ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 3ης ΟΑΝ ΕΡΜΙΟΝΗ 1986


(του Γ.Μαρκιανού)

Αρχηγείο        
Α/Ο Γ.Μαρκιανός, Υ/Ο Ν.Παρθένιος, Υ/Ο Ν.Σιδέρης, Υ/Ο Ζ.ΝτεΠιάν,
Υ/Ο Γ.Τριανταφύλλου, Β/Ο Κ.Δικαιούλιας, Β/Ο Ο.Σχινάς.
Α/Κ Α.Δημάκης, Αρχιεπιστολεύς Α.Καντιάνης, Ανιχνευτές : Δ.Καπαρός,
Γιάννης Παπάζογλου και Αλέκος Μελέγκογλου.

Αλκυόνες : Ι. Σπινέλλης, Σ. Γεωργιάδης, Α. Στεφάνου, Α. Δαμαλά, Τζ. Μίλλερ, Θ. Κατιός.
Δέλφινες: Θ. Κωνσταντίνου, Β. Σπηλιοτόπουλος, Η. Σακελλαρίου, Ν. Μπέζης.
Γλάροι: Β. Μάγγου, Κ. Κωνσταντίνου, Ν. Μπισλάνης, Ν. Σάσσης, Ι. Τσέγγα.
Πιγγουΐνοι: Α. Σιδέρης, Π. Αλιβιζάτος, Μ. Αλιβιζάτου, Μ. Τζαρτζούρας, Μ. Τζαρτζούρα, Χ. Ηλιάδης, Γ. Φρονιμόπουλος.
Κροκόδειλοι: Γ. Ρεϋμούνδος, Α. Καταρόπουλος, Α. Μουρίκης, Π. Κάλφας, Α. Καλαβρός, Ε. Ζερβουδάκη, Δ. Καμπάς.

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Αφού είχαμε κάνει τις χιλιάδες ετοιμασίες και προγράμματα, φούντωσε το θέμα της ραδιενέργειας κι αρχίσαμε να σκεφτόμαστε αν έπρεπε να πάμε Κατασκήνωση ή όχι. Πολλοί γονείς ανησυχούσαν επίσης. Μπροστά στο αδιέξοδο αυτό στείλαμε μερικούς ανιχνευτές στον Μπίστη να φέρουν << γην και ύδωρ>> και τα πήγαμε στο Δημόκριτο για εξέταση. Τα αποτελέσματα ήταν θετικά και άλλοι γνωστοί μας επιστήμονες, μεταξύ των οποίων και ο ραδοβιολόγος Ε. Σιδέρης, θείος του Υ/Ο Ν. Σιδέρη και του ενωμοτάρχη Πιγγουΐνων, μας διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος. Για λόγους ψυχολογικούς και για να πείσουμε μερικούς γονείς που παρ’ όλα αυτά ανησυχούσαν επιτρέψαμε τη χρήση ράντζων και υποσχεθήκαμε να πλένουμε τα καταβανικά μας με σαπούνι αντί για χώμα ως συνήθως. Για λόγους ουσιαστικούς όμως, αλλάξαμε το διαιτολόγιό μας, ώστε και από εκείνη την πλευρά να μην υπάρχει πρόβλημα. Ξεκινήσαμε λοιπόν αν και όχι όσοι θα θέλαμε, για την Κατασκήνωση ’86.

ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ

Α/Ο        Γ. Μαρκιανός
Υ/Ο        Ν. Παρθένιος
Υ/Ο        Ν. Σιδέρης
Υ/Ο        Γ. Τριανταφύλλου
Β/Ο        Κ. Δικαιούλιας
Αν.        Ο. Σχινάς
Αν.        Μ. Σωτηριάδης
Αν.        Μ. Ιακωβίδης
        Ι. Σπινέλλης
        Α. Σιδέρης
        Θ. Κωνσταντίνου
        Γ. Ρεϋμόνδος

Στις 27/6 το πόγευμα ετοιμάσαμε τη βάρκα, φόρτωμα κ.τ.λ. και περάσαμε το βράδυ μας (προσπάθώντας να κοιμηθούμε) στο σπίτι του Α. Μελέγκοβιτς. Σημαντικές απώλειες υπέστη το ψυγείο του σπιτιού, ντουλάπια τροφίμων κ.τ.λ. Μετά από ένα σύντομο ύπνο (1.30 ώρα) οι τυχεροί σε καναπέ, κι αφού φροντίσαμε να μην κοιμηθεί καθόλου ο Άγγελος, ξεκινήσαμε στις 5.30. Ο καιρός φαινόταν δυνατός (4) πράγμα που μας έδινε ελπίδες για ένα νέο ρεκόρ, αλλά και γεγονός που εφιστούσε προσοχή. Αργότερα σήκωσε και κύμα και με σπηλιάδες ο αέρας έφτανε τα 5-6 μποφώρ. Η πλέυση μας (επίφορος) κουραστική γιατί απιαιτούσε μεγάλη ετοιμότητα καθώς το κύμα μας έπαιρνε την πρύμνη. Σ’ αυτό οφείλεται το ότι σε ένα απότομο και μεγάλο κουπατσάρισμα η μεγάλη ναυτική μας πυξίδα κατρακύλησε, ξέφυγε από 5 χέρια που προσπάθησαν να τη σταματήσουν και βούτηξε στα ανοιχτά της Αίγινας. Μετά από υποστροφή για διόρθωση πορείας πενράμε τα Τσελεβίνια. Από κει και πέρα, ο αέρας ήταν κατά μέσον όρο 4 μποφώρ με πολύ λίγο κύμα πράγμα το οποίο σε ορισμένες στιγμές μας έδωσε κυριολεκτικά φτερά. Βεβαιότατα επιδοθήκαμε στο Μάρκος σκι, και μάλιστα με δύο σκιέρ. Τελικά ο συνολικός χρόνος ήταν 10 ώρες (το ρεκόρ είναι 8 ώρες το 1982, ενώ πέρυσι ήταν 12).
Στην Ερμιόνη συννεφιά και προβλήματα αράγματος. Τότε άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς ενώ στον Μπίστη μας επιτίθενται δύο κοράκια χωρίς λόγο και αιτία. Τελικά η βάρκα αράχτηκε α ρόδο (ΑΤ ROADS) και το απόγευμα προσπαθούσαμε πειραματιζόμενοι να εμηνεύσουμε την παράξενη συμπεριφορά των κορακιών.
Τις υπόλοιπες 4 μέρες έγινε η προετοιμασία: επισκευές στην βάρκα και τελικά τακτοποίηση του ρεμέτζου της, μεταφορά υλικού επισκευές του, παραδοσιακή (από το 1982) προσπάθεια βελτιώσεως του Κάπ (κανώ) και μερικά <<αμάν- αμάν>> με το σακκίδιο του Μιχάλη.
Εν τω μεταξύ τα κοράκια μας συνήθισαν. Με ένα συγγενή τους μάλιστα που δεν πετούσε λόγω γηρατειών ή νεότητος ή άλλης αιτίας, πιάσαμε και φιλίες.

Προηγούμενη

Περιεχόμενα
Επόμενη
Ημερολόγιο Δράσεων 1985 - 87 του 6ου Ν/Π, θυγατρικού 3ης Ν/Π Τρίτη εικοσιπενταετία, 1964 –1988 Η ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 1986


(C) Copyright 1913-2002 3η Ο.Α.Ν. Επιτρέπεται η ελεύθερη ανάγνωση από browsers του WWW και παρόμοια προγράμματα. Με την επιφύλαξη κάθε άλλου δικαιώματος.