Στην ΄Ανδρο το 1949


Διήγηση Κώστα Τζεδάκη : Στην ΄Ανδρο το 1949. Πήραμε καϊκι με τον Σμόλκα και κάναμε γύρους, πήραμε τα πτυχία μας εκεί. Νάμαι στην φωτογραφία που κωπηλατώ. Μιχάλης Σιφναίος, Σμόλκας, Σταυρόπουλος ο μελαχροινός, Ρεμούνδος ή Ραϋμόνδος, τον είχε φέρει ο Σμόλκας.
Μιά ιδιαίτερα πετυχημένη παρέλαση έγινε στις 25 Μαρτίου 1950. Υπήρχαν αγήματα Προσκόπων, Ναυτοπροσκόπων και Αεροπροσκόπων. Μπροστά στο σύνολο πήγαινε ο γυμναστής Ανδρικόπουλος, έφορος στο ΣΕΠ. Τους Ν/Π αποτελούσε η 1η και η 3η, μπροστά πήγαινε ο παχουλός Αρχηγός της 3ης Ηλίας Μιχαηλίδης, πίσω ο Πέτρος Τζεδάκης και ο ΄Ιβος.
Αρχηγός Γιάννης Μαλακατές, Ακέλας Σπύρος Τσιτσιλιάνης, Μπαλούς Βασίλης Μαυρίδης. Επιτελείο Αντώνης Οικιάδης, Ντίμης Λεούσης, Νίκος Μεταξάς, Κώστας Φιλίππου και τόσοι άλλοι. Μετά τον Γιάννη Μαλακατέ στις αρχές του 1948 κάλυψε το κενό αρχηγίας ο βαθμοφόρος Προσκόπων Αλέκος Σάββας ( Σμόλκας ).
Διήγηση Κ. Φιλίππου : Το 1953 η Λέσχη Λυκαβηττού δεν υπήρχε. Βρήκα την Ομάδα μιά Κυριακή πρωϊ μέσα σε χώρο του Μαρασλείου. Νομίζω ήταν οι τελευταίες της αναλαμπές … Μερικά μέλη της επέστρεψαν στην 3η, όπου έγραψαν κατόπιν τα παιδιά, ανήψια και πρόσφατα, τα εγγόνια τους !

Προηγούμενη

Περιεχόμενα
Επόμενη
Ίδρυση Η 3η Β’ ή 1η Ναυτοπροσκόπων Κυριακή 31 Μαρτίου 1963


(C) Copyright 1913-2002 3η Ο.Α.Ν. Επιτρέπεται η ελεύθερη ανάγνωση από browsers του WWW και παρόμοια προγράμματα. Με την επιφύλαξη κάθε άλλου δικαιώματος.