ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 3ης Ο.Α.Ν. “ΕΡΜΙΟΝΗ 1980”
ΑΡΧΗΓΕΙΟ:                                
Στέφος Αλευράς                Α.Ο.                
Κώστας Κυλίτης                Υ.Ο.        
Ερρίκος Σκάσσης         Υ.Ο.
Θόδωρος Αρταβάνης        Υ.Ο.
Άγγελος Μελέγκοβιτς        Υ.Ο.
Αλέξανδρος Φιλίππου        Υ.Ο.
Γιώργος Κουρπάς         Β.Ο.
Βασίλης Δικαιούλιας        Β.Ο.

ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ:
Μάκης Τορόσης-ναυτικές εκδρομές                        παλιός Α.Ο.
Κώστας Παρετζόγλου - Κυβερνήτης 6κωπης με πανιά Βούλα-Ερμιόνη        παλιός Α.Ο.
Δημήτρης Παρετζόγλου                                                παλιός Υ.Α.
Διονύσης Αντωνόπουλος                                                παλιός Β.Ο.
Αλέκος Σκρίκας                                                        παλιός εν/χης
Γιώργος Σιδέρης                                                        ανιχν.
Γιώργος Παπανικολάου                                                ανιχν.
Κίμων Σκάσσης                                                        ανιχν.
Νίκος Παρθένιος                                                        ναυαγοσώστης
Ηλίας Κουρπάς                                                        ανιχν.
Νίκος Τσιτσινάκης                                                        ανιχν.

ΑΛΚΥΟΝΕΣ:
Γιάννης Μαρκιανός                Α’
Ζαχαρίας Ντεπιάν                Α’
Γιώργος Τριανταφύλλου        Α’
Νίκος Σιδέρης                Β’
Γιάννος Αραβαντινός
Ηλίας Τσακίρης

ΔΕΛΦΙΝΕΣ:
Αλέξης Παρασκευαΐδης        Α’
Βασίλης Κάρταλης                Α’
Διομήδης Σπινέλλης        Α’
Γιάννης Ρωμάνος                Β’
Κωστής Λιμενίδης
Λέων Αραβαντινός

ΓΛΑΡΟΙ:
Νίκος Γιαννουλόπουλος        Α’
Κων/νος Στρατηγόπουλος        Α’
Αλέξανδρος Μεταξάς        Α’
Κων/νος Δρούλιας                Β’
Κων/νος Δικαιούλιας        Β’
Ευάγγελος Σπινέλλης
Μίλτος Μελέγκογλου

ΠΙΓΓΟΥΪΝΟΙ:
Βασίλης Ρούφος                Α’
Άγγελος Καλογεράς                Α’
Αλέξανδρος Μελάς                Β’
Ανδρέας Αρχιμανδρίτης        Β’
Δημήτρης Ιακωβίδης
Φάνης Λάμπρου
Έμεινε για δύο μέρες και ο Α.Σ. κ. Παύλος Αλευράς.


Η εξάκωπη, με κυβερνήτη τον Αρχηγό της 3ης Κοινότητας Κώστα Παρετζόγλου έφθασε με εξαιρετικά δυνατό και ευνοϊκό αέρα, για πρώτη φορά με τα πανιά στην Ερμιόνη.
Ξεκινώντας στις 4 το πρωΐ από Βούλα, έφτασε στις 5 το ίδιο απόγευμα. Οι πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις μας ήταν για 2 μέρες.

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ: Στις 6 το πρωϊ φορτώσαμε το υλικό που υπήρχε στην Κηφισιά, όπου όμως περιμέναμε μιάμισυ ώρα μέχρι να ανοίξει, τρώγοντας χιλιάδες μπισκότα και πίνοντας πορτοκαλαδοκαφέδες. Αφού φορτώθηκε όλο το υλικό, έφυγαν με το φορτηγό οι Υ/Ο Ε. Σκάσσης, Θ. Αρταβάνης, Α. Μελέγκοβιτς, ο Β/Ο Γ. Κουρπάς και οι ανιχνευτές Γιώργος Σιδέρης, Βασ. Δικαιούλιας, Κ. Σκάσσης, Η. Κουρπάς για να ξεφορτώσουν το υλικό στην Ερμιόνη.
ΠΕΜΠΤΗ 3: Αν και οι περισσότεροι είμαστε από πολύ νωρίς στο πλοίο, τελικά πάλι υπήρξαν οι καθυστερημένοι των 5’ πριν ξεκινήσει. Η μέρα κύλησε γρήγορα, έφυγε πολλή δουλειά ευτυχήσαμε που προλάβαμε να κάνουμε απογευματινό μπάνιο. Το βράδυ φύσαγε πολύ, φανταστικός ουρανός όπου μπορείς να δεις όποιον αστερισμό θέλεις ( αν τον ξέρεις).
Η κατασκήνωση κοιμάται βαθειά. Την φυλά - πρώτη τοιυ φορά - ο Μίλτος.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4: Στήθηκαν : Αρχηγείο Αγέλης, χώρος πυράς, δρομάκια, κατασκευές μαγειρείου. Όμως οι βρύσες δεν είχαν νερό. Σαχάρα. Όταν φάνηκε να έρχεται, με μπιτόνια, δεν πρόλαβε ο Υπαρχηγός Κώστας να σφυρίξει σύνταξη με τα παγούρια σας, και οι πάντες βρισκόντουσαν μπροστά του πανέτοιμοι. Να γινόταν κάθε φορά έτσι...
ΣΑΒΒΑΤΟ 5: Συνέβη καθάρισμα και ενωμοτιακές κατασκευές. Το νερό εξακολουθεί να είναι γλυφό και κόβεται συνέχεια. Στο μοίρασμα του φαγητού γίνονται διάφορα μικρά λαθάκια, τα συνηθισμένα μέχρι να αποκτήσει πείρα ο κάθε νέος αρμόδιος, δηλαδή, είτε δεν τρώει κανονική μερίδα το Αρχηγείο γιατί δεν έφτασε, είτε περισσεύει αρκετό για ένα σύνταγμα. Μπήκαμε πάντως για τα καλά στον ρυθμό της κατασκήνωσης, συζητιούνται νυχτερινές δράσεις στο χωριό, ιστορίες, περίεργα.
Φτάνει το πλοίο με την Αγέλη, τους προϋπαντούμε και ανεβαίνουμε παρέα, μερικά δυστυχισμένα σακκίδια με τον Ιερώνυμο.
Γίνεται η πρώτη ναυτική εκδρομή με την εξάκωπη. Όλα καλά. Το βράδυ όμως, συμβαίνουν περίεργα πράγματα: μια ομάδα επιστημόνων έκρυψε σε απάτητη ζούγκλα τον τύπο κατασκευής της Κόκα-κόλα. Αντίθετη επιστημονική αποστολή ξεκινά γ ια να τον κλέψει και αρχίζουν σκληρό αγώνα μέσα στη ζούγκλα, για μεγάλη χαρά των άγριων και πολυπληθών κανιβάλλων της περιοχής, που προσπαθούν, με παντελή απουσία κάθε διάκρισης, να φάνε επιστήμονα λευκό. Τα πράγματα δυσκόλεψε η παρουσία στη ζούγκλα δια-φόρων πεινασμένων θηρίων, τα οποία τρώνε τους πάντες, όπου τους βρουν.
ΚΥΡΙΑΚΗ 6: Εκκλησιασμός όλης της Ομάδας. Μετά, τερψιλαρύγγια (καταϊφια και αναψυκτικά). Το απόγευμα σύντομη έξοδος στο χωριό, επιστρέφουμε κεφάτοι και περιέργως χωρίς όρεξη για το ελαφρό βραδυνό φαγητό. Ακολου-θεί έκπληξη (;) παρακολούθηση στο σινεμά του Πόλεμου των Άστρων.
ΔΕΥΤΕΡΑ 7: Δεύτερη ενωμοτιακή ναυτική εκδρομή. Κατά τον ύπαρχο, Υ/Ο Κώστα “αμμουδιά με φανταστική θέα, μια σπηλιά από δέντρα που φιλοξένησε για μερικές ώρες 8 ταξιδιώτες, φαίνεται πως αφήσαμε την περιοχή ικανοποιημένη από την περιποίηση (μάζεμα σκουπιδιών και ιστορίες), γι΄αυτό στην επιστροφή είχαμε πολύ ωραίο αέρα, ευχαριστήθηκα πεταλούδα και πλαγιοδρομία”.
Ναυτική νυχτερινή εκδρομή όλης της ομάδας. Εκλογές Ενωμοταρχών γύρω στην τερατώδη πυρά στο μυστηριώδες μέρος (κατά τον χάρτη, το όνομα αυτού Κρόθι). Στις 1 το βράδυ η SEAGULLσχίζει μια θάλασσα τελείως λάδι, από μακρυά ο φάρος της Δοκού αναβοσβύνει με συχνότητα 7,5”, πλησιάζουμε, φάρος Ερμιόνης (αναλάμπων ερυθρός, ύψος 75 πόδια, ακτίνα 7 μίλια, συχνότητα 1,5”). Η Ερμιόνη κοιμάται, τα φώτα καθρεφτίζονται μέσ’ την θάλασσα και δίνουν την υπέροχη εικόνα που βλέπουμε σε κάρτ-ποστάλ ERMIONI BY NIGHT.Ο κυβερνήτης, Μάκης Τορόσης, έχει πάρα πολύ κέφι, το πλήρωμα το ίδιο, πεθαίνουμε στα γέλια με το παραμικρό, λίγο πιο νωρίς και θα πηγαίναμε στον Γανώση για κρασοκατάνυξη. Καλύτερα έτσι, όμως, μας έχει μεθύσει η νύχτα και η παρέα, το κρασί περιττεύει. (Εξ’ άλλου, τα μόνα παράπονα από ερμιονίτη φέτος είναι από τον Σήφη επειδή δεν πηγαίνουμε για κρασάκι τα βράδυα, βλέπεις το φετεινό Αρχηγείο προτιμά δυό-τρία καταΐφια).
ΤΡΙΤΗ 8: Μαζεύουμε με βάρδιες τα άφρονα σκουπίδια της ανατολικής; παραλίας, σαν προσφορά στο χωριό που μας φιλοξνεί κάθε χρόνο. Υψώνεται ο Ισττός της Κατασκήνωσης από συνεργείο με τον Υ/Ο Ερρίκο. Πάλι λείπει συνέχεια στην εξάκωπη ο Υ/Ο Άγγελος. Τον βλέπουμε πολύ σπάνια, όποτε δεν λείπει σε ναυτική εκδρομή με την ενωμοτία ναυτικής εκπαίδευσης, κάθεται με τις ώρες στο σκάφος, καμμιά φορά παρακαλεί και του στέλνουμε το φαϊ του, και: τρίβει, βάφει, χαϊδεύει, ξεσκονίζει. “Μεγάλη αγάπη η θάλασσα...”.
ΤΕΤΑΡΤΗ 9: Ξεκινούν οι Σκακιστικοί αγώνες. Τελειώνει η πύλη. Κολυμβητικοί αγώνες με οργανωτές και κριτές την Κοινότητα. Τα αποτελέσματα:
50 μέτρα ελεύθερο: Ζάκυ ντε Πιαν, Γιάννης Ρωμανός, Κωνσταντίνος Δρούλιας.
50 μέτρα ύπτιο: Ζάκυ ντε Πιάν, Διομήδης Σπινέλλης, Αλέξανδρος Μεταξάς, Νίκος Σιδέρης.
Μακροβούτι: Διομήδης Σπινέλλης, Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος, Γιάννης Ρωμανός, Ν ίκος Σιδέρης.
Σκυταλοδρομία 4 Χ 25 μέτρα: Γλάροι, Αλκυόνες, Δελφίνες.
Συνεχίζει το πρόβλήμα του νερού. Έρχεται σχετικά γλυφό, μα ο κ. Πρόεδρος της Κοινότητας μας καθησύχασε: Έχει γίνει νέα γεώτρηση, έχει καλό νερό, μπήκε όμως μπροστά η ανλία πριν ελεγχθεί, χάλασε και τώρα επισκευάζεται... εν των μεταξύ, έχει βρει την χαρά του ο νερουλάς κ. Φοίβος και ο κ. Πραχαλιάς που πουλά εμφιαλωμένο νερό.
ΠΕΜΠΤΗ 10: Μας επισκέφθηκε για δύο μέρες ο Α/Σ Παύλος Αλευράς.
Διέξαγονται οι Παμπιστιακοί αθλητικοί αγώνες. Αποτελέσματα:
100 μέτρα: Αλέξανδρος Μελάς, Λέων Αραβαντινός, Βασίλης Κάρταλης, Ζάκυ ντεΠιάν.
Μπιστώνιος: 9Μέχρι τον φάρο και πίσω): Νίκος Σιδέρης, Λέων Αραβαντινός, Κωνσταντίνος Δρούλιας, Αλέξανδρος Μεταξάς.
Σφαιροβολία: Γιάγκος Αραβαντινός, Αλέξανδρος Μεταξάς, Γιάννης Ρωμανός, Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος.
Μπρά ντε φέρ: Α’ Κατηγορία, Γ. Αραβαντινός, Α. Μελάς. Β’ Κατηγορία, Λ. Αραβαντινός, Β. Κάρταλης.
Γενική Βαθμολογία Αγώνων: Αλκυόνες, Γλάροι, Δελφίνες, Πιγκουΐνοι.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11: Πρωτάθλημα Μαραμπού. Γίνεται ακόμα, με ωραίο φανατισμό, ο ποδοσφαιρικός αγώνας με την Ομάδα της Ερμιόνης, από την οποία χάνουμε πανηγυρικά. Νικητές και νικημένοι, είναι πανευτυχείς και τέζα.
Πυρά τραγουδιών. Συνμεχίζουν - δουλειά μέχρι αργά το βράδυ - και τελειώνουν οι εργασίες στην μεγαλειώδη κατασκευή “βουτηχτικό” σε σχέδιο Υ/Ο Ερρίκου. Νυχτερινά εγκάινια από τα Αρχηγεία.
ΣΑΒΒΑΤΟ 12: ΗΡΘΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ. Κανείς δεν το πιστεύει, πολλοί συνεχίζουν ν απίνουν από τα μπιτόνια, επιμένοντας στη διαφορά, άσχετα αν τα μπιτόνια τώρα τα γεμίζουμε στη βρύση. Γίνεται το τελικό καθάρισμα και τα φινιρίσματα παντού. Προετοιμασία - Βρε Κώστα, είναι ίσια το μαντήλι μου; Η χωρίστρα;
Καταπλέουν οι γονείς, από ένα μονοπάτι που έχει δώσει τα ρέτσα του: φάρδυνε, έγιναν επιχώσεις, μάκρυνε μέχρι τα κολωνάκια, χωρίζει στο σημείο που περνά το τρίκυκλο...
Όλα πάνε καλά. Σχετικά λίγοι γονείς λόγω μονών-ζυγών, αλλά πάμπολλοι ντόπιοι και άλλοι προσκεκλημένοι, όπως ο Τ.Ε. Κρανιδίου. Κατά το πρόγραμμα, ακριβώς στην καθωρισμένη ώρα θα καθήσει στον κύκλο της πυράς η ομάδα, μετά θα έρθει η Αγέλη και κατόπιν, με όλη την μεγαλοπρέπεια, θα κατεβεί από το δρομάκι του γραφείου το εκτενέστατο φετεινό Αρχηγείο. Πραγματικά, κάθεται η Ομάδα, περιμένουμε την Αγέλη, περιμένουμε, περνά η ώρα, στέλνονται αγγελιαφόροι, τελικά πηγαίνει η ίδια η Έλλη. Το πρόβλημα: Με τους γονείς ενός Λυκόπουλου είχε έρθει και ένας φίλος του, ο οποίος έτυχε να έχει μακρυά ξανθά μαλλιά. Φυσικά, η Αγέλη δεν παράλειψε: -Σαν κορίτσι μοιάζει ο φίλος σου.
-Κορίτσι είναι.
-Δεν είσαι καλά.
-Αφού σου λέω, φαίνεται σαν κορίτσι.
-Και που ξέρεις εσύ τον... χαρακτήρα του φίλου μου χωρίς να γνωρίζεις τον φίλο μου;
-Αφού έχει μακρυά μαλλιά είναι κορίτσι.
-Εσύ είσαι κορίτσι...
-Όχι, ο φίλος σου...
-Αφού είναι έτσι, και εγώ δεν πάω στην πυρά, και ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ στο θέατρο.
Εν τω μεταξύ, τα Αρχηγεία και ο κόσμος περιμένουν, οι βοηθοί της Αγέλης δεν καταφέρνουν να βρουν το προσβεβλημένο Λυκόπουλο (βασικό στέλεχος του θεάτρου) και να καταλαγιάσουν την υπόλοιπη Αγέλη... Ευτυχώς όλα διορθώνονται με τον ερχομό της Έλλης. Γίνεται η είσοδος της Αγέλης, κατεβαίνει όλο μεγαλοπρέπεια ένα απίθανα μεγάλο Αρχηγείο, κάθεται στους κορμούς, η Πυρά αρχίζει.
Τα παράφωνα τραγούδια μας, τα γνωστά σκέτς των ενωμοτιών, το σκέτς της Κοινότητας, το οποίο όπως κάθε φορά δεν καταλαβαίνει κανείς και όπως συνήθως, κλέβει την παράσταση η Αγέλη με μια εξαιρετική παρουσίαση. Μπράβο τους. Οι επισκέπτες κατεβαίνουν το μακρύ φιδίσιο μονοπάτι που φωτίζουν - ανεπαρκώς - λάμπες θυέλλης και φακοί. Το μεγάλο συμπόσιο των Αρχηγείων στου Γανώση εξαιρετικό, εικοσιπέντε άτομα γύρω στο τραπέζι, περίεργα κρασιά, κουβεντούλα, σοβαρά υπολογιστικά προβλήματα. Όλοι ανηφορίζουν χαρούμενοι.
ΚΥΡΙΑΚΗ 13: Εξαιρετικά πρόχειρη τακτοποίηση σάκκων, ακόμα πιο πρόχειρη των ενωμοτιακών χώρων, είναι η μέρα της χαλάρωσης των πάντων. Φεύγουν τα παιδιά με τους γονείς μέχρι τις 7 το απόγευμα και τα Αρχηγεία λασκάρουν, σύρονται με περίεργες αμφιέσεις, κοιμούνται στις γωνιές... Η χαλάρωση, βέβαια, μετά το Ράλλυ Ιερώνυμο. Ο οργανωτής και αφέτης Δημήτρης Παρετζόγλου παίρνει τις συμμετοχές από άτομα με περίεργες αδιάβροχες στολές, εξαρτήματα, γυαλιά και κράνη. Η διαδρομή κάθε χρόνο και πιο εξελιγμένη. Ο προσκαλεσμένος κόσμος και η Αγέλη που παρακολουθεί αδημονεί. Όταν αρχίζει ο αγώνας, φανατίζονται, φωνάζουν, ενθαρρύνουν, υποδεικνύουν...
Τελικά, από την ομάδα μικρότερο χρόνο έφεραν: Γ.Αραβαντινός, Κ. Στρατη-γόπουλος, Β. Κάρταλης, Η. Τσακίρης. Σύνολο: Κίμων, Γ. Σιδέρης, Γ. Κουρπάς, Γ.Αραβαντινός, Β. Δικαιούλιας, Ν. Γεωργακόπουλος, Κ. Στρατηγόπουλος, Ν. Ζαβιτσιάνος, Ν. Παρθένιος, Π. Καρβέλης, Σ. Αλευράς, Β. Κάρταλης, Η. Τσακί-ρης, Α. Αρχιμανδρίτης. Ο πρώτος χρειάστηκε 1’07”6 και ο Ανδρέας 3’00”3.
Σπάνιο περιστατικό, μετά την πτώση σε ένα δύσκολο σημείο του ορμητικού Β/Ο Βασίλη, πετάχτηκε στην πίστα ο νεαρός αδελφός του, τον διαδέχτηκε στην οδήγηση του Ιερώνυμου και τελείωσε τον αγώνα. Μπράβο Κωνσταντίνε.
ΔΕΥΤΕΡΑ 14: Αρχίζει το πρωτάθλημα του Γερμανικού, αποφασίζεται να λυθεί το βουτηχτικό για να μην αναγκαστούμε να τσακωθούμε με την χρυσή νεολαία της περιοχής που επιμένει να το καταστρέψει βουτώντας τρεις-τρεις. Όσο για το νερό... τολμήσαμε να πούμε στον μπακάλη μας τον κ. Πραχαλιά πως δεν έχει αρκετή πίεση. Σήμερα, με το που ανοίξαμε την βρύση, ένας χείμαρος λίγο έλλειψε να μας παρασύρει μέχρι την θάλασσα. Η εξήγηση του Υ/Ο Θόδωρου είναι πως όλη η εξυπηρετική οικογένεια Πραχαλιά επιστρατεύτηκε και κάθεται πάνω στο ντεπόζιτο. Συνέβη εκτεταμένος καρπουζοπόλεμος, Φτάνει σε μεγάλα ύψη άμιλλας το καταπληκτικό παιχνίδι του Υ/Ο Αλέξανδρου, όλοι κάθονται μπροστά στον χάρτη και συζητούν κινήσεις με τις ώρες.
ΤΡΙΤΗ 15: Ανακαλύπτουμε περίεργα μερμηγκοφάγα έντομα. Τελειώνει το πρωτάθλημα Γερμανικού: οι Αλκυόνες σετ 5-3. Γλάροι σετ 5-2 (μπαράζ 2-1). Δελφίνες - Πιγγουΐνοι σετ 3-5.
Πέφτει και διπλώνεται η κατασκήνωση της Αγέλης. Ακόμα μια επίσκεψη του Α/Ο της ομάδας του Κρανιδίου Γιάννη Καραμαδούκη. Μας έχει σκλαβώσει: φέρνει μπιτόνια με νερό (δικά του), φάρμακα όταν δεν έχει το φαρμακείο της Ερμιόνης...
ΤΕΤΑΡΤΗ 16: Ημέρα αλλαγής ηγεσίας, την κατασκήνωση διευθύνουν απόλυτα οι Ενωμοτάρχες (δεν εφαρμόστηκε σωστά).
Γίνονται ασκήσεις για την διάσωση πνιγόμενου. Βοηθά ο υπέυθυνος μπάνιου και πολύ καλός στο κολύμπι και το μακροβούτι ανιχνευτής Νίκος Παρθένιος. Στα ψώνια γίνεται κακό λάθος: παραγγέλνουμε εφτά κονσέρβες κομπόστα, χωρίς να προσδιορίσουμε τι, και αντί για τα καθιερωμένα φτηνά και εύκολα στο μοίρασμα ροδάκινα, έρχονται αχλάδια, πολύ περισσότερα και πολύ ακριβώτερα. Σκεφθείτε πιαν αν είχε κομπόστα ανανά το μπακάλικο.
Η κατάκλιση γίνεται νωρίτερα από συνήθως, αύριο έχει δουλειά...
ΠΕΜΠΤΗ 17: Λύνουμε, μαζεύουμε, τυλίγουμε, καταγράφουμε, αμπαλλάρουμε και φορτώνουμε για πρώτη χρονιά το τρίκυκλο του κ. Βασίλη Φοίβα για την καινούργια μας αποθηκούλα. Η δουελιά συνεχίζεται όλη την μέρα, το βράδυ δεν υπάρχει τίποτε όρθιο. Όλοι κουρασμένοι, όμως η κλήση για το φαΐ είναι πρωτότυπη και ξυπνάει:
Με τις καραβάνες και... τα μαγιώ σας. Γίνονται αυστηρές παρατηρήσεις σε όσους σιγογελάνε ή “ατακτούν καθ’ οινδήποτε τρόπον”. Τρώμε το φαΐ μας σιωπηλοί και σοβαροί. Αφού οι πάντες στο τέλος τρώνε όσο γιαούρτι (από δυό τεράστιους κουβάδες) μπορούν, σηκώνεται με επίσημο ύφος ο Αρχηγός της Κατασκήνωσης και... κυρήσσει τον γιαουρτοπόλεμο, ρίχνοντας με πολεμικό μένος την πρώτη βολή. Σπλάτ, κλάτς, πλούφ (αυτό ήταν το καπέλλωμα του Αρχηγού με τον ένα κουβά του γιαουρτιού), κλούτς, πλίτς, ματασπλάτ. Και όλη η ομάδα, κάτασπρη μέσα στη νύχτα, κατηφορίζει πανευτυχής να ξεβγαλθεί στη θάλασσα.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18: Γίνεται η τελική χτένα όλης της περιοχής, καθένας βάφει σε μια ταμπελίτσα από κόντρα πλακέ ένα σύντομο σύνθημα σχετικά με τα σκουπίδια και το δάσος (οι επιγραφές περνούν από λογοκρισία καθότι, μετά την χτένα, τείνουν να έχουν απειλητικό και επιθετικό ύφος) και τις κρεμάμε στα δέντρα της περιοχής. Καλούμε τον Πρόεδρος της Κοινότητας να επιθεωρήσει με τον Αρχηγό της Κατασκήνωσης τα πάντα και ιδίως το πως αφήνει η 3η τον χώρο.
Ο Υ/Ο Αλέξανδρος δίνει τα αποτελέσματα του Μεγάλου Παιχνιδιού Γλάροι, Αλκυόνες, Δελφίνες, Πιγγουΐνοι. Η γενική βαθμολογία, από τον Υ/Ο Κώστα: Γλάροι, Δελφίνες, Αλκυόνες, Πιγγουΐνοι.
Φορτώνουμε την εξάκωπη και τα πράγματα της Λέσχης στο φορτηγό, και τρέχουμε στο πλοίο. φεύγει στις 3.15 και... ξυπνάμε στις 7.30 μ.μ. στον Πειραιά. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.


Προηγούμενη

Περιεχόμενα
Επόμενη
1980 Τρίτη εικοσιπενταετία, 1964 –1988 1980


(C) Copyright 1913-2002 3η Ο.Α.Ν. Επιτρέπεται η ελεύθερη ανάγνωση από browsers του WWW και παρόμοια προγράμματα. Με την επιφύλαξη κάθε άλλου δικαιώματος.