Κατασκήνωση Ερμιόνης 9 με 23 Ιουλίου 1959Αρχηγείο: A/O Δημ. Μάγκος, Β/Ο Κωστής Αιλιανός,
Ανιχν. Γ.Ζερβουδάκης . Συμμετείχαν 19 Ναυτοπρόσκοποι.
ΑΛΚΥΟΝΕΣ Χρ. Αποστολίδης, Τάκης Πικραμένος, Νίκος Λούβαρης, Ακης Βοστανζόγλου, Δημ. Αρφάνης, Στάθης Αρφάνης.
ΓΛΑΡΟΙ Γιάννης Τσάμης, Αλέξης Πολίτης, Χρύσης Τριανταφύλλου, Μάκης Τορόσης, Ντόρης Μυστριώτης, Τζέραλντ Τέρνερ.
ΔΕΛΦΙΝΕΣ Γ. Ζαφειρόπουλος, Γ. Οικονόμου, Μάχος Λουγγής, Γ.Παρασκευόπουλος. Γ. Γριπονησιώτης, Μιχ. Πικραμένος, Ντίνος Ιωάννοβιτς.
Επειδή ήταν άρρωστοι δεν ήρθαν οι Ν. Ζαφειριάδης και Ν. Σπυράτος.

Πέμπτη 9: 17 Ν/Π και ο Α/Ο ξεκίνησαν με το "Αίγινα" από Πειραιά. Οι υπόλοιποι από Αθήνα με αυτοκίνητο της Πειραϊκής Πατραϊκής και το κατασκηνωτικό υλικό.Μεσημεριανό - βραδυνό έφερε ο καθένας το δικό του από την Αθήνα.
Παρασκευή 10: Ξύπνημα στις 6. Ατομική καθαριότητα, πρωινό. Μετά γενικές δουλειές (δρόμοι, καθάρισμα, κατασκευές). Το μεσημέρι οι Δελφίνες μαγείρεψαν μακαρόνια με σάλτσα ντομάτα και τυρί, και για φρούτο είχαμε καρπούζι. Υστερα από τη μεσημεριανή ξεκούραση, διάφορες δουλειές και μετά μπάνιο στη θάλασσα. Για βραδυνό πατάτες βραστές, ντομάτες, ψωμί και καρπούζι.
Στις 10 μμ σιωπητήριο, σκοπιές, συμβούλιο τιμής. Ενωμοτία υπηρεσίας οι Γλάροι.
Σάββατο 11: Ξύπνημα στις 7, γάλα με κακάο, ψωμί με μαρμελάδα βερύκοκο. Προετοιμασία των ενωματικών χώρων για επιθεώρηση. Στις 12.30 μπάνιο στην θάλασσα, μετά ντοματοσαλάτα με ψάρια και για φρούτο βερύκοκα. Μετά την μεσημεριανή ξεκούραση οι ενωμοτίες συνέχισαν να προετοιμάζονται για την επιθεώρηση, που έγινε στις 7.30. Ο Αρχηγός βρήκε τους χώρους αρκετά καλούς. Βραδυνό με μελιτζάνες και κολοκύθια τηγανητά, τυρί και βερύκοκα. Ακολούθησε καμφάϊρ όπου οι ενωμοτίες έδειξαν ό, τι καλύτερο μπορούσαν. Σιωπητήριο στις 10, συμβούλιο τιμής. Ενωμοτία Μαγειρείου οι Γλάροι και Υπηρεσίας οι Αλκυόνες. Από σήμερα άρχισε και ο διαγωνισμός μεταξύ των Ενωμοτιών. Κυριακή 12: Ξύπνημα στις 6. Φορέσαμε στολές και στις 7.30 μας επιθεώρησε ο Α/Ο, κάναμε έπαρση και ξεκινήσαμε στις 8 για τους Αγίους Αναργύρους, μια ώρα περπάτημα. Φτάνοντας επισκεφθήκαμε την μονή και κάναμε μπάνιο στη θάλασσα που είναι κοντά. Γυρίσαμε κατά τις 1μμ στη κατασκήνωση για ψητό του φούρνου με πατάτες. Μετά την μεση-μεριανή ξεκούραση τακτοποιήσαμε επί μία ώρα την κατασκήνωση και κατόπιν βγή-καμε στο χωριό για 2.30 ώρες. Στις 9μμ πατάτες φούρνου- ψωμί-φρούτο και στις 10μμ σιωπητήριο-σ. τιμής. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Αλκυόνες 240, Γλάροι 190, Δελφίνες 185.
Δευτέρα 13: Στις 9.00 επιθεώρηση χώρων, 9.15 έπαρση.Γνώσεις μέχρι τις 11.30 που πήγαμε στη θάλασσα.
Το απόγευμα βόλεϋ.ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Αλκυόνες 365, Γλάροι 330, Δελφίνες 34
Τρίτη 14: Προετοιμασία "Πεντάθλου γνώσεων" Στη διάρκεια του μπάνιου αγώνας γουοτερ πολο. Το απόγευμα επίσημος αγώνας βόλεϋ με σειρά επιτυχίας: Αλκυόνες, Δελφίνες, Γλάροι. Φάγαμε ψωμί με ντομάτα για απογευματινό, ευτυχώς, γιατί τα τηγανητά κολοκύθια και μελιτζάνες άργησαν να γίνουν. Α 395, Γ 370, Δ 435.
Τετάρτη 15: Κολυμβητικοί αγώνες με πρώτους τους Γλάρους. 50 ελεύθερο: Τορόσης (Γ), 50μ. ελεύθερο Β' κατηγορία Τριανταφύλλου (Γ), 50 πρόσθιο Γριπονησιώτης (Δ), 50 προσθίως μικρών Βοστανζόγλου (Α), 50 ύπτιο Τσάμης (Γ). Στη σκυταλοδρομία πρώτοι οι Αλκυόνες. Το απόγευμα κάθε Ενωμοτία ασχολήθηκε με τις δουλειές της. Το βράδυ παρουσιάστηκαν τα σκετς και τραγουδήθηκαν ωραία προσκοπικά τραγούδια, όπου διακρίθηκαν οι Δελφίνες. Α 515, Γ 490, Δ 505
Πέμπτη 16: Οι ενωμοτίες ασχολήθηκαν κυρίως με ναυτικές γνώσεις. Το απόγευμα 6-8 έξοδος της Ομάδας στο χωριό.Βαθμολογία: Aλκυόνες 886, Γλάροι 775, Δελφίνες 994.
Παρασκευή 17: Πολύ πρωινό ξύπνημα, στις 5.30. Τρώμε πρωινό και μετά ξεκινούν οι Α' και Β' τάξεως για ορειβασία στο "Κρόθι" με τον Β.Ο. Κ. Αιλιανό. Οι τριτοταξίτες έμειναν στην κατασκήνωση και αφού τακτοποίησαν τον χώρο έκαναν μορς. Στις 11 γύρισαν οι ορειβάτες και έφαγαν οι πάντες για μπάνιο στη θάλασσα ενώ οι Γλάροι ετοίμαζαν το μεσημεριανό (μπριάμ, ψωμί, καρπούζι) Μετά την μεσημεριανή ξεκούραση οι ενωμοτίες ασχολήθηκαν με την προετοιμασία καλού καμφάιρ. Ξεχωρίστηκε χορωδία της ομάδας με 1η και 2η φωνή. Το βράδυ δοκιμαστικό καμφάιρ χωρίς θεατές. Βαθμολογία: Aλκυόνες 946, Γλάροι 1050, Δελφίνες 1034.
Σάββατο 18: Στις 2 το πρωί έγινε άσκηση νυχτερινού ξυπνήματος. Μόλις μαζεύτηκαν όλοι, έφυγαν πίσω στις σκηνές για να φέρουν κύπελλα ή καραβάνες και ήπιαν το κακάο που είχε ετοιμάσει ο Β.Ο. με τους ανιχνευτές. Γύρω στις 2.15 όλη η κατασκήνωση κοιμόταν πάλι. Στις 6 ξυπνήσαμε κανονικά, πρωινό, επιθεώρηση, έπαρση και προετοιμασία του αποψινού καμφάιρ. Στις 11 μπάνιο στη θάλασσα. Στις 6 το απόγευμα παρουσιάστηκαν τα σκετς στον Αρχηγό. 7.00 υποστολή με στολή και λεπτομερέστατη επιθεώρηση όλου του κατασκηνωτικού χώρου. 7.30 βραδυνό. Από τις 8.15 άρχισε να καταφθάνει ο κόσμος. 8.30 άναψε η πυρά με παρουσία πάνω από 150 άτομα, μεταξύ τους ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Δέδες, μέλη του κοινοτικού συμβουλίου, ο Π.Ε. και Τ.Ε. της περιοχής και βαθμοφόροι της Ομάδας Ερμιόνης.
Στις 9.45 τελείωσε η πυρά με την προσευχή. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το επίκαιρο θέμα των Γλάρων, η κωμικότητα των Δελφίνων - που έμεινε στην μαρίδα - και ο τρόπος που παρουσιάστηκε το σκετς των Αλκυόνων. A 1091, Γ 1080, Δ 1144.
Κυριακή 19: Μετά την επιθεώρηση ξεκινήσαμε στις 8.30 με στολή για εκκλησιασμό στην Παναγία Ερμιόνης. Μετά τις 10 οι γονείς και φίλοι των Ν/Π τους πήραν για βόλτα στην περιοχή. Οσοι έμειναν είχαν κρέας με πατάτες φούρνου, παστίτισιο, πάστα φλώρα και καρπούζι. Στις 4 γύρισαν όλοι οι Ν/Π για μεσημεριανή ξεκούραση και στις 6 έγινε επιθεώρηση με στολή. Ο Α/Ο δεν βρήκε καλά τακτοποιημένο τον χώρο της κατασκήνωσης και γι' αυτό δεν βγήκε στο χωριό η Ομάδα αλλά έβγαλε μόνο αναμνηστικές φωτογραφίες. Στις 7.30 πατάτες φούρνου, ψωμί, πεπόνι. Οι 24 γονείς και φίλοι που μας επισκέφθηκαν: Ανιχν.Ζερβουδάκης 3, Εν/χης Τσάμης 2, Υπ/χης Πολίτης 2, Ν/Π Λούβαρης 8, Τέρνερ 3, Λουγγής 2, Αρφάνης 1,Πικραμμένος 2 και Ιωάννοβιτς 1.
Α1224, Γ 1215, Δ 1229. Δευτέρα 20: Στις 11 παραδόθηκε από τις ενωμοτίες τοπογραφικό σχέδιο της κατασκήνωσης (μήκος χώρου 105 μ. και πλάτος 75 μ.). Των Δελφίνων κρίθηκε καλύτερο. 8.30 με 9.30 το βράδυ ψυχαγωγία με θεατές. Τρίτη 21: Ολη την μέρα προετοιμασία για το πένταθλο, το απόγευμα προετοιμασία για καμφάιρ με την Ομάδα Ερμιόνης, που έγινε 8.30 μπροστά σε κοινό 200 περίπου ατόμων.
Α 1450, Γ 1450, Δ 1465.
Τετάρτη 22: Πένταθλο με τομείς: Διάσωση πνιγομένου,κόμποι (Β.Ο.). Φωτιές (Α.Ο), Α' Βοήθειες, Μορς (Ανιχνευτής). Μετά το μεσημεριανό οι σκηνές και τα αντίσκηνα της Ομάδας δοκιμάστηκαν απο κατακλυσμιαία βροχή και τα έβγαλαν πέρα καλά. Ευτυχώς οι κατασκευές είχαν διαλυθεί από το πρωί. Το απόγευμα έφθασε ένα στρατιωτικό JAMES. Ανέβηκε μέχρι τον χώρο της κατασκήνωσης και φορτώνεται με το υλικό. Μετά το βραδυνό η Ομάδα αποσύρθηκε σε απόμερο χώρο όπου ο Αρχηγός έκανε γενικές παρατηρήσεις, τόνισε την πρόοδο που συντελέστηκε σε όλους τους τομείς και έδωσε τα έπαθλα στη πρώτη ενωμοτία των Δελφίνων, τους τρεις καλύτερους κατασκηνωτές Γ. Γριπονησιώτη, Μ.Τορόση και Α. Βοστανζόγλου, καθώς και στον τριτοταξίτη Στ. Αρφάνη που έδειξε την μεγαλύτερη επίδοση στις γνώσεις. Σιωπητήριο στις 10. Τελευταίο ανακεφαλαιωτικό Σ. Τιμής.
Πέμπτη 23 Ιουλίου 1959: Επεσαν οι σκηνές και φορτώθηκαν τα πάντα εκτός από τα ατομικά αντίσκηνα στο φορτηγό. Στις 9 ξεκίνησε το αυτοκίνητο για τη Λέσχη με τον Β.Ο. και τον Ανιχνευτή. Εφτασε μετά ταξίδι 8.30 ωρών και ξεφορτώθηκε. Η υπόλοιπη Ομάδα πήγε για το θαλασσινό της μπάνιο στις 11, έφαγε μεσημεριανό στις 1 και έφυγε στις 3 με το "Νεράιδα" για Πειραιά, όπου έφθασε στις 7.30 και οι γονείς που περίμεναν παράλαβαν τα παιδιά τους.
Τελική βαθμολογία: Αλκυόνες 2513, Γλάροι 2414, Δελφίνες 2525.

Προηγούμενη

Περιεχόμενα
Επόμενη
1957 Δεύτερη εικοσιπενταετία, 1939 -1963 1960


(C) Copyright 1913-2002 3η Ο.Α.Ν. Επιτρέπεται η ελεύθερη ανάγνωση από browsers του WWW και παρόμοια προγράμματα. Με την επιφύλαξη κάθε άλλου δικαιώματος.