ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ :


η διάθεση γιά προσκοπική δουλειά που δύσκολα εύρισκε διέξοδο τόσα χρόνια, δημιούργησε ένα τρομερό ξέσπασμα! Τα παιδιά και οι νέοι είχαν μεγάλη διάθεση γιά κάτι ελληνικό και δημιουργικό. Με μιάς η 3η βρίσκεται με ... 5 ομάδες και 2 αγέλες. Την 3η Α του Δημητράκη Μαρινόπουλου, την 3η Β του Γιάννη Μαρινόπουλου και του Στέλιου Αντωνιάδη πρώτα, και του Γιάννη Μαλακατέ αργότερα. Την 3η Γ του Παύλου Αλευρά, την 3η Δ με τον Γιώργο Συμεωνίδη και την 3η Ε με τον Κώστα Παπαθεοφίλου. Ακέλας ο Χάρης Ροζόλης, τον βοηθά η γυναίκα του, η Καίτη Παρασκευοπούλου-Ροζόλη κι ο ”Μπαγκήρας” Σπύρος Τσιτσιλιάνης, ο οποίος κατόπιν ανέλαβε την αγέλη της 3ης Β. Φυσικά τα στελέχη ήταν πολλά, όπως ο Σωτηράκης Αντωνιάδης, ο Αλ.Μπαλτατζής, ο Νίκος Μεζάς, ο Νένης Ζαλοκώστας,ο καλωσυνάτος Μίλτος Χαραλάμπης, προπολεμικά ενωμοτάρχης της ενωμοτίας Π.Φαλήρου, που δημιούργησε την 1η Ναυτοπροσκόπων Παλαιού Φαλήρου.

Η 3η Β’ (στην συνέχεια μετονωμάσθηκε 1η ΟΝΑ) μέσα σε 7 χρόνια...ελεύθερης ζωής ( άλλα 3 έζησε στην Κατοχή ) κατασκήνωσε στην Πεντέλη το 1945, στον Πόρο δύο χρονιές, στην Ρόδο το 1948 -επίτευγμα γιά τα μέτρα της εποχής- στην ΄Ανδρο κλπ.
Αρχηγός Γιάννης Μαλακατές, Ακέλας Σπύρος Τσιτσιλιάνης, Μπαλούς Βασίλης Μαυρίδης.
Το 1952 . . . αυτοδιαλύθηκε και μερικά μέλη της επέστρεψαν στην 3η.

Αλλ’ η παρέα παραμένει ζωντανή και κεφάτη και έως σήμερα ( 2000 ) βλέπονται, κόβουν την πίττα σε ταβέρνα και θυμούνται τα παλιά.


Προηγούμενη

Περιεχόμενα
Επόμενη
1944 Κατασκήνωση Πολεμικού Ναυτικού 4-15/9/44 Δεύτερη εικοσιπενταετία, 1939 -1963 ΤΑ 32 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ 3ης Ο.Ν.Α.


(C) Copyright 1913-2002 3η Ο.Α.Ν. Επιτρέπεται η ελεύθερη ανάγνωση από browsers του WWW και παρόμοια προγράμματα. Με την επιφύλαξη κάθε άλλου δικαιώματος.