ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 1980


3: Ο Υ/Ο Ερρίκος Σκάσσης, με τους Ανιχνευτές Γ. Κουρπά και Κ. Σκάσση, τους Ναυτοπροσκόπους Α. Καλογερά και Β. Ρούφο και τον παληό Βοηθό Χ. Γιαννουλόπουλο, πήγαν στις Τζιτζιφιές, φόρτωσαν το αυτοκίνητο της τράπεζας με όλο το μη ξύλινο υλικό (καζάνια, σκηνές, σωσίβια) και το πήγαν στην προσωρινή αποθήκη στην Εθνική οδό, έως ότου το καλοκαίρι μεταφερθεί μόνιμα στην Ερμιόνη.
6. Το Σύστημα συμμετείχε στη γιορτή των Φώτων στην Δεξαμενή: Ο Αρχηγός Ομάδας Στ. Αλευράς, ο Υπαρχηγός Ομάδας Κώστας Κυλίτης, ο Υπαρχηγός Αγέλης Δημ. Παρετζόγλου και 15 Ναυτοπρόσκοποι συγκεντρώθηκαν στις 9.30 π.μ. όπως είχαμε ειδοποιηθεί (μια βδομάδα πριν!). Στις 10.30 ξεκίνησε η παρέλαση: Αγ. Διονύσιος - Πλ. Κολωνακίου - Πατρ. Ιωακείμ - Πλατεία Δεξαμενής. Εκεί η τελετή κράτησε μισή ώρα, μετά γυρλισαμε τον σταυρό πίσω στον Αγ. Διονύσιο.
Επιστρέφοντας στη Λέσχη έγιναν εκλογές Ενωμοταρχών: Ν. Γιαννουλόπουλος, Γ. Μαρκιανός, Αλ. Παρασκευαΐδης, Β. Ρούφος. Αυτοί διάλεξαν για Υπενωματάρχες τους, αντίστοιχα: Άγγελο Καλογερά, Ζαχαρία Ντεπιάν, Βασίλη Κάρταλη και Κων/νο Στρατηγόπουλο.
Στη Λέσχη δούλευαν οι βοηθοί της ομάδας Άγγελος Μελέγκοβιτς και Αλέξανδρος Φιλίππου με τον Ανιχνευτή Γιώργο Κουρπά. Συνέχισαν την δουλειά όλο το μεσημέρι, αλλά στις 5 μ.μ. και ενώ είχε μεν τακτοποιηθεί το μεγάλο πατάρι, αλλά η Λέσχη ήταν χάος, έπεσαν οι ασφάλειες (είχαν ξαναπέσει το πρωΐ).
Έφτασε ο παληός Τριτομαδίτης κ. Ν. Μεταξάς με τον επίσης παληό κ. Δ. Λεούση, έτοιμοι να προβάλλουν ταινίες από παλιές και νέες κατασκηνώσεις. Η κατάσταση Δαντική: να βρέχονται έξω όσα παιδιά είχαν έρθει νωρίς, μέσα οι μεγάλοι να δουλεύουν γρήγορα, το Αρχηγείο γεμάτο πίττες, παλιούς, Μίμης Θεοδωρόπουλος, Δημ. Λεούσης, Ν. Μεταξάς, Κ. Σταυρίδης, Α. Στρατηγόπουλος, Κ. Φιλίππου, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, ένα σπασμένο μπουκάλι με πυκνή βυσινάδα να κολλά τα πάντα, να ετοιμάζονται τα δώρα, να σκουπίζεται η Λέσχη, όλα στο φως μερικών Λούξ που άναψαν την κατάλληλη στιγμή.
Ακόμα και όταν αποκαταστάθηκε λίγο η τάξη, λόγω στενότητας χώρου και ηλεκτρισμού, πάλι επικρατούσε χάος. Πάντως: κόπηκε η πίττα, το νόμισμα έπεσε στην “Μάγκ” Έλλη Τρίπου, μοιράστηκαν τα δώρα, ξανάρθε το φως και έγινε η προβολή της πολύ ωραίας ταινίας!!
Η ομάδα διάλεξε σε ποιά ενωμοτία ήθελε ο καθένας να πάει, η Αγέλη με τον Βοηθό της Δημ. Τριανταφύλλου είπε μερικά τραγούδια και ενώ ακουγόταν η μουσική του “Που πας” του τραγουδιού του αποχωρισμού, από “Το αστεράκι” και της προσευχής “Χριστέ στις σκηνές...” (που μας είχε γράψει σε κασσέτα η Κα Γιαννουλοπούλου, παίζοντας στο πιάνο), άρχισαν να φεύγουν οι πάντες.

Προηγούμενη

Περιεχόμενα
Επόμενη
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 1978 Ιστορία 3ης Αγέλης Ν/Π Αθηνών 1918 - 1988 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 1981


(C) Copyright 1913-2002 3η Ο.Α.Ν. Επιτρέπεται η ελεύθερη ανάγνωση από browsers του WWW και παρόμοια προγράμματα. Με την επιφύλαξη κάθε άλλου δικαιώματος.