1963


Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 1963
Πραγματοποιήθηκε η γιορτή της πίττας με πλούσιο πρόγραμμα και πρωτότυπα δώρα.
Κυριακή 11 Ιανουαρίου 1963
Συγκέντρωση στην Λέσχη με μικρή συμμετοχή προσκόπων. Άρχισε η εκπαίδευσή τους στα σήματα Μόρς.
Κυριακή 17 Ιανουαρίου 1963
Συγκέντρωση κανονική στην Λέσχη. Οι ενωμοτίες άρχισαν να στολίζουν τις γωνιές τους.
Κυριακή 20 Ιανουαρίου 1963
Εκδρομή της ομάδας στην Πέντέλη. Μετά από ραγδαία νεροποντή κατέλυσαν στο μοναστήρι της Μονής Πεντέλης.
Κυριακή 27 Ιανουαρίου 1963
Συγκέντρωση στην Λέσχη. Η εκπαίδευση στα σήματα Μόρς συνεχίζεται ικανοποιητικά.
Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 1963
Λόγω ανωμαλίας των σχολείων, στη συγκέντρωση έρχονται τα παιδιά που πηγαίνουν μόνο στα δημόσια, διότι τα ιδιωτικά έχουν διαγωνισμούς.
Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 1963
Στην συγκέντρωση έρχονται τώρα μόνο τα παιδιά των ιδιωτικών, γιατί άρχισαν οι διαγωνισμοί των δημοσίων.
Κυριακή 24 φεβρουαρίου 1963
Κανονική συγκέντρωση στην Λέσχη με κανονικό πρόγραμμα και μικρή συμμετοχή παιδιών. Αφ’ ενός μεν λόγω των διαγωνισμών, αφ’ ετέρου δε λόγω της Αποκριάς και της καθαράς Δευτέρας που είναι αύριο. Όλες οι ενωμοτίες πέταξαν τον αετό τους στην Σχιστή Πέτρα. Δυστυχώς όμως λόγω του δυνατού ανέμου μόνο των Αλκυόνων υψώθηκε μερικά μέτρα, προς μεγάλη κατάπληξη των υπολοίπων.
Κυριακή 3 Μαρτίου 1963
Η σημερινή συγκέντρωση έγινε κάτω στον Νεώσοικο. Λόγω όμως της παγωνιάς και των πτυχίων που θα εξετάζονταν στην Λέσχη η συμμετοχή της ομάδας ήταν μικρή, μόνο οι 4 ενωμοτάρχες κατέβηκαν. Παρ’ όλα αυτά έγινε πολύ καλή δουλειά και καθαρίστηκαν τα πάντα.
Κυριακή 10 Μαρτίου 1963
Κανονική συγκέντρωση στην Λέσχη με πλούσιο πρόγραμμα και πολλούς προσκόπους. Οι διαγωνισμοί τελείωσαν πλέον. Στην σημερινή συγκέντρωση δόθηκαν τα διπλώματα στους επιτυχόντες στην 32α περίοδο βασικής εκπάιδευσης βαθμοφόρων προσκόπων, δηλαδή στους παρακάτω:
Γ. Οικονόμου, Π. Τορόση, Κ. Βούλγαρη
Επίσης πήραν προσωρινές εντολές υπαρχηγών ομάδας οι:
Γ. Οικονόμου και Π. Τορόσης. Οι προετοιμασίες της 50ετηρίδας συνεχίζονται πυρετωδώς. Η σημερινή συγκέντρωση έληξε με πεζοπορικές ασκήσεις για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
Κυριακή 17 Μαρτίου 1963
Κανονική συγκέντρωση στην Λέσχη, με πολλά παιδιά, όπως πάντα. Σήμερα μας επισκέφτηκε ο Π.Ε.Π. κ. Ναουμίδης μετά του Γ.Ε.Λ. λόγω της προσεχούς παρέλασης για την επέτειο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου. Οι προετοιμασίες για την 50ετηρίδα συνεχίζονται πυρετωδώς. Μετά από κόπο και εργασία 7 ημερών Γονείς και τέκνα ανακάλυψαν μέσω μητρώου τις διευθύνσεις των παλαιών προσκόπων, δηλαδή από τον Αρχηγό ιδρυτή Μ. Μίνδλερ έως και τον χθεσινό πρόσκοπο. Μετά απ’ αυτό στάλθηκαν προσκλήσεις και προγράμματα που περιείχαν τις δράσεις για την επέτειο της 50ετηρίδας δηλαδή ομιλία στην αίθουσα Χ.Ε.Ν. την 31/3 και έκθεση Μακέττας τον ερχόμενο μήνα. Ο μέχρι τώρα ανιχνευτής Χρ. Πατρέας προήχθη σε Β. Ομάδας.
Σάββατο 23 Μαρτίου 1963
Όπως κάθε χρόνο η ομάδα πήρε μέρος στην σχολική παρέλαση.
Σχημάτισε 6 εξάδες!!!
Κυριακή 24 Μαρτίου 1963
Από τώρα και κατά την διάρκεια των θερινών μηνών μέχρι και του Σεπτεμβρίου οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιούνται στον Νεώσοικο.
Δευτέρα 25 Μαρτίου 1963
Για τον εορτασμό της εθνικής επετείου η ομάδα παρέλασε στην επίσημη αυτή παρέλαση με δύναμη 25 προσκόπων.
Κυριακή 31 Μαρτίου 1963
Η σημερινή συγκέντρωση έγινε στον Νεώσοικο με νέο και πλούσιο πρόγραμμα και με νέα εφεύρεση για την έξοδο της 4κωπης και 8κωπης.
Κυριακή 31 Μαρτίου 1963
Σύσσωμο το σύστημα γιόρτασε την 50τη επέτειό του στην αίθουσα της Χ.Ε.Ν. παρουσία υπερδιακοσίων παλαιών προσκόπων της ομάδας, παρουσία πολλών γονέων και φίλων της 3ης Ο.Α.Ν. Στην ωραία αυτή τελετή μίλησαν οι Π. Αλευράς, Η. Ησαΐας, Κ. Δοξιάδης, Π. Ναουμίδης και Ι. Σοφιανός. Επίσης ο Υ.Ο. Ι. Ζερβουδάκης απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Γ.Ε. κ. Αλεξάτου. Παρέστησαν επίσης πολλοί εκπρόσωποι του Σ.Ε.Π.. Άλλοι ομιλητές ήταν οι κ.κ. Δημητριάδης και Μαρινόπουλος. Η τελετή αυτή κράτησε δύο ώρες. Όλοι οι ομιλητές καταχειροκροτήθηκαν. Παρέστησαν επίσης και δημοσιογράφοι του ελληνικού τύπου. Πολλές δε πρωϊνές και μεσημβρινές εφημερίδες της πρωτεύουσας είχαν αναφέρει το γεγονός. Επίσης σε αρκετά καταστήματα των Αθηνών είχαν τοποθετηθεί καλλιτεχνικές αφίσσες για την επέτειο της 50ετηρίδας. Στην τελετη αυτή μίλησε επίσης ο κ. Σαράτσογλου. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι παραυρέθηκαν πρόσκοποι της εποχής Μίνδλερ και της εποχής Αντωνόπουλου. Επίσης σαν συμπληρωτής του ημερολογίου της 3ης εύχομαι ολοψύχως να τα εκατοστήσει.
Κυριακή 7 Απριλίου 1963
Η Τ.Ε.Λ. είχε προγραμματίσει για σήμερα παιγνίδι πόλεως μεταξύ των ενωμοτιών χωρίς την βοήθεια βαθμοφόρων των ομάδων, και με ερωτήσεις εξωπροσκοπικού περιεχομένου.
Κυριακή 14 Απριλίου 1963
Ο συμπληρωτής του παρόντος ημερολογίου εύχεται στην ομάδα Καλό Πάσχα.
Κυριακή 21 Απριλίου 1963
Η σημειρνή συγκέντρωση έγινε στον Νεώσοικο με μικρή προσέλευση προσκόπων λόγω του ότι οι υπόλοιποι βρίσκονταν στην δοκιμαστική εκδρομή του “Jamboree” στην ΠΥ.ΒΑ.`
Κυριακή 28 Απριλίου 1963
Συγκέντρωση στον Νεώσοικο με κανονικό πρόγραμμα και με ιστιοπλοΐα του υπαρχηγού ο οποίος κάνει μετατροπές στην δίκωπη.
Ο όμιλος ανιχνευτών “Ι. Φωκάς” οργάνωσε σήμερα στις 6 μ.μ. μουσικό απόγευμα κλασσικής μουσικής. Το πρόγραμμα παρουσίασε ο Ι. Καρτάλης. Το Μουσικό αυτό απόγευμα στέφθηκε από πλήρη επιτυχία.
Κυριακή 5 Μαΐου 1963
Η σημειρνή συγκέντρωση έγινε στον Νεώσοικο. Παρατηρείται δε το φαινόμενο της προσέλευσης των Ναυτοπροσκόπων χωρίς στολή, το δε αρχηγείο μπροστά σ΄αυτό το φαινόμενο πήρε δραστικά μέτρα.
Κυριακή 12 Μαΐου 1963
Συγκέντρωση στον Νεώσοικο με ναυτικές γνώσεις και κανονικό πρόγραμμα, ενώ οι ανιχνευτές συνεχίζουν την επισκευή της 8κώπου. Λόγω δε του καλού καιρού πραγματοποιήθηκαν 4 διαδρομές ιστιοπλοΐας και με πληρώματα ναυτοπροσκόπους της ομάδας όσων εξετάστηκαν από τους υπαρχηγούς.
Κυριακή 19 Μαΐου 1963
Η επισκευή της 8κώπου τελείωσε όπου και απόκτησε τα χρώματα της ομάδας. Επίσης τελείωσε και η επισκευή της βάρκας των Δελφίνων.
Κυριακή 26 Μαΐου 1963
Η σημερινή συγκέντρωση έγινε στο Φάληρο όπως συνήθως. Η δε 8κώπη μπήκε στο νερό και άρχισε η εκπαίδευση όλων των ναυτοπροσκόπων της ομάδας μ’ αυτήν, κατόπιν δε αγκυροβόλησε στο λιμανάκι των επισήμων όπου και δηλώθηκε για την μονιμοποίηση της θέσης. Η επισκευή της βάρκας των Δελφίνων απέδειξε ότι οι κόποι όλων δεν πήγαν χαμένοι. Αυτή εκτέλεσε 4 ιστιοπλοϊκές διαδρομές εκπαιδεύοντας 6 Ναυτοπροσκόπους.
Τρίτη 28 Μαΐου 1963
Συμβούλιο Συστήματος με θέμα το ζήτημα Λέσχης.
Κυριακή 2 Ιουνίου 1963
Η σημερινή συγκέντρωση ήταν και η τελευταία πριν από τους διαγωνιμσούς. Από τώρα και στο εξής οι συγκεντρώσεις θα είναι προαιρετικές λόγω των διακοπών και των διαγωνισμών. Η εκπαίδευση των Ναυτοπροσκόπων στην ιστιοπλοΐα και στην κωπηλασία συνεχίζεται με ζωηρό ρυθμό χάρις στους 3 υπαρχηγούς Ζερβουδάκη, Τορόση, Οικονόμου.
Κυριακή 9 Ιουνίου 1963
Οι συγκεντρώσεις λόγω των διαγωνισμών διακόπηκαν. Θα αρχίσουν πάλι προαιρετικά από την ερχόμενη Κυριακή. Οι προετοιμασίες για την θερινή κατασκήνωση συνεχίζονται.
Παρασκευή 21 Ιουνίου 1963
Συμβούλιο Γονέων με θέμα την θερινή κατασκήνωση.
Κυριακή 23 Ιουνίου 1963
Συγκέντρωση στον Νεώσοικο και διαλογή υλικού για την κατασκήνωση.
Τετάρτη 3 Ιουλίου 1963
Συγκέντρωση στον Νεώσοικο και προετοιμασία για την κατασκήνωση.
Δευτέρα 8 Ιουλίου 1963
Αναχώρηση για την θερινή κατασκήνωση του 1963 η οποία έγινε στην Ερμιόνη Αργολίδας.
Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 1963
Οι συγκεντρώσεις άρχισαν μετά μεγάλη διακοπή λόγω των θερινών διακοπών. Η σημερινή συγκέντρωση έγινε στην Λέσχη με μεγάλη συμμετοχή προσκόπων της ομάδας.
Κυριακή 6 Οκτωβρίου 1963
Η σημερινή συγκέντρωση έγινε στον Νεώσοικο με πλούσιο πρόγραμμα όπως πάντα.
Κυριακή 13 Οκτωβρίου 1963
Ο καλός καιρός επιτρέπει να συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις κάτω στον Νεώσοικο προς μεγάλη χαρά των Τριτομαδιτών.
Κυριακή 20 Οκτωβρίου 1963
Παρ’ όλη την θαλασσοταραχή η οκτάκωπη πήρε και σήμερα τον κυριακάτικο περίπατό της, αφού προπονήθηκαν 3 πληρώματα.
Κυριακή 27 Οκτωβρίου 1963
Η ομάδα πήρε και πάλι μέρος στην παρέλαση με μικρή όμως συμμετοχή λόγω κακοκαιρίας.
Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 1963
Για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου η ομάδα παρέλασε με μικρή και πάλι συμμετοχή λόγω ραγδαίας βροχής.
Κυριακή 3 Νοεμβρίου 1963
Λόγω Κοινοβουλευτικών εκλογών η ομάδα δεν συγκεντρώθηκε σήμερα.
Κυριακή 10 Νοεμβρίου 1963
Η πρώτη εκδρομή από την έναρξη των συγκεντρώσεων πραγματοποιείται σήμερα. Έτσι η ομάδα θα εκδράμει στην Ραφήνα. Τέλος ημερολογίου.

Προηγούμενη

Περιεχόμενα
Επόμενη
1962 Τρίτη εικοσιπενταετία, 1964 –1988 1964


(C) Copyright 1913-2002 3η Ο.Α.Ν. Επιτρέπεται η ελεύθερη ανάγνωση από browsers του WWW και παρόμοια προγράμματα. Με την επιφύλαξη κάθε άλλου δικαιώματος.