Κατασκήνωση Σπετσών 3 - 18 Ιουλίου 1953


Παρασκευή 3 Ιουλίου 1953 Αναχώρηση 21 ατόμων για την κατασκήνωση Σπετσών. Ώρα αναχώρησης 1.45 με το Α/Π “Πίνδος”. Άφιξη 8.10 μ.μ. Πρόχειρη εγκατάσταση μέσα στο κτήμα της Αναργυρίου Σχολής Σπετσών. Κατάκλιση στις 10 μ.μ.
Σάββατο 4 Ιουλίου 1953
Έγερση στις 6 π.μ. Εγκατάσταση στον οριστικό τόπο της κατασκήνωσης. Στήσιμο σκηνών. Μόνιμος αποθηκάριος ορίσθηκε ο εν/τάρχης Παναγιωτίδης. Το ταμείο κρά-τησε προσωπικά ο αρχηγός Ζαραλής. Εν/τία μαγειρείου Αλκυόνες (εν/τάρχης Πανα- γιωτίδης Β). Διαιτολόγιο: Πρωϊνό: γάλα, κακάο, ψωμί, βιτάμ, μαρμελάδα.
Γεύμα: μακαρόνια, κόρν μπίφ, ψωμί.
Βραδυνό: φάγαμε πρόχειρα τα υπόλοιπα του ταξιδιού. Έφαγαν όλοι.
Κυριακή 5 Ιουλίου 1953
Έγερση στις 7 π.μ. Η ομάδα εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό Αγ. Αντωνίου Σπετσών.
Πρωϊνό: γάλα, κακάο, ψωμί, βιτάμ, μαρμελάδα.
Γεύμα: φρέσκα ψάρια, σαλάτα ντομάτα, αγγούρι, βερύκοκα.
Απογευματινό: λουκούμια. Βραδυνό: κολοκυθάκια γιαχνί, ψωμί, τυρί, κορόμηλα.
Επιτροπή αγορών για όλη την περίοδο της κατασκήνωσης.
Υπαρχηγός: Μάγκος. Εν/χες: Κωστόπουλος Ι. - Νταλίπης Ι.
Εν/τία Υπηρεσίας - Αλκυόνες. Εν/τία Μαγειρίου: Αετοί. Έφαγαν όλοι.
Δευτέρα 6 Ιουλίου 1953
Έγερση στις 7 π.μ. Γενικές εργασίες ευπρεπισμού κατασκηνώσεως - κατασκευές.
Γύρω στις 12 άρχισε κωπηλασία με την λέμβο που μεταφέρθηκε από την ομάδα. Η κωπηλασία θα εκτελείται κανονικά 1 ώρα το πρωΐ - 1 ώρα το απόγευμα.
Εν/τία υπηρεσίας: Γλάροι. Εν/τία μαγειρείου: Πιγκουΐνοι (Εν/χης Σάσσης Γ.).
Πρωϊνό: το συνηθισμένο. Γεύμα: Ρύζι με φρέσκες ντομάτες, κορόμηλα, (λόγω στομαχικών διαταραχών πολλών προσκόπων). Απογευματινό: λουκούμια.
Βραδυνό: πατάτες τηγανιτές, ομελέτα, ντομάτα σαλάτα, ψωμί, βερύκοκο.
Έφαγαν όλοι. Κατά τις 2 π.μ. 3 παλιοί βαθμοφόροι της ομάδας και χωρίς προηγου-μένως να ειδοποιήσουν μπήκαν στο στρατόπεδο με σκοπό να δημιουργήσουν “νίλα”.
Τρίτη 7 Ιουλίου 1953
Έγερση στις 7 π.μ. Γενικές εργασίες , γνώσεις και ναυτική εκπαίδευση.
Εν/τία υπηρεσίας: Αλκυόνες. Εν/τία Μαγειρείων: Γλάροι (εν/χης Κωστόπουλος).
Πρωϊνό: το συνηθισμένο. Γεύμα: μελιτζάνες γιαχνί, τυρί, ψωμί, βερύκοκα.
Απογευματινό: Καρύδια, ψωμί.
Τετάρτη 8 Ιουλίου 1953
Έγερση στις 7 π.μ. Γενικές εργασίες κατασκήνωσης, επιθεώρηση ναυτικών, εκπαίδευση. Εν/τία υπηρεσίας: Αετοί (Ι. Νταλίπης) Εν/τία μαγειρείου: Αλκυόνες (Β. Παναγιωτίδης). Πρωϊνό: το συνηθισμένο. Γεύμα: ψάρια, ντομάτες, τυρί, φρούτα.
Βραδυνό: Μακαρόνια, τυρί, φρούτα.
Πέμπτη 9 Ιουλίου 1953
Έγερση στις 7 π.μ. Γενικές εργασίες, γνώσεις. Εκκινήση με βενζινόπλοιο για Πόρτο Χέλι. Κατασκήνωση κατά ενωμοτίες. Επιστροφή 7.30 μ.μ.
Εν/τία υπηρεσίας: Πιγκουΐνοι ( Σάσσης). Εν/τία μαγειρείου: Αετοί (Ι. Νταλίπης).
Πρωϊνό το συνηθισμένο: Γεύμα: καλαμαράκια, τυρί, βερύκοκα.
Βραδυνό: φασόλια, φρούτα.
Παρασκευή 10 Ιουλίου 1953
Έγερση στις 7 π.μ. Γενικές εργασίες. Επιθεώρηση. Γνώσεις ναυτικής εκπαίδευσης. Λουτρό. Εν/τία υπηρεσίας: Γλάροι (Ι. Κωστόπουλος). Εν/τία μαγειρείου Πιγκουΐνοι.
Πρωϊνό το συνηθισμένο. Γεύμα: πατάτες γιαχνί, σαλάτα, φρούτα.
Βραδυνό: πατάτες με κόρν μπίφ, φρούτα.
Σάββατο 11 Ιουλίου 1953
Έγερση στις 7 π.μ. Γενικές εργασίες. Επιθεώρηση. Γνώσεις. Λουτρό.
Εν/τία υπηρεσίας: Αλκυόνες (Β. Παναγιωτίδης).
Εν/τία μαγειρείου: Γλάροι (Ι. Κωστόπουλος).
Πρωϊνό το σύνηθες. Γεύμα: ψάρι βραστό, ντομάτες, φρούτα.
Βραδυνό: φακές, κρέας με μακαρόνια, φρούτα.
Κυριακή 12 Ιουλίου 1953
Έγερση στις 7 π.μ. Γενικές εργασίες. Επιθεώρηση. Γνώσεις ναυτικής εκπαίδευσης. Λουτρό. Εν/τία υπηρεσίας: Αετοί (Ι. Νταλίπης).
Εν/τία μαγειρείου: Αλκυόνες (Β. Παναγιωτίδης).
Πρωϊνό το συνηθισμένο. Γεύμα: κιμάς με μακαρονία, φρούτα.
Βραδυνό: πατάτες βραστές τυρί, ντομάτες, φρούτα.
Δευτέρα 13 Ιουλίου 1953
Έγερση 7 π.μ. Γενικές εργασίες. Επιθεώρηση.
Αναχώρηση για την Σπετσοπούλα με βενζινόπλοιο. Επιστροφή στις 8.00 μ.μ.
Εν/τία υπηρεσίας: Πιγκουίνοι (τ. Σάσσης) Εν/τία μαγειρείου: Αετοί (Ι Νταλίπης).
Πρωϊνό το συνηθισμένο. Γεύμα: καλαμαράκια, ντομάτες.
Βραδυνό: Ρύζι, φρούτα.
Τρίτη 14 Ιουλίου 1953
Έγερση στις 7 π.μ. Γενικές εργασίες. Γνώσεις ναυτικής εκπαίδευσης. Λουτρό.
Εν/τία υπηρεσίας: Γλάροι (Ι. Κωστόπουλος).
Εν/τία μαγειρείου: Πιγκουΐνοι (Γ. Σάσσης).
Πρωϊνό το συνηθισμένο. Γεύμα: πατάτες τηγανιτές,ομελέτα, ντομάτα, φρούτα.
(Κατά την μεσημεριανή ανάπαυση σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ μερικών Ν/πων, και στη συνέχεια η ομάδα εκτός ορισμένων χωρίστηκε σε δύο στρατόπεδα και άρχισε να παίζει πετροπόλεμο αποτέλεσμα του οποίου ήταν το σκίσιμο μιας σκηνής. Συγκλήθηκε έκτακτο Σ.Τ. και μετά από μακρά συζήτηση ο Α.Ο. αποφάσισε να τιμωρηθούν οι Ν/ποι με στέρηση τροφής (μόνο εφόσον και εξαιτίας του θαλασσίου λουτρού τους).
Βραδυνό: ψωμί, ελιές, (οι μη τιμωρηθέντες) ψάρια, φρούτα.
Τετάρτη 15 Ιουλίου 1953
Έγερση στις 7 π.μ. Γενικές εργασίες. Γνώσεις.
Εν/τία υπηρεσίας: Αλκυόνες (Β. Παναγιωτίδης).
Εν/τία Μαγειρείου: Γλάροι (Ι. Κωστόπουλος).
Πρωϊνό: το συνηθισμένο. Γεύμα: ψωμί, ελιές (πατάτες τηγανιτές, ομελέτα).
Βραδυνό: Κρέας βραστό, Σαλάτα, φρούτα.
Πέμπτη 16 Ιουλίου 1953
Έγερση στις 7 π.μ. 8 π.μ. Αναχώρηση με βενζινόπλοιο για Αγ. Παρασκευή.
Εν/τ’ια υπηρεσίας: Αετοί (Ι. Νταλίπης).
Εν/τία μαγειρείου: Αλκυόνες (Β. Παναγιωτίδης).
Πρωϊνό: το συνηθισμένο. Γεύμα: Μακαρόνια, τυρί, Κόρν μπίφ.
Βραδυνό: Καλαμαράκια, ντομάτες, φρούτα.
Παρασκευή 17 Ιουλίου 1953
Εν/τία υπηρεσίας: Πιγκουΐνοι (Γ. Σάσσης). Εν/τία μαγειρείου: Αετοί (Ι. Νταλίπης).
Έγερση στις 7 π.μ. Διάλυση κατασκήνωσης. Πρωϊνό το συνηθισμένο.
Γεύμα: Ψάρια λιθρίνια τηγανητά, σαλάτα, φρούτα. Βραδυνό: στο πλοίο: Καλαμαράκια.
Σάββατο 18 Ιουλίου 1953
Πρωΐ αναχώρηση του ατμοπλοίου “Πίνδος” για Πειραιά. Κατά τις 10 π.μ. προσφέρθηκε στους Ν/Π ψωμοτύρι και κατά το μεσημέρι αποβιβαστήκαμε στον Πειραιά. Μετά οι μεν Ν/ποι διαλύθηκαν η δε Σ.Τ. επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο για τον Νεώσοικο μεταφέροντας το υλικό της κατασκήνωσης. Διάλυση στις 2 μ.μ.

Προηγούμενη

Περιεχόμενα
Επόμενη
1953 Δεύτερη εικοσιπενταετία, 1939 -1963 Φθινόπωρο 1953


(C) Copyright 1913-2002 3η Ο.Α.Ν. Επιτρέπεται η ελεύθερη ανάγνωση από browsers του WWW και παρόμοια προγράμματα. Με την επιφύλαξη κάθε άλλου δικαιώματος.