ΕΡΜΙΟΝΗ ‘82Ξεκινήσαμε ένα ήρεμο Φαληριάτικο πρωϊνό με το Μάρκο για το δεύτερό του ταξίδι προς την Ερμιόνη, με κυβερνήτη τον Άγγελο Μελέγκοβιτς Α/Ο.
Την προηγούμενη νύχτα, το πλήρωμα, μετά από αποτυχημένη προσπάθεια ύπνου, τίναξε στο αέρα το Ν.Ο.Τ.Κ. με τις φωνές του και τον ενθουσιασμό του. Αντίστοιχα στο σπίτι του Α/Ο στο Φάληρο το κυβερνείο και λίγα μέλη του πληρώματος προσπαθούσαν ακόμα απεγνωσμένα να κοιμηθούν, παρά τον Β/Ο Γιώργο Κουρπά, ο οποίος όντας σε κατάσταση ευθυμίας (και κάτι παραπάνω) λόγω προσφιλούς του ποτού, “κοπάναγε καφέδες...”.
Το ταξίδι ήταν εκπληκτικό. Ρεκόρ όλων των χρόνων, όλων των εποχών. Αθήνα - Ερμιόνη σε 8 ΩΡΕΣ!!!!! non stop (καταλαβαίνετε αέρας). Φυσικά με τέτοιο καιρό δεν παραλείψαμε να καθιερώσουμε ένα νέο θαλάσσιο σπόρ: το “MARKOS SKI...”.
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και ενώ ο κυβερνήτης φορώντας τον κουβά του, ήταν βαρύφορτος από ευθύνες και σκέψεις, συναντήσαμε δύο υποβρύχια του πολεμικού ναυτικού, που έπλεαν στην επιφάνεια.
Φυσικά το κύμα που έμπαινε από την πρύμνη δεν παρέλειπε να μας δίνει τη δυνατότητα για ένα δροσερό ποδόλουτρο (ως το γόνατο...).

Κατασκηνωτές Ερμιόνης 1982
ΑΡΧΗΓΕΙΟ:        Α/Ο Άγγελος Μελέγκοβιτς
                Υ/Ο Γιάννης Μαρκιανός
                Υ/Ο Στέφος Αλευράς (όταν είχε άδεια από το ναυτικό)
                Β/Ο Ζάκης Ντεπιάν
                Β/Ο Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος
                Β/Ο Γιώργος Κουρπάς
ΟΜΑΔΑ: Σιδέρης Νίκος, Μεταξάς Αλέξανδρος, Διομήδης Σπινέλλης, Δικαιούλιας Κων/νος, Σπυρόπουλος Γιάννης, Σπινέλλης Ευάγγελος, Μαζιτζόγλου Βάγγος, Αμπατιέλος Σπύρος, Ιωσηφίδης Μηνάς, Ηλιάδης Γιώργος, Μπόκολας Δημήτρης, Σκρίκας Γιάννης, Σέργιος Τσάγκας, Φωκάς Ανδρέας, Ζούλιας Δήμος, Σπινέλλης Ίων, Τριανταφύλλου Γιώργος, Μελέγκογλου Αλέξανδρος, Φαίδων Αναστασιάδης, Σωτηριάδης Μάκης.
ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ: παλιοί Α/Ο Παρετζόγλου Κώστας, Υ/Ο Σκάσης Ερρίκος, Υ/Ο Αρταβάνης Θοδωρής.
ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ: Σκάσσης Κίμων, Κάρταλης Β., Βουρεξάκης Α., Παπανικολάου Γιώργος, Κουρπάς Ηλίας (παρέμεινε και βοήθησε στην Αγέλη), Μελέγκοβιτς Αλέξανδρος , Καλογεράς ΄Αγγελος και άλλοι .

Στην Ερμιόνη, ο Αρχηγός έφυγε για να τελειώσει τις εξετάσεις του, ενώ το υπόλοιπο αρχηγείο με το πλήρωμα του “Μάρκου” μετέφερε το υλικό από την αποθήκη στο Μπίστι, κάτω από τις λεπτές μελωδίες ενός κλαρίνου που έπαιζε στο απέναντι μπαλκόνι κύριος τις. Παροιμιώδες έμεινε μεταξύ Β/Ο Ζάκυ και Υ/Ο Γιάννη το: παραράμ, παράμ, παμ.
Ακολούθησε το στήσιμο, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Ανιχνευτής Καλογεράς αποχώρησε, ενώ αντίθετα μας επισκέφτηκε ο τέως αρχηγός ο κ. Παρετζόγλου με τη φίλη του την Έρη, η οποία για κακή της τύχη είχε ιατρικές γνώσεις (βλ. ουρές ασθενών/τραυματιών).
ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ: κατά τη διάρκεια των εργασιών, βοηθήσαμε μια ομάδα οδηγών να κουβαλήσει τα πράγματά της από την Ερμιόνη, ως κάποιο σημείο του Μπίστη. Καθώς λοιπόν οι Οδηγοί έφταναν στο χώρο μας για να μας ευχαριστήσουν ακούστηκαν να λένε: Ιίίί, άαααα, (φωνές κακό), με χώμα πλένετε τις καραβάνες σας, καλέ τι κάνετε, αμααάν...
Ακολούθησε η ομαλή λειτουργία του προγράμματος με τα παρδαλά του παίγνια και τα μυστηριώδη νυκτερινά. Παράλληλα ο Μάρκος έκανε ενδιαφέρουσες εξορμήσεις στη γύρω περιοχή.
ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ: Αξιοποιήθηκε ο “Μάρκος” σε συνδυασμό με τη δεκάκωπη της 9ης ομάδας, που μας επισκέφτηκε με μερικά μέλη της. Το παιχνίδι συμπεριελάμβανε συνενόηση με οπτικούς από τις βάρκες, στον κόλπο του λιμανιού, απόβαση και σκαρφάλωμα στα βράχια για ανεύρεση θησαυρού (μπισκότα + πορτοκαλάδα) και κατόπιν κυνηγητό μεταξύ των δύο βαρκών (έρειδε, έίί, όπ...). Ο θησαυρός όμως δε βρέθηκε (τα ίχνη που τοποθέτησαν οι Κουρπάς - Μαρκιανός ήταν δυσδιάκριτα) με αποτέλεσμα να χαρούν οι γλάροι της περιοχής που ανίχνευσαν τα μπισκότα ευκολότερα, ενώ το κυνηγητό σήκωσε την Ερμιόνη στο πόδι, με αποτέλεσμα, να δεχτούμε παράκληση να μην ξαναθορυβήσουμε έτσι άλλη νύχτα.
Special Feature της κατασκήνωσης ήταν η κατασκευή των πανπάγκων από ωραίο ανοιχτόχρωμο ξύλο. Με έτοιμη ξυλεία, η ομάδα και το αρχηγείο κατασκεύασαν γύρω στους 36 πάγκους (βλ. αυτόματο κατσαβίδι Στέφου και τρελλές υπογραφές των δημιουργών).
Έτσι αποσβέστηκαν μερικοί από τους παλιούς ετοιμόρροπους και μπόρεσαν οι γονείς να απολαύσουν την πυρά πάνω σε στέρεες (για την ώρα) βάσεις...
Μεγάλη υπήρξε η συρροή παλαιών και ανιχνευτών για την πυρά, (όπου ατέλειωτη η σειρά του αρχηγείου...).
Ενδιαφέρον παρουσίασε ο Αλέξανδρος Μελέγκοβιτς ο οποίος απαγορεύθηκε ρητά να πάει στην Ερμιόνη με το LASER του, κατέφθασε οργισμένος και ξέσπασε με ένα τσεκούρι στα χέρια, προς χαρά όλων μας.
Την επομένη της πυράς ο Α/Ο Άγγελος με τον πρώην πρόσκοπο αδελφό του Αλέξανδρο μαγείρεψαν pan-cakes για πρωϊνό της ομάδας, η οποία τα καταβρόχθισε με μαρμελάδα ευχαρίστως.

Προηγούμενη

Περιεχόμενα
Επόμενη
1982 Τρίτη εικοσιπενταετία, 1964 –1988 ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΕΡΜΙΟΝΗΣ 1983


(C) Copyright 1913-2002 3η Ο.Α.Ν. Επιτρέπεται η ελεύθερη ανάγνωση από browsers του WWW και παρόμοια προγράμματα. Με την επιφύλαξη κάθε άλλου δικαιώματος.