Τα 50 ΧΡΟΝΙΑ της 3ης ΑΓΕΛΗΣ ΝΑΥΤΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ


12/4/81 ημέρα Κυριακή έγινε εκδρομή όλων των Αγελών της Αθήνας στον ΠΥΒΑ για να γιορτάσουμε τα 50 χρόνια του Ελληνικού Λυκοπουλισμού. Σήμερα είχαμε καλή συμμετοχή, 17 λυκόπουλα, ο Αρχηγεύων Δημήτρης Τριανταφύλλου, νομίζω κι ο Νίκος Γεωργακόπουλος και Βασίλης Ρούφος.Σε αυτά προστέθηκαν 3 λυκόπουλα από την 10η, μπήκαμε στο νοικιασμένο λεωφορείο μας στην πλατεία Κολωνακίου και στις 9.00 π.μ. είμασταν στον ΠΥΒΑ, ως Τ.Ε. Ν/Π. Εγκατασταθήκαμε στον προκαθορισμένο για μας χώρο, κάναμε τυπικά έναρξης (έπαρση σημαίας, κραυγές) και στις 10.00 - 12.00 ακολούθησε παιχνίδι κατά εξάδες, η εξερεύνηση της ζούγκλας του ΠΥΒΑ, οργανωμένο από την Εφορεία που ήθελε αρκετό ψάξιμο για απάντηση των ερωτήσεων - απαντήσεων.
Στις 12.00 αφού παραδώσαμε τις απαντήσεις και τις χειροτεχνίες (μέρα των ασκήσεων) παίξαμε κατά Τ.Ε. τον “κινητό στόχο”, το “άποδο”, και μετά ήρθε ο πρώτος μας Ακέλας που ίδρυσε την 3η Αγέλη κι’ όλο τον Ελληνικό Λυκοπουλισμό, ο Αλέξανδρος Σαράτσογλους και μας μίλησε για την ιστορία της ιδρύσεως.
Τον υποδεχτήκαμε με την κραυγή “Λέμε (καλημέρα) στον πρώτο μας Ακέλα” και τον χαιρετίσαμε με το (ούπι - ούπι - ούμε / σας ευχαριστούμε). Πραγματικά ήταν μεγάλη τύχη ν’ ακούσουμε απ’ το ίδιο του το στόμα την ιστορία μας.
Μετά φάγαμε και ξεκουραστήκαμε λίγο, ώσπου να καθαρίσουμε το χώρο μας (2.00 - 2.30) και να πάμε για την πυρά. Χωρέσαμε όλοι στο αμφιθέατρο Περρωτή, τραγουδήσαμε και είδαμε πολλά νόστιμα σκέτς από ανιχνευτές, ανιχνεύτριες που μιμούνταν τα λυκόπουλα. Κι’ εκεί είχαν προσκληθεί αρκετοί παλιοί.
Πήραμε τα πράγματά μας, βρήκαμε το λεωφορείο μας και αποχαιρετήσαμε τον ΠΥΒΑ και τις άλλες Αγέλες. Μια συγκινητική εμπειρία, αλλιώτικη απ’ τις άλλες.


( Στην νέα Λέσχη της 3ης, Νικοτσάρα & Παλιγγενεσίας ).

Προηγούμενη

Περιεχόμενα
Επόμενη
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 1981 Ιστορία 3ης Αγέλης Ν/Π Αθηνών 1918 - 1988 Πίττα - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 1985


(C) Copyright 1913-2002 3η Ο.Α.Ν. Επιτρέπεται η ελεύθερη ανάγνωση από browsers του WWW και παρόμοια προγράμματα. Με την επιφύλαξη κάθε άλλου δικαιώματος.