ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΤις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου 1919 εκάναμε τον περίπατό μας προς το Στάδιο, όταν ένας πρόσκοπος πλησίασε τον κ. Μελά και του είπε κάτι εμπιστευτικώς.Ο κ. Μελάς αφού προχωρήσαμε λίγο μας συγκέντρωσε και μας εμπιστεύτηκε το μυστικό: Ο τότε βασιλιάς μας, την προηγουμένη σ' ένα περίπατό του στο Στάδιο είχε χάσει το ρολόϊ του. Ηταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για μας τα Λυκόπουλα να δείξουμε την ικανότητά μας και να βρούμε το ρολόϊ, φθάνει να μην είχε προλάβει άλλος να το βρεί ή και να το κλέψει.
Ο κυρ Βασίλης, ο φύλακας του Σταδίου, μας πληροφόρησε ότι ο Βασιλιάς είχε κάνει μια βόλτα γύρω στο Στάδιο, επάνω στο Στίβο. Με τις πληροφορίες αυτές σπεύσαμε στο έργο και πράγματι ένας από μας ανεκάλυψε στη δεύ-τερη προσπάθεια κάτι που γυάλιζε μέσα σε μια λακουβίτσα. Ηταν πράγματι το χρυσό ρολόϊ του Βασιλιά, που μάλιστα δούλευε ακόμα γιατί φαίνεται πως είχε πέσει μαλακά. Ο κ. Μελάς το πήρε και ανέλαβε να το δώση στο παλάτι. Την ημέρα εκείνη κανένας μας δεν αμφέβαλλε ότι το ρολόϊ δεν ήταν του Βασιλιά και ότι δεν το είχε πραγματικά χάσει την προηγουμένη στον περίπατό του, αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι και τώρα ακόμη δεν ξεκαθαρίζει στο μυαλό μου αν ήταν αλήθεια ή παραμύθι. Ό,τι όμως και αν ήταν, μούδωσε μιά αληθινή πρόσκληση στ' όμορφο παιχνίδι που λέγεται π ρ ο σ κ ο π ι σ μ ό ς. (Διήγηση Α.Σαράτσογλου).

Προηγούμενη

Περιεχόμενα
Επόμενη
Αναδιοργάνωση Πρώτη εικοσιπενταετία, 1913 -1938 Ο Π.Περρωτής μας διηγείται πως πρωτογνώρισε τον Ιδρυτή, το 1919


(C) Copyright 1913-2002 3η Ο.Α.Ν. Επιτρέπεται η ελεύθερη ανάγνωση από browsers του WWW και παρόμοια προγράμματα. Με την επιφύλαξη κάθε άλλου δικαιώματος.