1985 Ορειβατική στην Οίτη


27-28-29/12/1985 : Ορειβατική εκδρομή της 3ης με 43 συμμετοχές. Από την ομάδα ήταν όλο το Αρχηγείο και οι Τρακάδες, Σπινέλλης, Μάγκου, Κωνσταντίνου, Σιδέρης, Ρεϋμόνδος, Καταρόπουλος.
Ξεκινήσαμε για την Οξυά και όταν φτάσαμε στη Λαμία για να πάρουμε το κλειδί του καταφυγίου κοντέψαμε να καραφλιάσουμε όταν μάθαμε ότι ο περίφημος κύριος Σίμος το είχε διπλοκλείσει κι’ ότι ήταν ήδη 45 άτομα μέσα. ΠΑΝΙΚΟΣ. Ευτυχώς σκέφτηκε ο Κ. Γκόφας το καταφύγιο της Οίτης για όπου και ξεκινήσαμε. Στο χωριό Καστανιά διχάστηκαν οι γνώμες για το αν θα έπρεπε ν’ ανέβουμε ή όχι γιατί υπήρχαν ήδη κατά τις φήμες 10 άτομα. Ακολούθησε μια σκηνή πλήρους σύγχυσης και εκνευρισμού και τελικά ξεκίνησαν 25 άτομα ενώ οι άλλοι έμειναν. Οι 25 υποσχέθηκαν ότι θα ξαναγυρνούσαν. Μετά από 3ωρη ως τετράωρη πορεία φτάσαμε. Εκεί ήταν η 10η και η 2α Ο.Π.Α. Η πορεία ήταν πολύ κουραστική και γι’ αυτό δεν θα κατεβαίναμε. Έγινε και μια σύντομη χιονοθύελλα. Επειδή θα μέναμε εκεί, για να μην πεθάνουν από ανησυχία οι κάτω στείλαμε τους ένδοξους: τον αρμοστή Κρήτης και 12νήσων και Α’ Υπ. Γ. Τριανταφύλλου, και τον Μιχαήλ Μπενάκη φίλο της 3ης, με διάφορα εφόδια. Αυτοί ξανακατέβηκαν μέσ’ τη νύχτα και είπαν ότι είμαστε ΟΚ. Το βράδυ στο καταφύγιο κάναμε κόντρες τραγουδιών με τους άλλους και κοιμηθήκαμε στο καταφύγιο των 25, γύρω στα 40 άτομα. Οι Τριτομαδίτες δύο-δύο σε κάθε κρεβάτι.
Την άλλη μέρα το πρωΐ κατέφθασαν οι 2 Γκόφες, ο Ε. Σκάσης, ο Αρχιεπιστολεύς Α. Καντιάνης κι’ ο Υ/Α Δ. Σπινέλλης. Αφού έφυγαν οι άλλοι (10η, 2α) ξεκινήσαμε όλοι για την κορυφή. Εκεί είχε χιόνι που έλυωνε και το νερό (από το χιόνι) πάγωνε. Συναντήσαμε λοιπόν μια κρούστα πάγου που όμως έσπαζε όταν τη χτυπούσες δυνατά με την αρβύλα (αν είχες καλή αρβύλα). Κατά τον εμπειρογνώμονα και τεχνικό σύμβουλο κ. Γκόφα ανεβήκαμε άτσαλα, (έπρεπε ν’ ανέβουμε σε μικρές ομάδες με δεμένα τα άτομα μεταξύ τους). Ίσως σ’ αυτό να οφείλεται η πτώση του Α. Σιδέρη (ενωμοτάρχη Πιγγουΐνων) και όπως διαπιστώθηκε πολύ αργότερα (στην Αθή-να) το καταγματάκι στο δεξί του χέρι. Πάντως η κορυφή ήταν πολύ ωραία.
Η υπόλοιπη μέρα πέρασε τρώγοντας σούπες... Την άλλη μέρα, κατεβήκαμε, όπου και συναντήσαμε τους κάτω, οι οποίοι βέβαια δεν έχασαν τον καιρό τους. Με την άφιξη του Στέφου, άλλοι ανέβηκαν σε διάφορες τοπικές κορφές κι’ άλλοι έκαναν περιπάτους. Κατόπιν φάγαμε φασολάδα με όλα τα εξαρτήματα, μπήκαμε στο πούλμαν και φύγαμε. Ο Στέφος με τον Α. Σιδέρη και άλλους 2 προηγήθηκαν με το αυτοκίνητό του για να εξετασθεί το χέρι του Αλέξη. Από το Σ.Τ.Ο. ανέβηκαν ως την κορυφή (που δεν ήταν η κορυφή της Οίτης, αλλά μια άλλη, λίγο χαμηλότερη) οι Σπινελλης, Σιδέρης (ως ένα σημείο) προς την κορυφή), Μάγκου, Ρεϋμόνδος, Καταρόπουλος, ενώ κάτω έμειναν οι Τρακάδας, Κωνσταντίνου. Επίσης ανέβηκε όλο το αρχηγείο Ομάδας.
Τέλος ημερολόγιου και χρονιάς 1985.Προηγούμενη

Περιεχόμενα
Επόμενη
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ‘85 Τρίτη εικοσιπενταετία, 1964 –1988 Ημερολόγιο Δράσεων 1985 - 87 του 6ου Ν/Π, θυγατρικού 3ης Ν/Π


(C) Copyright 1913-2002 3η Ο.Α.Ν. Επιτρέπεται η ελεύθερη ανάγνωση από browsers του WWW και παρόμοια προγράμματα. Με την επιφύλαξη κάθε άλλου δικαιώματος.