Κατασκήνωση Σουνίου 15-29 / 7 / 55Παρασκευή 15 Ιουλίου 1955 - ημ.: α’
Στην φετινή κατασκήνωση του Σουνίου συμμετέχουν: ο αρχηγός Δ. Μάγκος, ο υπ/γός ‘Ιβος, οι ανιχνευτές Ι. Κωστόπουλος και Δ. Γεννηματάς, οι ενωμοτάρχες Παπαζήσης, Κάρταλης, Σημαντήρας, Ιωσηφίδης, οι υπενωμοτάρχες Πραντούνας, Ροδόπουλος, Καρτάλης, οι πρόσκοποι Γκολεμάς, Πολίτης Νικ., Σπορίδης, Τσάτσος, Νεζερίτης, Αιλιανός, Κοσκινάς, Κασσάνδρας, Ξενάκης, Μακρής, Ζαφειρόπουλος, Ζακάκης, Ζερβουδάκης, Αλιβιζάτος, Τσιρόγλου, Κριμιτζάς.
Στις 9 το πρωΐ στην Λέσχη μας των Αθηνών συγκεντρώθηκαν οι κατασκηνωτές και αφού φόρτωσαν τα τρόφιμα στο φορτηγό αυτοκίνητο πήγαν προς την Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, όπου συναντήθηκαν με το δεύτερο φορτηγό, που ξεκίνησε από τον Νεώσοικο του Παλ. Φαλήρου και το οποίο μετέφερε το ναυτικό και κατασκηνωτικό υλικό της Ομάδας. Στην οδό Μεσογείων το δεύτερο αυτό φορτηγό φόρτωσε καυσόξυλα για χρήση του μαγειρείου.
Στον κατασκηνωτικό χώρο φθάσαμε γύρω στις 12.30 μετά το μεσημέρι μετά από μια μικρή στάση στο χωριό Μαρκόπουλο. Συγχρόνως έφθασε και το βυτίο για την πρώτη προμήθεια του νερού. Μετά από αυτό η ομάδα αναπαύθηκε, και το συμβούλιο αποσύρθηκε, για να συσκεφθεί και να διευθετήσει τον χώρον σαν κατασκήνωση. Μετά το τέλος των συνομιλιών προσφέρθηκε μηλόπιττα, για την οποία στάλθηκε ευχαριστήριο τηλεγράφημα στην κατασκευάστριά της Κα Ευρ. Σ. Κωστοπούλου.
Αφού φάγαμε λίγο φαγητό, ντυθήκαμε αθλητικά, και επιδοθήκαμε στο στήσιμο σκηνών, αντισκήνων κ.λ.π. Η γενική αυτή εργασία μας απασχόλησε έως τις 7 μ.μ. οπότε πήγαμε στην διπλανή παραλία και κολυμπήσαμε για 5 λεπτά. Κατά την επιστροφή ετοιμάσαμε τα της κατακλίσεώς μας, συγκεντρωθήκαμε στον χώρο του ιστού, προσευχηθήκαμε και μετά την ανάγνωση των σκοπιών διαλυθήκαμε αφού χτύπησε σιωπητήριο γύρω στις 9.15 μ.μ.
Στο Συμβούλιο Τιμής που ακολούθησε αμέσως ανακοινώθηκε στους εν/ρχες σε γενικές γραμμές, το πρόγραμμα της επομένης, δηλαδή γενικές εργασίες και κατασκευές.
Σάββατο 16 Ιουλίου 1955 - ημ. β’
Υπ. Προγρ.: Κωστόπουλος Ο.Ο.Α. Εν. υπηρ.: Γλάροι, Εν. Μαγ.: Αλκυόνες
‘Εγερτήριο στις 7.00 π.μ. Στήσαμε τον ιστό αμέσως, για να μπορέσουμε να κάνουμε πριν από το πρόγευμα (γάλα, κακάο, ψωμί και μαρμελάδα) έπαρση σημαίας. Μέχρι τις 12.15 έγιναν γενικές εργασίες (δρόμοι, ευπρεπισμός χώρου, κατασκευές, μαγειρείο κ.λ.π.). Δυστυχώς αναγκαστήκαμε να στερηθούμε την βοήθεια του υπ/γού ‘Ιβου, ο οποίος δεν ήλθε μαζί μας λόγω εξετάσεων. Μετά από ένα ωραίο λουτρό (δύο ενωμοτίες είχαν τιμωρηθεί με στέρησή του λόγω νυκτερινής ανησυχίας) επιστρέψαμε για φαγητό: Μακαρονάκι κοφτό και καρπούζι. Από τις 2-4 υποχρεωτική ανάπαυση. Το απόγευμα συνεχίστηκαν οι εργασίες. Βραδυνό φαγητό στις 8 με πατάτες βραστές, ντοματοσαλάτα και πεπόνι. Προσευχή και κατάκλιση. Συμβούλιο Τιμής με αποφάσεις για την επομένη. Επίσης σήμερα άρχισε και ο διαγωνισμός μεταξύ των εν/ών.
Κυριακή 17 Ιουλίου 1955 - ημ. γ’
Υπ. Πρόγρ.: Γεννηματάς Δημ., Ανιχνευτής Εν. Υπηρ.: Δελφίνες, Εν. Μαγειρ.: Γλάροι
Το εγερτήριο έγινε μία ώρα νωρίτερα επειδή επρόκειτο να γίνει επίσκεψη γονέων. ‘Ετσι έμεινε πολλή ώρα για την προετοιμασία. Οι επισκέπτες που έφθασαν, έμειναν πολύ ευχαριστημένοι από την οργάνωση και την εμφάνισή μας. Συγκεκριμένα είδαμε το ζεύγος Τσάτσου με παρέα ενός ζευγαριού Γάλλων, το ζεύγος Παπαλεονάρδου, τους παλαιούς αρχηγούς Μιχαηλίδη, Ζαραλή και Σπανούδη με τη μεγάλη παρέα τους, μαζί με τους οποίους το απόγευμα βγάλαμε αναμνηστικές φωτογραφίες. Επίσης μοιράστηκαν στα παιδιά μπισκότα. Το μεσημέρι φάγαμε κρέας ψητό με πατάτες και πεπόνι, ενώ το βράδυ ανοίξαμε κονσέρβες με καλαμαράκια και πατάτες βραστές με πεπόνι. Κατά την διάρκεια της ημέρας αφ’ ενός σβύσαμε μία πυρκαϊά, η οποία είχε ανάψει στο διπλανό κτήμα, αφ’ ετέρου ενεργήσαμε ώστε να πιάσουμε την βάρκα μας, την οποία είχαν αρπάξει μερικοί ανίδεοι για να παίξουν. Επίσης οι Αλκυόνες έκαμαν ναυτική εκπαίδευση, ενώ οι Γλάροι πεζοπροσκοπική. Τη νύχτα έγινε και το πρώτο Campfire με σχετική επιτυχία. Στο Συμβούλιο Τιμής ορισμένοι εν/χες παρατηρήθηκαν χάριν της καλύτερης οργάνωσης.
Δευτέρα 18 Ιουλίου 1955 - ημ. δ’
Υπ. Πρπγρ.: Κωστόπουλος ‘Ι. Ο.Ο.Α. Εν. Υπηρ.: Πιγγουΐνοι, Εν. Μαγειρ.: Δελφίνες
Εγερτήριο όπως συνήθως στις 7.00. Το ρολόϊ βρέθηκε μία ώρα μπροστά αλλά παραβλέψαμε. Πρόγευμα στις 8 και κατόπιν αυστηρή επιθεώρηση. Διορθώθηκε ο ιστός, που την προηγουμένη είχε πέσει και έσπασε. Λουτρό στις 1 και γεύμα: φασολάδα και καρπούζι. Μετά την ανάπαυση μοιράστηκαν καραμέλλες και ακολούθησε ομαδική ψυχαγωγία. Υποστολή και δείπνο με ρύζι και γιαούρτι και καρπούζι. Μετά την προσευχή - κατάκλιση ο αρχηγός άκουσε παράπονα από τους Πραπούνα, Κασσάνδρα, Ζερβουδάκη για ζητήματα της κατασκήνωσης. Συμβούλιο Τιμής κατά το οποίο παρατηρήθηκε ο εν/χης Κάρταλης για άσχημη συμπεριφορά. Πάρθηκε απόφαση για την επομένη, ώστε οι Γλάροι να κάνουν τοπογραφικό και ναυτική εκπαίδευση και το απόγευμα να γίνει ψάρεμα εκ μέρους των ενδιαφερομένων μόνον, δηλαδή μόνον εκείνων που είχαν πλήρη αλιευτική εξάρτηση.
Τρίτη 19 Ιουλίου 1955 - ημ. ε’ Υπ. Προγρ.: Γεννηματάς Δ. Α.
Εν. Υπηρ.: Αλκυόνες, Εν. Μαγειρ.: Πιγγουΐνοι
Εγερτήριο στις 7 αν και το ρολόϊ βρέθηκε 20’ πάλι μπροστά, γι’ αυτό και κλείστηκε μέσα σε γυάλινο κλειδωμένο φανάρι. Μετά το πρόγευμα επιθεώρηση. Στην βαθμολογία προηγούνται οι Πιγγουΐνοι και ακολουθούν οι Γλάροι. Μετά τις γενικές εργασίες λουτρό. Το γεύμα αποτελούνταν από μπάμιες γιαχνί και πεπόνι με τυρί Ολλανδίας. Κατόπιν ο αρχηγός της ομάδας και ο οδηγός του Ομίλου πήγαν ιστιοπλοΐα με την βάρκα και έλειψαν από τις 4 έως τις 7.30. Στο διάστημα αυτό έγιναν γενικές εργασίες και οι Γλάροι δεν έκαμαν αυτά που ήταν κανονισμένα από την προηγουμένη, για τα οποία και παρατηρήθηκαν οι εν/χες τους κατά το βραδυνό Συμβούλιο Τιμής. Με πρωτοβουλία του ανιχνευτή Γεννηματά το απόγευμα πριν από το ψάρεμα προσφέρθηκαν στους ναυτοπροσκόπους μπισκότα και καραμέλλες. Κατά το ψάρεμα αλιεύτηκαν ψάρια, τα οποία προσφέρθηκαν στο αρχηγείο.
Τετάρτη 20 Ιουλίου 1955 - ημ. στ’
Υπ. Προγρ.: Κωστόπουλος Ι. Ο.Ο.Α. Εν. Υπηρ.: Γλάροι, Εν. Μαγ.: Πιγγουΐνοι
Εγερτήριο στις 7. Ο αρχηγός διηύθυνε προσωπικά όλες τις πρωϊνές εργασίες οι οποίες προχώρησαν με εντατικό βαθμό. Ανακαλύφθηκε, ότι η κατασκήνωση έμεινε αφρούρητη από τις 0.00 ως τις 5.00 π.μ. λόγω αμέλειας του προσκόπου Κασσάνδρα, ο οποίος τιμωρήθηκε με τρίωρη φρούρηση για την επομένη νύχτα. Λουτρό στις 12 και γεύμα στις 1 με ντομάτες γεμιστές, ολλανδικό τυρί και καρπούζι. Ανάπαυση. Επίσκεψη του ζεύγους Ζακάκη. ‘Ασπρισμά των δρομίσκων και ακολούθως 6-7.30 κολυμβητικοί αγώνες μεταξύ των εν/τιών και των οποίων τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:
α) Ελεύθερη κολύμβηση 25 μ.:
1ος Καρτάλης                Αρ.        (Αλκ.)
2ος Κάρταλης                Αιμ.        (Γλ.)
3ος Ροδόπουλος        Παν.         (Δελφ.)
4ος Σημαντήρας        Ι.         (Δελφ). + Παπαζήσης Γ. (Πιγγ.)
5ος Ιωσηφίδης                Πρ.         (Αλκ.)
6ος Τσιρόγλου                Φ.        (Πιγγ.)
β) Πρόσθια κολύμβηση 25 μ.:
1ος Κάρταλης                Αιμ.        (Γλάροι)
2ος Κριμιτζάς                Δημ.        (Γλάροι)
3ος Γκολεμάς                Λάζ.        (Πιγγ.)
4ος Ιωσηφίδης                Πρ.        (Αλκ.)
5ος Ζακάκης                Παντ.        (Δελφ.)
6ος Αλιβιζάτος        Πέτρ.        (Πιγγ.)
γ) ‘Υπτια κολύμβηση 25 μ.:
1ος Καρτάλης                Αρ.        (Αλκ.)
2ος Πραντούνας                Μιχ.        (Γλ.)
3ος Κάρταλης                Αιμ.        (Γλ.)
4ος Παπαζήσης                Γεώργ.        (Πιγγ.)
5ος Γκολεμάς                Λάζ.        (Πιγγ.)
δ) Κολύμβηση 25 μ. <<Πεταλούδα>>:
1ος Κριμιτζάς                Δημ.        (Γλ.)
2ος Κάρταλης                Αιμ.        (Γλαρ.)
3ος Σημαντήρας        Ι.        (Δελφ.)
4ος Ροδόπουλος        Παν.        (Δελφ.)
Το αγώνισμα των δύο σκυταλοδρομιών αναβλήθηκε για την επομένη. Το βράδυ δείπνο με luncheon meat, ντομάτες, γιαούρτι και πεπόνι. Συγχρόνως με την έναρξη του Camp-fire, το οποίο είχε αρκετή επιτυχία, ήρθε και το τρίτο φόρτωμα του νερού.
Στο Συμβούλιο Τιμής που ακολούθησε κλήθηκε ο υπ/χης Πραντούνας και παρατηρήθηκε έντονα για την ανάρμοστη καθ’ όλα διαγωγή του.
Πέμπτη 21 Ιουλίου 1955 - ημ. ζ’
Υπ. Προγρ.: Γεννηματάς Δ. Α. Εν. υπηρ.: Δελφίνες, Εν. Μαγ.: Γλάροι
Εγερτήριο κανονικά. ‘Επαρση, πρόγευμα, επιθεώρηση. Εκπαίδευση Αλκυόνων στην κωπηλασία με τον οδηγό του ομίλου Κωστόπουλο. Γενικές εργασίες καθαριότητας. Λουτρό και γεύμα με φασολάκια φρέσκα, τυρί Ολλανδίας και αχλάδια. Το απόγευμα αποτελειώσαμε το άσπρισμα και αρχίσαμε να κατασκευάζουμε μία πύλη για την είσοδο της κατασκήνωσης. Ο χώρος του ιστού και της πυράς αμμοστρώθηκαν. Επίσης έγιναν θαλάσσιοι αγώνες υπό μορφή παιγνιδιών (σκυταλοδρομίες κ.λ.π.) και δεχθήκαμε την επίσκεψη του κ. Αντωνόπουλου αντιπροέδρου της Π.Ε.Π.Α., ο οποίος έμεινε ευχαριστημένος από την γενική όψη της κατασκήνωσης. Το βράδυ και μετά το δείπνο (lunchen meat, πατάτες, ντομάτες και αχλάδια) έγινε ωραίο Camp-fire, προσευχή και κατάκλιση. Οι απογευματινοί θαλάσσιοι αγώνες είχαν ως εξής:
α) Σκυταλοδρομία ελευθ. κολύμβησης 4 Χ 25 μ.:
1. Γλάροι 2. Δελφίνες 3. Πιγγουΐνοι 4. Αλκυόνες
β) Σκυταλοδρομία 3 Χ 25 μ.:
Η πρώτη σειρά των κολυμβητών κολύμπησε φορώντας σάκκους στα σκέλη, η δεύτερη κρατώντας κύπελλα γεμάτα χρωματισμένο υγρό, και τα οποία έπρεπε να τα φέρι γεμάτα στο τέρμα, η δε τρίτη ενώ κολυμπούσε ήταν υποχρεωμένη να φάει φέτα από πεπόνι μέχρις ότου φθάσει στο τέλος. Αποτελέσματα:
1. Γλάροι, 2. Δελφίνες, 3. Αλκυόνες, 4. Πιγγουΐνοι
Παρασκευή 22 Ιουλίου 1955 - ημ.η’
Υπ. Προγρ.: Κωστόπουλος Ο.Ο.Α. Εν. υπηρ.: Πιγγουΐνοι, Εν. Μαγ.: Δελφίνες
Εγερτήριο στις 7. πρόγευμα στις 8. γενικές εργασίες εξωραϊσμού. Επίσκεψη του Περιφερειακού Εφόρου Αθηνών κ. Σταμοπούλου. Προς τιμήν του έγιναν κολυμητικοί αγώνες. Αναχώρησε με το αυτοκίνητο των 1.30. Περίφημο γεύμα με κρέας και μακαρόνια στο φούρνο με ντομάτες και αχλάδια. Μετά από μικρή ανάπαυση, η ομάδα έκαμε μπουγάδα και ετοίμασε την πύλη για την υποδοχή του κ. Σαράτσογλου, ο οποίος έφθασε με τη συνοδεία του κ. Ζαφειροπούλου βαμβακεμπόρου από την Αίγυπτο. Μας επισκέφθηκαν επίσης, η κ. Κάρταλη με παρέα και ο κ. Τσιρόγλου, ο οποίος πήρε και το γιό του Φάνη που είχε καταληφθεί από μελαγχολία και τον γύρισε στην Αθήνα.
Μετά το δείπνο (πατάτες βραστές, ελιές, γιαούρτι, ντομάτες και καρπούζι) έγινε πολύ πετυχημένο Camp-fire με πραγματική πυρά. Προσευχή και κατάκλιση.
Σάββατο 23 Ιουλίου 1955 - ημ. θ’
Υπ. Προγρ.: Γεννηματάς. Α. Εν. υπηρ.: Γλάροι, Εν. Μαγ. Αλκυόνες
Αμέσως μετά την επιθεώρηση οι Δελφίνες πήγαν για εκπαίδευση, δεχθήκαμε και την επίσκεψη του ζεύγους Αιλιανού, οι οποίοι είπαν ότι θα μας ξαναεπισκεφθούν αύριο σε πιο κατάλληλη ώρα. Λουτρό και γεύμα: μελιτζάνες ιμάμ-μπαλντί, τυρί Ολλανδίας και καρπούζι. Σχετική ανάπαυση. Εξετάσεις γ’ τάξης από τον αρχηγό επιτυχείς. Το απόγευμα μετά την υπόσχεση των εξετασθέντων, τμήμα της ομάδας από 16, επισκέφθηκε την πόλη του Λαυρίου, όπου και παρέμεινε για 1.30 ώρα. κατά την απουσία μας ήρθε η κ. Ζακάκου. Λόγω ολιγόωρης απουσίας του αρχηγού οι εν/χες Σημαντήρας και Κάρταλης καθώς και ο υπ/χης Πραντούνας παρεκτράπησαν και διώχθηκαν από την κατασκήνωση. Πρθηκε απόφαση να αναχωρήσουν για την Αθήνα το πρωΐ της επομένης. Δείπνο: ρύζι, ελιές και καρπούζι.
Κυριακή 24 Ιουλίου 1955 - ημ. ι’
Υπ. Προγρ.: Κωστόπουλος Ο.Ο.Α. Εν. υπηρ.: Αλκυόνες, Εν. Μαγ. Δελφίνες
Εγερτήριο στις 6 για να μείνει περισσότερη ώρα για ετοιμασία λόγω των επισκέψεων. Μεγάλος σημαιοστολισμός του ιστού. Αμέσως μετά την έπαρση και το πρόγευμα άρχισαν να καταφθάνουν πολυάριθμοι επισκέπτες, όπως: ο καθηγητής του Παν/ου και η κ. Αιλιανού, ο κ. και η κ. Παπαζήση με 10μελή συνοδεία συγγενών από την Αίγυπτο, ο κ. και η κ. Σπορίδη, ο κ. και η κ. Κοσκινά, τα ζεύγη των κ.κ. Κασσάνδρα, Καρτάλη και ο κ. και η κ. Αλιβιζάτου, ο κ. Πραντούνης, ο κ. και η κ. Σημαντήρα, το ζεύγος και ο νεαρός Πολίτης με την κ. Λεάση και τον γυιό της.
Το μεσημέρι φάγαμε κρέας με πατάτες στο φούρνο και καρπούζι. Μετά από μικρή ανάπαυση είδαμε το ζεύγος και την διδα Μάγκου, το ζεύγος Ξενάκη, η κα και η δις Μακρή με τον κ. Μακρή και τέλος ο εφοπλιστής και η κ. Γράτσου με τα τρία παιδιά της. Το βράδυ συγκεντρωθήκαμε για το δείπνο: γιαούρτι, κρέας από το μεσημέρι και καρπούζι. Διώθηκε λόγω ανάρμοστης διαγωγής ο Κριμιτζάς. Νέα σύνθεση των εν/ών.
Δευτέρα 25 Ιουλίου 1955 - ημ. ια’
Υπ. Προγρ.: Γεννηματάς. Α. Εν. υπηρ.: Πιγγουΐνοι, Εν. Μαγ.: Αλκυόνες
Εγερτήριο κανονικά. ‘Επαρση και πρόγευμα. Ο ν/πος Κριμιτζάς ντύθηκε πολιτικά και αποχώρησε από το στρατόπεδο. Επιθεώρηση. Λουτρό. Ο οδηγός του Ο.Α. Κωστόπουλος και ο υπ/χης Καρτάλης πήγαν για ιστιοπλοΐα και δεν γύρισαν παρά στις 4 μ.μ. Γεύμα με φακές και καρπούζι. Ανάπαυση, ομαδική ψυχαγωγία και κατόπιν δείπνο με μακαρονάκι κοφτό, τυρί Ολλανδίας και καρπούζι. Κατά το απόγευμα και ενώ ετοιμαζόμαστε για νυκτερινό παιγνίδι πληροφορηθήκαμε ότι ο Κριμιτζάς που διώχθηκε από το στρατόπεδο δεν είχε αναχωρήσει και αναγκαστήκαμε να του παραχω-ρήσουμε άσυλο αφού ειδοποιήσαμε τους συγγενείς του νάρθουν να τον παραλάβουν.
Τρίτη 26 Ιουλίου 1955 - ημ. ιβ’
Υπ. Προγρ.: Κωστόπουλος Ο.Ο.Α. Εν. υπηρ.: Δελφίνες, Εν. Μαγ.: Πιγγουΐνοι
Εγερτήριο στις 7. Πρόγευμα. Επιθεώρηση. γενική άσκηση κωπηλασίας. Επίσκεψη της κ. Δαμασκηνού, η οποία ήρθε κατά το μεσημέρι να παραλάβει τον Κριμιτζά. Λουτρό και γεύμα από φασολάκια φρέσκα και σταφύλια. Ανάπαυση. Το απόγευμα μας επισκέφθηκαν ο ιδιοκτήτης της Τράπεζας Εμπορικής Πίστεως κ. Κωστόπουλος με το ζεύγος Πολυχρονιάδη και τον κ. Ρεμούνδο. Επίσης ήρθε η κ. Τσάτσου με τη συνοδεία μιας φίλης της. Το βράδυ μετά το δείπνο (ψαρόσουπα με ρύζι και γιαούρτι) έγινε το νυκτερινό παγνίδι (που είχε αναβληθεί την προηγουμένη) με αρκετή επιτυχία. Προσευχή και κατάκλιση.
Τετάρτη 27 Ιουλίου 1955 - ημ. ιγ’
Υπ. Προγρ.: Γεννηματάς Α. Εν. υπηρ.: Αλκυόνες, Εν. Μαγ.: Δελφίνες
Εγερτήριο κανονικά. ‘Επαρση. Πρόγευμα. Επιθεώρηση. Εκπαίδευση ναυτική και πεζοπροσκοπική, σήματα κ.λ.π. Λουτρό. γεύμα με ντομάτες γεμιστές και σταφύλια. Μετά την ανάπαυση έγιναν αγώνες δρόμου, οι οποίοι είχαν ως εξής:
α) Δρόμος 50 μ.:
1ος Παπαζήσης        Γ.        (Πιγγ.)
2ος Καρτάλης                Αρ.        (Δελφ.)
3ος Ροδόπουλος        Παν.        (Αλκ.)
4ος Τσάτσος                Ανδρ.        (Δελφ.)
5ος Ιωσηφίδης                Πρ.        (Αλκ.)
6ος Ζακάκης                Παντ.        (Πιγγ.)
β) Δρόμος 300 μ.:
1ος Παπαζήσης        Γεώρ.        (Πιγγ.)
2ος Ροδόπουλος        Παν.        (Αλκ.)
3ος Νεζερίτης                Δημ.        (Δελφ.)
4ος Καρτάλης                Αρ.        (Δελφ.)
5ος Αλιβιζάτος        Πετρ.        (Πιγγ.)
Για την ονομαστική γιορτή του Παντελή Ζακάκη προσφέρθηκαν από την μητέρα του η οποία μας επισκέφθηκε το απόγευμα, γλυκά.
Πέμπτη 28 Ιουλίου 1955 - ημ. ιδ’
Υπ. Προγρ.: Κωστόπουλος Ο.Ο.Α. Εν. υπηρ.: Πιγγουΐνοι, Εν. Μαγ.: Αλκυόνες
Εγερτήριο στις 7. ‘Επαρση. Πρόγευμα. Τακτοποίηση ημερολογίου και αποθήκης. Λουτρό και γεύμα με μελιτζάνες γιαχνί και καρπούζι. Ανάπαυση και κατόπιν αγώνες στίβου, οι οποίοι είχαν ως εξής:
α) ‘Αλμα τριπλούν:
1oς: Παπαζήσης                (Πιγγ.)
2ος: Ροδόπουλος                (Αλκ.)
3ος: Ζακάκης                        (Πιγγ.) και Καρτάλης (Δελφ.)
4ος: Κασσάνδρας                (Αλκ.)
5ος: Ζερβουδάκης                 (Δελφ.)
β) ‘Αλμα μήκους απλούν:
1ος Παπαζήσης                (Πιγγ.)
2ος: Ροδόπουλος                (Αλκ.) και Καρτάλης (Δελφ.)
3ος: Τσάτσος                        (Δελφ.)
4ος: Αλιβιζάτος                (Πιγγ.)
5ος: Κασσάνδρας                (Αλκ.)
γ) ‘Αλμα εις ύψος:
1ος: Καρτάλης                        (Δελφ.)
2ος: Ροδόπουλος                (Αλκ.)
3ος: Παπαζήσης                (Πιγγ.)
4ος: Κασσάνδρας                (Αλκ.) και Ζακάκης (Πιγγ.)
δ) Σφαίρα:
1ος: Παπαζήσης                (Πιγγ.)
2ος: Ροδόπουλος                (Αλκ.)
3ος: Καρτάλης                 (Δελφ.)
4ος: Νεζερίτης                 (Δελφ.)
5ος: Ζακάκης                        (Πιγγ.)
6ος: Κασσάνδρας                (Αλκ.)
Μετά το δείπνο (μακαρονάκι κοφτό και καρπούζι) έγινε ένα ωραιότατο και πλούσιο Camp-fire με πραγματική πυρά, το οποίο ήταν και η τελευταία εκδήλωση της κατασκήνωσης, αφού την επομένη θ’ αναχωρήσουμε.
Οι εν/χες συγκέντρωσαν τα παιδιά τους, άκουσαν τις παρατηρήσεις τους υπέρ ή κατά της κατασκήνωσης, τις οποίες και ανακοίνωσαν στο Συμβούλιο Τιμής.
Παρασκευή 29 Ιουλίου 1955 - ημ. ιε’ και τελευταία Εν. Μαγ.: Πιγγουΐνοι
Εγερτήριο στις 6 λόγω της επεκείμενης αναχώρησης. μετά την έπαρση και το πρόγευμα άρχισε η διάλυση του στρατοπέδου, το ρίξιμο των σκηνών και αντισκήνων, η συγκέντρωση του υλικού κ.λ.π. Μετά το τέλος όλων αυτών των εργασιών έγινε το τελευταίο θαλάσσιο λουτρό κι’ ακολούθησε πρόχειρο γεύμα με ψωμί, τυρί και πεπόνι. Τα αυτοκίνητα έφθασαν μετά από λίγο και γύρω στις 5 άρχισε το φόρτωμα. Λίγο πριν την αναχώρηση έγινε η απονομή των βραβείων στην νικητήρια εν/τία, η υποστολή, και το τραγούδι του αποχωρισμού. Μετά από όλα αυτά αναχωρήσαμε χωρισμένοι σε δύο κλιμάκια, ένα για το Π. Φάληρο και ένα για την Αθήνα. Το αυτοκίνητο των Αθη-νών έφθασε στον προορισμό του στις 8.30 ενώ εκείνο του Φαλήρου καθυστέρησε λόγω μικρού συμβάντος (πυρκαϊά μέσα σ’ αυτό, η οποία σβύστηκε έγκαιρα) έφθασε στις 8.30.
Στο διαγωνισμό κατασκήνωσης πρώτευσε η ενωμοτία Πιγγουΐνων (εν/χης Παπαζήσης Γ.) με 1264 βαθμούς, έναντι 820 της εν/ας Δελφίνων (υπ/χης Καρτάλης Αρ.) και 582 της εν/ας Αλκυόνων (εν/χης Ιωσηφίδης Πρ.). Σαν καλύτεροι κατασκηνωτές αναδείχθηκαν οι ναυτ/ποι Τσάτσος Α. (Δελφ.) κσι Αλιβιζάτος Π. (Πιγγ.).
Στους παραπάνω ο αρχηγός απένειμε τα αθλοθετηθέντα έπαθλα.

Προηγούμενη

Περιεχόμενα
Επόμενη
1955 Δεύτερη εικοσιπενταετία, 1939 -1963 Φθινόπωρο 1955


(C) Copyright 1913-2002 3η Ο.Α.Ν. Επιτρέπεται η ελεύθερη ανάγνωση από browsers του WWW και παρόμοια προγράμματα. Με την επιφύλαξη κάθε άλλου δικαιώματος.