τόσο δεμένο με την 3η ώστε να δημιουργηθούν προβλήματα μοιρασιάς του υλικού και της κανούργιας Λέσχης.
Αν η προσπάθεια δεν πετύχαινε, δεν θα έβλαπτε την 3η. Αν πετύχαινε, θα είχαμε δύο ανεξάρτητα “αδέλφια”. Συστήματα και περισσότερα παιδιά την δυνατότητα να χαρούν την προσκοπική ζωή. Το 6ο Ν/Π, όπως κάθε τι νέο, δέχτηκε περισσότερη κριτική παρά βοήθεια, υλική ή έστω ηθική. Ο Τοπικός Έφορος-αντιγραφειοκράτης όπου χρειάζεται-Βαγγέλης Δέδερης, το δεξί χέρι του Αρχηγού ο Υ/Ο Γιάννης Σπυρόπουλος, ο παλιός Ακέλας της 3ης Δημήτρης Τριανταφύλλου και το 40ο Σύστημα ήταν οι φωτεινές εξαιρέσεις.
Η υποψήφια Λέσχη, στην οδό Γλύκωνος ήταν σε τραγική κατάσταση. Οι λάμπες όλες καμμένες, τα καλώδια βραχυκυκλωμένα, οι λινάτσες σχισμένες, βαμμένες με άσχετα χρώματα και στηριγμένες με σπασμένα πηχάκια. Σκουπίδια παντού, τα τζάμια σπασμένα, νερό δεν υπάρχει οι πόρτες δεν κλείνουν. Συμμαζεύτηκε λίγο στην αρχή του Ιανουαρίου 85.
19/1/85 Α-Ο: Έγινε η πρώτη δράση. Αρχηγός Στέφος, Υπαρχηγός Γιάννης, Ναυτοπρόσκοπος Βάσια Μάγκου και Λυκόπουλο Χάρης Παπανικολόπουλος.
Πήγαμε στο Δέλτα (Φάληρο) και ενώ ο Γιάννης με τον Χάρη αδειάζουν την Δεκάκωπη “Μάρκος Μίνδλερ” που έγερνε γεμάτη νερά, η Βάσια μπήκε απ’ το παράθυρο στο αποθηκάκι και έβγαλε το υλικό με τον Στέφο για μία κωπηλασία μέσα στο λιμάνι. Βγαίνοντας στον απέναντι όμιλο (ΔΕΗ) μαζέψαμε ξυλεία για πάγκους και μια ανοξείδωτη πένσα.
26/1/85 Α: Συγκέντρωση Αγέλης με θέμα τον χώρο της Λέσχης και το Αδριάνειο Υδραγωγείο. Πόσο παλιά είναι η Δεξαμενή, Αδριανός, Ρωμαίος, κ.λ.π. Επισημαίνουμε πως τα ηλεκτρικά δεν είναι σε άψογη κατάσταση, εξασκούμαστε να αποφεύγουμε την ηλεκτροπληξία περνώντας τα κύματα του εναλασσόμενου ρεύματος (χοντρό σκοινί) τη στιγμή που αλλάζει. Τραγουδάμε τον Τσαγκάρη (σαντάλια, κ.λ.π.) και τον ψύλλο. Δοκιμάζουμε (κλειστά μάτια) να περπατήσουμε μέσα στο σκοτεινό τούνελ του υδραγωγείου χωρίς να σπάσουμε τη συνέχεια των σωλήνων, αλλοιώς θα μας πνίξει το νερό. Ιστορία, διαδρομή και στοιχεία του Υδραγωγείου. Ο Αριστοτέλης υποστήριζε τους συλλέκτες βρόχινου νερού και οι Αθηναίοι που συμφωνούσαν προσπαθούσαν με κίτρινα φτυάρια να χαλάσουν το υδραγωγείο. Οι υπόλοιποι προσπαθούν να τους εμποδίσουν, παίρνοντας τα φτυάρια. Όσοι σκοτωθούν στη μάχη, τρέχουν στον γενειοφόρο Ποσειδώνα-χλαμύδα, τρίαινα - που με Α’ βοήθεις και κόμπους ξαναδίνει ζωή.
Ο Ποσειδώνας τόσο χάρηκε που ενδιαφερόμαστε για το τι πίνουμε, που μας κέρασε νέκταρ (μοιάζει εξαιρετικά με πορτοκαλάδα). Λατινικό τραγούδι:
PLATO, CICERO, CUMQUE ARISTOTELES
CECIDERUNT IN PROFUNDUM LACUM
Σημ. Μτφ: Ο Πλάτωνας, ο Κικέρωνας και ο Αριστοτέλης κάνοντας την βόλτα τους, έπεσαν σε βαθύ λάκκο - Βελγικός τραγουδιστός κανόνας.
“Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΚΑΤΩ ΤΗΝ ΤΡΙΑΙΝΑ ΧΤΥΠΑ
ΚΙ’ ΟΛΟΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑ.
ΑΛΛΑ ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΑ ΓΕΝΕΙΑ ΟΤΑΝ ΧΑΜΟΓΕΛΑ,
ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝΕ ΞΑΝΑ...”
Τακτοποιήσαμε την ξυλεία - μαζέψαμε σκουπίδια.
ψάχνουμε για κρυμμένους Ρωμαίους στον Λυκαβητό, παίζουμε σκυταλοδρομικά παιχνίδια στη Λέσχη. Φεύγοντας, μερικοί νεαροί δεν είχαν και πολύ ξεκάθαρο στο μυαλό τους αν ο Αρχηγός λέγεται Στέφος ή Ποσειδώνας.
Πολύ μας βοήθησε ο παλιός Αρχηγός της 3ης Αγέλης Δ. Τριανταφύλλου.
2/2 Α: Κοινή συγκέντρωση με 3η Αγέλη
Θέμα: Ταξίδι στο Κέντρο της Γης - Τέρμα Φέρμα.

( Σημείωση : μετά δράση 2,5 χρόνων και λόγω αναχώρησης του Σ.Αλευρά γιά Αμερική, τα παιδιά του 6ου διαμοιράστηκαν μεταξύ 3ης και 40ής ).

17/3/85 : Σινεμά Μελωδία της Ευτυχίας Η 6η Αγέλη συγκεντρώθηκε στη Λέσχη για μισή ώρα και μετά πήγαμε με τ’ αυτοκίνητα στους Αμπελόκηπους για το σινεμά. Το 1/3 της αίθουσας γέμιζε η τεράστια 3η Αγέλη. Το έργο μας άρεσε πολύ, αλλά οι γονείς ταλαιπωρήθηκαν κάπως γιατί η ταινία κράτησε 3 ώρες αντί 2 που μας είχαν διαβεβαιώσει. ΠΟΛΛΗ φασαρία κάναμε μόνο προς το τέλος του έργου, που είχαμε κουραστεί.

Προηγούμενη

Περιεχόμενα
Επόμενη
21/12/1985: Χριστουγεννιάτικη βραδυά. Ιστορία 3ης Αγέλης Ν/Π Αθηνών 1918 - 1988 ΠΑΣΧΑ 1986 πυρηνικό ατύχημα Τσερνομπίλ πανικός για γάλα - φρούτα - ύπαιθρο


(C) Copyright 1913-2002 3η Ο.Α.Ν. Επιτρέπεται η ελεύθερη ανάγνωση από browsers του WWW και παρόμοια προγράμματα. Με την επιφύλαξη κάθε άλλου δικαιώματος.