Οι Φαληριώτες


(Διήγηση Φώτη Μπεϊλεριάν το 1987)
Κατάγομαι από την Μικρά Ασία. Μία θεία μου που είχε σπίτι και έμενε στο Παληό Φάληρο, μας παρέλαβε από το καράβι που μας έφερε το 1922 στον Πειραιά από τις χαμένες πατρίδες. Ετσι εγκαταστάθηκαμε στο Παληό Φάληρο, το οποίον αριθμούσε 6 χιλιάδες κατοίκους.
Στο Παληό Φάληρο τότε τα παιδιά ήμασταν χωρισμένα σε συμμορίες. Πετροπόλεμος, τρεχάματα και προπαντος αθλητισμός... Το ίνδαλμά μας τότε στο Παληό Φάληρο ήταν ο Κώστας Τραυλός. Ωραίο παιδί ο Κώστας, καλός και λεβέντης. Και αθληταράς! Ολοι μας ήμασταν αθλητές. Ο Μπάμπης Μακρής, πρώτος εξάδελφος του Μπούμπη Περωτή ήταν επίσης στην παρέα μας, αλλ' οι άλλοι δεν τον έβλεπαν με καλό μάτι γιατί δεν ήταν λέει αθλητής, ήταν μόνο ναυτοπρόσκοπος! Παρέσυρε ωστόσο τον Τραυλό, έγινε εκείνος ναυτοπρόσκοπος, και ακολουθήσαμε όλοι, εγώ από το 1928 έως το 1934.
Λίγο αργότερα ήρθε και ο Λώλος Ζαμάνος που θα γίνη υπαρχηγός και αρχηγός βάσεως στο Παληό Φάληρο, έως την Διάλυση το ‘ 39. Ο Νίκος Χαρίδημος θα γίνη υπαρχηγός στην αγέλη και θ' αναλάβη το Φαληριώτικο τμήμα της που εξελίχθηκε ουσιαστικά σε χωριστή αγέλη. Στέλιος Παλαβίδης, Θανασάκης Σακόρραφος, Βαγγέλης Οδαντζής, Κώστας Βαμβακάς, Στέλιος Παστέλας, Μάριος, Αντώνης Μαλκότσης.

Προηγούμενη

Περιεχόμενα
Επόμενη
Η δεκαετία του ‘30 Πρώτη εικοσιπενταετία, 1913 -1938 ΗΡΩΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ


(C) Copyright 1913-2002 3η Ο.Α.Ν. Επιτρέπεται η ελεύθερη ανάγνωση από browsers του WWW και παρόμοια προγράμματα. Με την επιφύλαξη κάθε άλλου δικαιώματος.