Επίσκεψη του Αγγλικού στόλου


Δίνουμε τον λόγο στον Φώτη Μπεϊλεριάν: - Κάποτε το 1931, ήρθε στο Παληό Φάληρο και άραξε στον όρμο του, αγγλικός στόλος. Ηταν τρία πολεμικά, το LONDON, το EXΕTER και ένα άλλο που δεν θυμάμαι. Οι Αγγλοι μας κάλεσαν σε αγώνες ιστιοπλοιίας, πήγαμε με την "ΝΙΚΗ", αλλά είχαν ένα σκάφος καταπληκτικό και μας τάραξαν! Ηταν μία από τις σπάνιες ήττες μας .... Μετά τον αγώνα μας κάλεσαν σε δεξίωση γνωριμίας. Θυμάμαι ότι επάνω στον μπουφέ, το φρέσκο βούτυρο ήταν μια έτσι ψηλή βουτυρένια κολώνα, και δίπλα σε άλλη μία, εξ ίσου ψηλή κολώνα, στεκόταν η ζάχαρη. Ο κυβερνήτης ήταν με τον αρχηγό τον Γιώργο Σπέντζα και πηγαινοέρχονταν στην κουβέρτα κουβεντιάζοντας. Εμπρος τους περνούσανναύτες-καμαρώτοι οι οποίοι κουβαλούσαν διάφορες λιχουδιές, αλλά και ένα κύπελλο γεμάτο τσιγάρα. Το μάτι του αρχηγού έπιασε αμέσως το πράγμα, ζήτησε τη άδεια του κυβερνήτη, και σταμάτησε τον ναύτη που περνούσε εκείνη την στιγμή: "Οι πρόσκοποι δεν καπνίζουν", παρατήρησε αυστηρά. Και ο ναύτης αντιπαρατήρησε με σεβασμό: "Με συγχωρείτε αλλά το γεμίσαμε .... τρεις φορές"!
- Ολές οι εποχές ίδιες λοιπόν....
- Ναι ίδιες ..... Βέβαια, εμείς δεν καπνίζαμε μέσα στην αίθουσα, χώναμε όμως πέντε-πέντε τα τσιγάρα μέσα στις τσέπες μας!. Ευκαιρία.

Προηγούμενη

Περιεχόμενα
Επόμενη
Ο Νεώσοικος Ναυτική Δραστηριότητα Ναυτική επίδειξη


(C) Copyright 1913-2002 3η Ο.Α.Ν. Επιτρέπεται η ελεύθερη ανάγνωση από browsers του WWW και παρόμοια προγράμματα. Με την επιφύλαξη κάθε άλλου δικαιώματος.