ΜΠΥΡΕΣ ΑΝΤΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ


(Διήγηση Π.Αλευρά 1991)
Το 1935 -38 οι Τριτομαδίτες κατέβαιναν σχεδόν κάθε απόγευμα στον Νεώσοικο Ξηροταγάρου γιά εργασίες συντηρήσεως του ναυτικού υλικού, με την καθοδήγηση του Υπαρχηγού Λώλου Ζαμάνου που ήταν Αρχηγός Βάσεως και του Γρηγόρη Βασιλειάδη, υπεύθυνου ναυτικού υλικού. Μετά την δουλειά, γινόταν ιστιοπλοϊα ή κωπηλασία. Επειδή το λεωφορείο αργούσε πολύ, μερικοί κατέβαιναν... με τα πόδια από τον Λυκαβηττό στο Φάληρο. Υπήρχε βέβαια και άλλος λόγος, απόρρητος. Βλέπετε, οι γονείς έδιναν στα βλαστάρια τους το τάληρο γιά το λεωφορείο. Τόσο όμως κόστιζε και ένα μεγάλο ποτήρι δροσερή μπύρα στου Φίξ κάτω απ’ τις κληματαριές !

Το ‘37 συμμετείχαν στούς ναυτικούς αγώνες δύο βάρκες της 3ης, η ΝΙΚΗ
και η ΑΛΚΥΩΝ. Βγήκαν πρώτη και δεύτερη. Το 1933 στους Πανελλήνιους κολυμβητικούς σχολικών ομάδων στις Σπέτσες, πρώτη νίκη. Την ίδια χρονιά στους προσκοπικούς κoλυμβητικούς αγώνες 10 πρώτες νίκες. Το 1935 και 1936 προκηρύσσει η ίδια η 3η αγώνες προσκοπικών σκαφών ανεξάρτητα από μέγεθος. Και τις δύο χρονιές πήρε την Α' νίκη, το 1936 πήρε την Β' νίκη το σκάφος Μ.Μ, μήκους 4 μέτρων που έφτιαξαν τα παιδιά στον Nεώσοικο. Το ‘38 η Ελληνική Θαλασσία Ένωση προσέφερε στην 3η ένα σκάφος αγώνων, που ονομάστηκε Ε.Θ.Ε.


Προηγούμενη

Περιεχόμενα
Επόμενη
ΗΡΩΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ Πρώτη εικοσιπενταετία, 1913 -1938 Ναυτική επίδειξη


(C) Copyright 1913-2002 3η Ο.Α.Ν. Επιτρέπεται η ελεύθερη ανάγνωση από browsers του WWW και παρόμοια προγράμματα. Με την επιφύλαξη κάθε άλλου δικαιώματος.