Ναυτικές δράσεις


Ο Μιχ. Σοφιανός βοηθούσε ψυχή τε και σώματι. Είχε ένα ωραίο σπίτι κοντά στον νεώσοικο .
Το 1936 ή 37 ναυπήγησε μιά μεγάλη βάρκα σε ένα από τα μπροστινά δωμάτια του σπιτιού του . Όταν θέλησε να την καθελκύσει, ανακάλυψε ότι δεν χωρούσε να βγεί και χρειάστηκε να γκρεμίσει ένα παράθυρο. Επειδή η βάρκα ήταν χοντρή στην μέση, βαφτίστηκε “Γουρούνα”.
Αν δεν βοηθούσε να αποκτήσουμε τις άδειες δεν θα είχαμε ποτέ Νεώσοικο.Το οικογενεια-
κό του ρητό ήταν A coeur vaillant,rien d’ impossible. ‘Ηταν αυλάρχης του Πρίγκιπος Νικολάου.( Τ.Γκαζιάνης 1994).

Κυριακή 20/6/37 : Συγκέντρωση στο Νεώσοικο. Σήμερα επαναλήφθηκαν οι εργασίες της ομάδας, αλλά απουσίασαν μερικοί Ν/Π οι οποίοι δεν τέλειωσαν ακόμα τους διαγωνισμούς τους. Όλο το πρωί έγιναν διάφορες εργασίες τακτοποίησης και επισκευής του Νεώσοικου.
Τετάρτη 23 : Συγκέντρωση στο Νεώσοικο. Εξακολούθησαν οι εργασίες επισκευής του Νεώσοικου, ναυτικού υλικού και άρχισε να επισκευάζεται ο δρόμος που οδηγεί από τα λουτρά στη βάση μας.
Κυριακή 27 : Συγκέντρωση στο Νεώσοικο. Οι εργασίες κατασκευής του δρόμου διακόπηκαν προσωρινά το πρωί και άρχισε η κατασκευή χαρμανιού για τον μπλόκο που γίνεται πάνω στο βραχάκι για να στηθεί ο ιστός. Όλη η ομάδα δούλεψε με πολύ κέφι όλη την ημέρα. Αργά το απόγευμα έγιναν ασκήσεις κωπηλασίας από όσους έμειναν στο Νεώσοικο.
Πέμπτη 1/7/37 : Συγκέντρωση στο Νεώσοικο. Εξακολούθησαν οι εργασίες για το δρόμο και έγιναν ασκήσεις κωπηλασίας με τη «Νίκη».

Προηγούμενη

Περιεχόμενα
Επόμενη
Ναυτική επίδειξη Ναυτική Δραστηριότητα Μετά τον πόλεμο


(C) Copyright 1913-2002 3η Ο.Α.Ν. Επιτρέπεται η ελεύθερη ανάγνωση από browsers του WWW και παρόμοια προγράμματα. Με την επιφύλαξη κάθε άλλου δικαιώματος.