Ημερολόγιο Κατασκήνωσης 1979 της 3ης Ο.Α.Ν.


Τρίτη 3 Ιουλίου: Φτάνει η Ομάδα με το πλοίο. Οι Ενωμοτίες και το Αρχηγείο στήνουν τις σκηνές τους. Φτιάχνεται WC, ετοιμάζεται η τραπεζαρία, μεταφέρεται το υλικό στις αποθήκες. Συζήτηση πάνω στον κανονισμό της κατασκήνωσης. Ύπνος νωρίς.
Τετάρτη 4: Φτιάχνονται τα μονοπάτια, ο χώρος της πυράς και ο ιστός. Γίνονται οι κατασκευές για το μαγείρεμα και την τακτοποίηση των σκευών. Η σκηνή του νοσκομείου, ο πίνακας ανακοινώσεων, το φερέφωνο. Αρχίζει η κατασκευή της εντυπωσιακής μεγάλης πύλης με σχήμα ιστιοφόρου και του πρωτοποριακού παρατηρητηρίου. Κάθε Ενωμοτία αρχίζει κατασκευές ανέσεως.
Πέμπτη 5: Ασπρίζονται οι πέτρες των μονοπατιών, χτενίζεται ο χώρος από τις χιλιάδες τα σκουπίδια. Φτιάχνεται η πυροσβεστική φωλιά και το γήπεδο του Γερμανικού. Προχωρούν οι ενωμοτιακές κατασκευές. Γίνεται η πυρά ενάρξεως με συζήτηση και τραγούδια.
Παρασκευή 6: Κατασκευών συνέχεια. Αρχή πρωταθλήματος Γερμανικού. Νυχτερινό παιχνίδι.
Σάββατο 7: Διαγωνισμός πρωτότυπου σήματος ενωμοτίας από φυσικό υλικό. Λίγη ναυτική θεωρία από τον Α/Ο. Συνέχεια του πρωταθλήματος Γερμανικού μεταξύ των ενωμοτιών.
Κυριακή 8: Πανμπιστιακοί αθλητικοί αγώνες. Εκπαίδευση σε Α’ βοήθειες. Στην βραδυνή πυρά πυμόμαστε παλιά τραγούδια της Ομάδας
Δευτέρα 9:Κολυμβητικοί αγώνες στα πλάισια Ναυτικής εβδομάδας. Θέμα πυράς: παντομίμα συμβάντων στην Κατασκήνωση.
Τρίτη 10: Ράλλυ Ιερώνυμος με αντιπυρικές στολές, κράνη, ειδικές διαδρομές, κ.λ.π. Πειρατική βραδυά.
Τετάρτη 11: Φεύγει το εξπλό προς περιοχή Μοναστηριού. Ηρεμία στην Κατασκήνωση.
Πέμπτη 12: Ποδοσφαιρική συνάντηση με τοπική ομάδα. Επιστροφή από εξερεύνηση. Πυρά τέχνης.
Παρασκευή 13: Δεύτερο στάδιο εκπαίδευσης Α’ βοηθειών. Ναυτικά πτυχία. Φιλολογική πυρά με σάτιρες κ.λ.π.
Σάββατο 14: Γενικό καθάρισμα, “σενιάρισμα”, γιάλισμα, επισκευές κατασκευών. Προετοιμασία πυράς. Καταπλέουν οι γονείς. Μεγάλη πυρά. (Γενική η κατάπληξη εκ μέρους των βετεράνων γονέων τα τραγούδια είναι πιο υποφερτά από συνήθως. Ίσως-ίσως γιατί λείπει ο γράφων, Υ/Ο Στέφος).
Κυριακή 15: Μετά την έπαρση, έξοδος με γονείς. Χαλάρωση, τσιμπούσι. Το απόγευμα, όλοι μαζί στο Φεστιβάλ της Επιδαύρου.
Δευτέρα 16: Πτυχία. Μεγάλο παιχνίδι. Ελεύθερη συζήτηση. Ναυτική εκδρομή Συμβουλίου Τιμής με εξάκωπη.
Τρίτη 17: Λύσιμο κατασκευών, μάζεμα σκηνών, φόρτωμα σε φορτηγό. Αναχώρηση Σωματείου Φορτοεκφορτωτών για να ασκήσουν το καθήκον τους. Ύπνος στον αρχαίο ναό.
Τετάρτη 18: Πρωϊνό αργά, στο κρεββάτι. Φορτωνόμαστε τα σακκίδιά μας και μετά μια τελευταία “χτένα” τροτομαδική, για τυχόν διαφυγόντα σκουπίδια κατηφορίζουμε προς το λιμάνι. Τρώμε, αποχαιρετάμε την Ερμιόνη και μπαρκάρουμε.

Προηγούμενη

Περιεχόμενα
Επόμενη
Εκδρομή 3ης Ο.Α.Ν. “ΜΑΙΝΑΛΟ 1978” Τρίτη εικοσιπενταετία, 1964 –1988 1979


(C) Copyright 1913-2002 3η Ο.Α.Ν. Επιτρέπεται η ελεύθερη ανάγνωση από browsers του WWW και παρόμοια προγράμματα. Με την επιφύλαξη κάθε άλλου δικαιώματος.