1980


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
3: Ο Υπαρχηγός Ερρίκος Σκάσσης, με τους Ανιχνευτές Γ. Κουρπά και Κ. Σκάσση, τους Ναυτοπροσκόπους Α. Καλογερά και Β. Ρούφο και τον παληό Βοηθό Χ. Γιαννουλόπουλο, πήγαν στις Τζιτζιφιές, φόρτωσαν το αυτοκίνητο της τράπεζας με όλο το μη ξύλινο υλικό (καζάνια, σκηνές, σωσίβια) και το πήγαν στην καινούργια αποθήκη στην Εθνική οδό.
6. Το Σύστημα συμμετείχε στη γιορτή των Φώτων στην Δεξαμενή: Ο Αρχηγός Ομάδας Στ. Αλευράς, ο Υπαρχηγός Ομάδας Κώστας Κυλίτης, ο Υπαρχηγός Αγέλης Δημ. Παρετζόγλου και 15 Ναυτοπρόσκοποι συγκεντρώθηκαν στις 9.30 π.μ. όπως είχαμε ειδοποιηθεί (μια βδομάδα πριν!). Στις 10.30 ξεκίνησε η παρέλαση: Αγ. Διονύσιος - Πλ. Κολωνακίου - Πατρ. Ιωακείμ - Πλατεία Δεξαμενής. Εκεί η τελετή κράτησε μισή ώρα, μετά γυρλισαμε τον σταυρό πίσω στον Αγ. Διονύσιο.
Επιστρέφοντας στη Λέσχη έγιναν εκλογές Ενωμοταρχών: Ν. Γιαννουλόπουλος, Γ. Μαρκιανός, Αλ. Παρασκευαΐδης, Β. Ρούφος. Αυτοί διάλεξαν για Υπενωματάρχες τους, αντίστοιχα: Άγγελο Καλογερά, Ζαχαρία Ντεπιάν, Βασίλη Κάρταλη και Κων/νο Στρατηγόπουλο.
Στη Λέσχη δούλευαν οι βοηθοί της ομάδας Άγγελος Μελέγκοβιτς και Αλέξανδρος Φιλίππου με τον Ανιχνευτή Γιώργο Κουρπά. Συνέχισαν την δουλειά όλο το μεσημέρι, αλλά στις 5 μ.μ. και ενώ είχε μεν τακτοποιηθεί το μεγάλο πατάρι, αλλά η Λέσχη ήταν χάος, έπεσαν οι ασφάλειες (είχαν ξαναπέσει το πρωΐ).
Έφτασε ο παληός Τριτομαδίτης κ. Ν. Μεταξάς με τον επίσης παληό κ. Δ. Λεούση, έτοιμοι να προβάλλουν ταινίες από παλιές και νέες κατασκηνώσεις. Η κατάσταση Δαντική: να βρέχονται έξω όσα παιδιά είχαν έρθει νωρίς, μέσα οι μεγάλοι να δουλεύουν γρήγορα, το Αρχηγείο γεμάτο πίττες, παλιούς, Μίμης Θεοδωρόπουλος, Δημ. Λεούσης, Ν. Μεταξάς, Κ. Σταυρίδης, Α. Στρατηγόπουλος, Κ. Φιλίππου, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, ένα σπασμένο μπουκάλι με πυκνή βυσινάδα να κολλά τα πάντα, να ετοιμάζονται τα δώρα, να σκουπίζεται η Λέσχη, όλα στο φως μερικών Λούξ που άναψαν την κατάλληλη στιγμή.
Ακόμα και όταν αποκαταστάθηκε λίγο η τάξη, λόγω στενότητας χώρου και ηλεκτρισμού, πάλι επικρατούσε χάος. Πάντως: κόπηκε η πίττα, το νόμισμα έπεσε στην “Μάγκ” Έλλη Τρίπου, μοιράστηκαν τα δώρα, ξανάρθε το φως και έγινε η προβολή της πολύ ωραίας ταινίας!!
Η ομάδα διάλεξε σε ποιά ενωμοτία ήθελε ο καθένας να πάει, η Αγέλη με τον Βοηθό της Δημ. Τριανταφύλλου είπε μερικά τραγούδια και ενώ ακουγόταν η μουσική του “Που πας” του τραγουδιού του αποχωρισμού, από “Το αστεράκι” και της προσευχής “Χριστέ στις σκηνές...” (που μας είχε γράψει σε κασσέτα η Κα Γιαννουλοπούλου, παίζοντας στο πιάνο), άρχισαν να φεύγουν οι πάντες.
7: Καρφώθηκε λινάτσα στους τοίχους της Λέσχης που δεν είχαν (στον ένα, πάνω από μουσαμά λόγω υγρασίας). Έτσι δεν θα καταστρέφεται η διακόσμηση που πρόκειται να βάλει ο παλιός Αρχηγός κ. Αναστάσιος Αντωνόπουλος.
13: Πρωτάθλημα Μπάσκετ μεταξύ των 4 ενωμοτιών. Διαιτητής ο Β/Ο Γ. Κουρπάς. Τρομερό κρύο.
20: Συντήρηση 6κωπης από Σ.Τ. και Β/Ο Αγ. Μελέγκοβιτς.
27,28: Εκδρομή Ομάδας κοντά στο εκκλησάκι της Αγ. Τριάδας στην Πάρνηθα. (Λίγο πριν τον Αγ. Μερκούριο, έχει ταμπέλλα και καλό δρόμο, αν και λίγο μακρύ). Ατέλειωτα λιβάδια με χόρτο (και λάσπη), ροκ-γκάρντενς, αρχαία, δέντρα, λοφάκια και μετά τις 11 πούλμαν με εκδρομείς που παίζουν μπάλλα.
Υπό την καθιερωμένη βροχή στήθηκαν οι σκηνές των ενωμοτιών και η... καλύβα των Γλάρων, κατασκευές, και ακολούθως μια περίεργη περιπέτεια με ανίχνευση, “ακτοπλοΐα” βυθομετρήσεις λιμνών κ.ά. Ενδιαφέρον παιχνίδι στην (σύντομη) πυρά από Β/Ο Θ. Αρταβάνη. Γενικά, ωραίο.
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ‘80
3: Γεφυροποιϊα στον Λυκαβητό. Μερικές ενωμοτίες πέρασαν από τη γέφυρά τους χωρίς να πέσουν στο χαντάκι!
10: Οι Αλκυόνες πήγαν στους Καταρράκτες του Διόνυσου. Οι Δελφίνες πήγαν εκδρομή στην Λάκκα του Λαγού της Πάρνηθας. Οι Γλάροι πήγαν εκδρομή στο... σπίτι του Ενωμοτάρχη, λόγω γρίππης Ενωμοτάρχη και Υπενωμοτάρχη. Οι Πιγγουΐνοι πήγαν εκδρομή στη Ζώνη Πυρός πριν τον Διόνυσο.
16 & 17: Έγινε εξερεύνηση Α τάξεως της Τοπικής Εφορίας. Από την 3η συμμετείχαν 6.
24: Λόγω της συνηθισμένης βροχής αντί να γίνει συντήρηση της 6κωπης στη Βούλα, έγινε συντήρηση ναυτικού υλικού στη Λέσχη από τους Αλκυόνες και τους Γλάρους.
ΜΑΡΤΙΟΣ ‘80
2: Δοξολογία της Περιφέρειας Αθήνας στην Μητρόπολη για τα 70 χρόνια του Σ.Ε.Π. στην Ελλάδα. Μετά η Περιφέρεια κατέθεσε στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη. (Όλη η Πλατεία μπροστά στο μνημείο γεμάτη, όλη η οδός Μητροπόλεως γ εμάτη, έως ότου ο διοικητής της Τροχαίας παρακάλεσε τον Π.Ε. να μην έρθουν και τα υπόλοιπα παιδιά από την μΗτρόπολη, γιατί είχε κλείσει η Αθήνα): Πάνω από 2.100 παιδιά και βαθμοφόροι (ανακ. Π.Ε. 10/3-3-80).
Μετά η Τοπική μας Εφορία επισκέφθηκε το περίπτερο των Ναυτοπροσκόπων στο Ζάππειο απ’ όπου και βγάλαμε με δυσκολία τον Δημήτρη τον Ιακωβίδη: το Ναυτικό σαλόνι ‘80 ήταν πράγματι ενδιαφέρον.
9: Συντήρηση 6κωπης στη Βούλα από τους Δελφίνες και τους Πιγγουΐνους. Η αναμενόμενη μπόρα έπεσε προς το τέλος και προλάβαμε να κάνουμε λίγη δουλειά και να καλύψουμε πάλι την βάρκα.
12: Μεταφέρθηκε στη Βούλα η ηλεκτρική γεννήτρια που μας δάνεισε η οικογένεια Δικαιούλια για να συντηρηθεί ευκολώτερα η 6κωπη. Λόγω ηλεκτρολογικών προβλημάτων, δεν δούλεψε σήμερα.
16: Συγκέντρωση στη Λέσχη. Τραγούδια, βερνικώματα, παιχνίδια, καθαρίσματα, Συμβούλιο Τιμής διαρκείας. Βρέεεχει!!
23 & 24: Διήμερη Τοπικής Εφορίας στον Πύργο Βασιλίσσης. (ΠΥ-ΒΑ). Τέλειος καιρός, χιλιάδες Τριτομαδίτες νέοι και παληοί. Ενωμοτικοί χώροι, μεγάλος σημαιοστολισμός με δεκάδες σήματα κ.λ.π. αναμνηστικά της 3ης έκθεση αναμνηστικών και φωτογραφιών. Για την πυρά ήρθε πούλμαν με γονείς φίλους και παληούς της ομάδας. Μεταξύ τους οι: Τζέραλντ Τέρνερ, Περικλής Λίβας, Παναγιώτης Γκορίτσας, Νίκος Μεταξάς, Ανδρέας Στρατηγόπουλος, Δημ. Λεούσης, Κωνσταντίνος Γκόφας, Ηλίας Σταμάτογλου, Διονύσης Αντωνόπουλος, Χρήστος Γιαννουλόπουλος.
Στο τέλος της δεύτερης μέρας όλοι οι ενωμοτάρχες της Τ.Ε. αξιολόγησαν την απόδοση των ενωμοτιών. Πρώτοι οι Αλκυόνες της 3ης με Ενωμοτάρχη τον Γιέννη Μαρκιανό και Υπενωμοτάρχη τον Ζαχαρία Ντεπιάν. Δεύτεροι οι Δελφίνες της 3ης με Ενωμοτάρχη τον Αλέξη Παρασκευαΐδη και Υπενωματάρχη τον Βασίλη Κάρταλη. Καλές θέσεις πήραν και οι Πιγγουΐνοι και οι Γλάροι. Και όλα αυτά, χωρίς να ληφθεί υπόψη το μαγείρεμα, όπου μπροστά στα καταπληκτικά φαγητά των ενωμοτιών της 3ης τα σουβλάκια άλλων ενωμοτιών...
Κακό περιστατικό: “Χάθηκε” μια σκηνή του ΠΥ-ΒΑ. Αποφασίστηκε να αγοράσουν καινούργια τα Συστήματα και η Τ.Ε. Βέβαια, την καινούργια την
αγοράσαμε εμείς από τον Κλαουδάτο (ήταν στην βιτρίνα καιρό).
(Δεν έγινε Μνημόσυνο Ιδρυτού λόγω ασθενίας της Κας Μίνδλερ).
30: Συγκέντρωση (προαιρετική) στη Λέσχη με κύριο θέμα συντήρηση υλικού, καθώς και καθάρισμα γερό.
ΑΠΡΙΛΙΟΣ ‘80
3: Μεγάλη Πέμπτη. Τήρηση τάξεως στον Άγιο Διονύσιο κατά την προσκύνηση του Σταυρού. (8 με 10 το βράδυ οι σωστές ώρες).
4: Μεγάλη Παρασκευή. Τήρηση τάξεως κατά την προσκύνηση του Επιτάφιου και την Αποκαθήλωση. (10 μς 12.30 το πρωΐ οι σωστές ώρες). Το απόγευμα, συμμετοχή στην περιφορά (8.30 με 10 το βράδυ σωστές ώρες).
20: (Πρωΐ): Συντήρηση της 6κωπης στη Βούλα από Α/Ο Στέφο, Υ/Ο Άγγελο και Β/Ο Αλέξανδρο. Ως συνήθως άρχισε βροχή.
Σύντομα. δουλεύαμε ανεβασμένοι σε ψηλά σανίδια στηριγμένα σε καδρόνια. Είχε βλέπετε φραχτεί ένα φρεάτιο και τα νερά της βορχής που μάζευε ο δρόμος καταυθύνονταν... μέσω της 6κωπης στη θάλασσα! Μπάνιο (με ποδήλατο και μηχανάκι) μέχρι Αθήνα.
(Απόγευμα): Παρακολούθηση της πρώτυπης θεατρικής παράστασης “Ιφιγένεια εν Ληξουρίω” στο θέατρο Αναλυτή.
Ο Υπαρχηγός Ερρίκος είχε κάνει γερή διοργάνωση: πριν την παράσταση μας ενημέρωσε η πρωταγωνίστρια και την παρακολουθήσαμε ανακατωμένοι με την ομάδα Οδηγών που μας σύστησε η Κα Γιαννουλοπούλου. Το φχαριστηθήκαμε.
27: Έγιναν Ενωμοτιακές δράσεις: οι Αλκυόνες και οι Πιγγουΐνοι στον Λυκαβητό, οι Δελφίνες στο σινεμά και οι Γλάροι συμβούλιο.
ΜΑΪΟΣ 1980
4: Συγκέντρωση της ομάδας στη Βούλα. Κάτω από αληθινά ανεξήγητες καιρικές συνθήκες - ΔΕΝ ΕΒΡΕΞΕ!!! - συντηρήσαμε την 6κωπη, παίξαμε ένα είδος τόμπολας με γνώσεις Α’ βοηθειών, τραβήξαμε φωτογραφίες περίεργες, παίξαμε μπάλλα και μάθαμε μυστήριους κόμπους.
11: Τα σχολεία έχουν εξετάσεις (σε 20 μέρες!!!). Γι’΄αυτό, την 6κωπη καθέλκυσαν μόνο ο Α/Ο Στέφος Αλευράς και οι Υ/Ο Κώστας Κυλίτης και Άγγελος Μελέγκοβιτς, μαζί με τον Α/Σ κ. Παύλο Αλευρά.
Κενό... εξεταστικό!

Προηγούμενη

Περιεχόμενα
Επόμενη
1979 Τρίτη εικοσιπενταετία, 1964 –1988 ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 3ης Ο.Α.Ν. “ΕΡΜΙΟΝΗ 1980”


(C) Copyright 1913-2002 3η Ο.Α.Ν. Επιτρέπεται η ελεύθερη ανάγνωση από browsers του WWW και παρόμοια προγράμματα. Με την επιφύλαξη κάθε άλλου δικαιώματος.