ΤΑ 32 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ 3ης Ο.Ν.Α.


28 ΜΑΡΤΙΟΥ 1945

Ένα μεγάλο μπουκέτο με κόκκινες τουλίπες, προβάλλουν οι μαύροι στύλοι μας περήφανοι, από το κέντρο του λουλουδιού και μια κάρτα με τα καλύτερα γράμματα του πιο καλλιγράφου του συστήματος:
<<Οι Αρχηγοί, οι βαθμοφόροι, οι ακρίτες, οι ναυτοπρόσκοποι κια τα λυκόπουλα με τις καλλίτερές τους ευχές εις τον Ιδρυτή>>.
Ολόκληρο το Συμβούλιο Τιμής μαζευόταν στη γωνία Καποδιστρίου Πατησίων στις 3 το μεσημέρι, ξεπρόβαλλαν από τη γωνιά ο Αρχηγός και ο Ακέλας όλοι μαζί ανεβαίναμε τη ξύλινη σκάλα. Πάντα πάνω στο κεφαλόσκαλο μας περίμενε λευκός και γελαστός ο Ιδρυτής και πάντα πηγαίναμε μέσα στη σάλα και καθόμασταν γύρω-γύρω στο στρογγυλό τραπέζι, υπήρχαν πάντα καρέκλες για όλους και οι σχετικοί κουραμπιέδες.
Κι’ όλοι κοιτάζαμε το μπουκέτο και θυμόμασταν την περασμένη χρονιά, ήταν πάλι τα ίδια, μόνο που είχε ένα λουλούδι λιγότερο πέρσυ. Κάθε χρόνος ήταν κι’ ένα λουλούδι, μια χαρούμενη ανάμνηση στη μακρυνή ιστορία της ζωής της ομάδας και του Ιδρυτή και κάθε φορά όταν τέλειωνε η επίσκεψη ευχόμασταν και του χρόνου και χαιρετούσαμε τον Ιδρυτή και φεύγαμε κι’ έμενε κάτι μέσα στο σπίτι, που θύμιζε τα χρόνια που φύγαν, που τα ένωνε με κείνα που έρχονταν.
Οι τοίχοι γεμάτοι από αναμνηστικά, τα συρτάρια γεμάτα από χαρτιά, που το καθένα ήταν κι’ ένα κομμάτι της Ιστορίας του Προσκοπισμού και της ομάδας, εκεί στο βάθος τα έπαθλα των αγώνων, των Λυκοπούλων μια χειροτεχνία, των ακριτών η διχάλα κι’ όλα μαζί τα σκεπάζει ο μέγας θυρεός της ομάδας.
Τώρα πιά όλ’ αυτά είναι στάχτη κι’ αποκεί στη γωνιά, η σκάλα, δεν υπάρχει, όμως ο γελαστός, ο λευκός, ο Ιδρυτής στέκεται πάντα μποροστά σε μια μισάνοιχτη πόρτα και καλοδέχεται τους επισκέπτες της ομάδος.
Αν δεν υπάρχουν τα χαρτιά κι’ οι θυρεοί, υπάρχει εκείνος που μας οδήγησε τα 32 αυτά χρόνια και πάλι μας οδηγεί με το παράδειγμά του και την καρτερικότητά του, μας οδηγεί στον ίσιο το δρόμο του προσκοπισμού, στο δρόμο της Αγάπης.

Προηγούμενη

Περιεχόμενα
Επόμενη
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ : Δεύτερη εικοσιπενταετία, 1939 -1963 Προγράμματα Αγέλης 1951


(C) Copyright 1913-2002 3η Ο.Α.Ν. Επιτρέπεται η ελεύθερη ανάγνωση από browsers του WWW και παρόμοια προγράμματα. Με την επιφύλαξη κάθε άλλου δικαιώματος.