Κατασκήνωση 4-15/9/1944


Κατασκήνωση των παιδιών των απόντων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού
Αρχηγός Χάρης Ροζόλης ετοιμασία φαγητού κα Α. Ροζόλη, δις Φ. Μπούμπουλη Ν. Γαβριήλ. Αντ. Μαλκότσης, Α. Φράγκηs, Γ. Τζουλιάδης. Τα παιδιά έφθασαν με δύο μεγάλα αυτοκίνητα Πάουερ στο σπίτι της οδού Τατοίου 43 στην Κηφισιά. Μόλις είχαν τακτοποιηθεί κάπως, το σπίτι επιτάχθηκε από τους Γερμανούς και τα παιδιά περπάτησαν έως άλλο σπίτι στην οδό Κορυτσάς που ήταν το μαγειρείο. Το πρωί μετά το κακάο τραγούδι, ιστορίες, αστεία, παιγνίδια, δουλειά. Το απόγευμα μετά το σταφύλι ή το σταφιδόψωμο το ίδιο. Μια μέρα, ενώ οι κάτω των 14 έπαιζαν στο δασάκι του Προφήτη Ηλία, οι μεγάλοι έκαναν με το στρατοπεδάρχη Αντώνη ένα ωραίο περίπατο στον Κοκκιναρά, όπου κάθησαν ώς το μεσημέρι. Το βράδυ ο υπαρχηγός Ν. Γαβριήλ μας διάβασε ένα ωραίο παραμύθι.
Το επόμενο βράδυ έγινε βομβαρδισμός και όσοι έμεναν στις σκηνές πήγαν και κοιμήθηκαν στο σπίτι, που γέμισε τελείως. Οι σκηνές γκρεμίστηκαν για να μήν δίνουν στόχο. Μετά λίγες μέρες, στις 2 τα μεσάνυχτα νέος βομβαρδισμός. Το πρωί δεν χτύπησε εγερτήριο. Οι υπαρχηγοί ανακοίνωσαν στα παιδιά ότι κατά διαταγή των Γερμανών θα επιστρέψουμε στην Αθήνα. Στις 9 άλλος συναγερμός. Τα παιδιά μαζεμένα στο ισόγειο τραγουδούν για τελευταία φορά. Μετά την λήξη του συναγερμού ήρθαν πρώτα το ένα και μετά το άλλο αυτοκίνητο και μας γύρισαν στην Αθήνα.

Προηγούμενη

Περιεχόμενα
Επόμενη
Δράση της 3ης Ναυτοπροσκόπων κατά την Κατοχή Από Ημερολόγια των πρώτων 50 χρόνων Απελευθερωτικός αγώνας


(C) Copyright 1913-2002 3η Ο.Α.Ν. Επιτρέπεται η ελεύθερη ανάγνωση από browsers του WWW και παρόμοια προγράμματα. Με την επιφύλαξη κάθε άλλου δικαιώματος.