1960Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 1960
Συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στις 9, οι Βαθμοφόροι, οι Ανιχνευτές και τα Στελέχη της Ομάδας για το πρώτο συμβούλιο της περιόδου 1960-61. ΤουΣυμβουλίου προήδρευσε ο Αρχηγός Δημ. Μάγκος.
Καταστρώθηκε σε γενικές γραμμές το πρόγραμμα της νέας περιόδου και πάρθηκαν οριστικές αποφάσεις για την ηγεσία των ενωμοτιών, τις εκδρομές της Ομάδας και τα Συμβούλια τιμής. Συζητήθηκε επίσης το θέμα της αντιμετώπισης των αδικαιολόγητων απουσιών των Ν/πων από τις δράσεις της Ομάδας. Έγινε επίσης κατανομή εργασίας μεταξύ των Υπευθύνων (Υπαρχηγών, Βοηθών κλπ). Από την Ομάδα αποχωρούν οι Ανιχνευτές Τσιρόγλου και Ξενάκης. Στον Ανιχνευτή Αποστολίδη χορηγείται ετήσια άδεια λόγω σπουδών. Το συμβούλιο έληξε γύρω στις 1.30΄. Στους Ν/πους στάλθηκαν ταχυδρομικώς ειδοποιήσεις για την έναρξη των συγκεντρώσεων.

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 1960 Παρόντες : 28
        Η πρώτη συγκέντρωση στη Λέσχη. Ο Αρχηγός Μάγκος έκανε ένα μικρό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και είπε δύο λόγια για τα σχέδια της Ομάδας για τη νέα περίοδο. Ανακοινώθηκαν προαγωγές στελεχών κλπ. Τακτοποιήθηκαν ταμειακώς οι περισσότεροι Ν/ποι. Η συγκέντρωση έληξε με παιχνίδι και τραγούδια.

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 1960 Παρόντες : 21
Η Ομάδα υπό την ηγεσία του Οδηγού Ομίλου Γιάννη Ζερβουδάκη έλαβε μέρος στη Λιτανεία του Αγ. Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 1960 Παρόντες : 27
Κανονική συγκέντρωση στη Λέσχη Αθηνών. Μετά την ομιλία του Ανιχνευτή Ν. Πολίτη περί ηλεκτρισμού, παίξαμε ένα προσκοπικό παιχνίδι, στο οποίο νικήτριες αναδείχθηκαν οι Εν/τίες «Δελφίνων» και «Πιγγουΐνων». Ανακοινώθηκε η αποχώρηση από την Ομάδα του Υπαρχηγού Δημ. Πολίτη.

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 1960 Παρόντες : 31
Εκδρομή Ομάδας στον Άγιο Μερκούριο. Έγινε δοκιμασία Αρχαρίων και Β΄ τάξεως. Οι ενωμοτίες μαγείρεψαν μόνες τους. Η εκδρομή είχε μεγάλη επιτυχία και ενθουσίασε τους νεώτερους κυρίως Ν/πους. Από σήμερα αναλαμβάνει καθήκοντα Υπαρχηγού Ομάδας ( η σχετική πρόταση έγινε προς τον Τ.Ε.) ο Ανιχνευτής Νίκος Πολίτης.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 1960 Παρόντες : 20
Η Ομάδα έλαβε μέρος στον Έρανο του Ε.Ε.Σ. που έγινε σήμερα.

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 1960 Παρόντες : 30
Συγκέντρωση της Ομάδας στο Νεώσοικο στο Παλ. Φάληρο.
Η Ομάδα ασχολήθηκε με ναυτικές εργασίες, με τη συντήρηση και επισκευή των λέμβων, καθώς και με άσκηση κωπηλασίας.        Λόγω κακής συνεννόησης οι «Πιγγου-ΐνοι» δεν κατέβηκαν στο Νεώσοικο, αλλά συγκεντρώθηκαν στη Λέσχη Αθηνών.

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 1960 Παρόντες : 34
Συγκέντρωση στη Λέσχη.
Μετά τα τυπικά και τη συγκέντρωση κατά ενωμοτία, έγινε παιχνίδι στο οποίο νικήτριες αναδείχθηκαν οι εν/τίες «Αλκυόνων» και «Πιγγουΐνων».
Κυριακή 6 Νοεμβρίου 1960 Παρόντες : 30
Μετά τα τυπικά και το ζωηρό παιχνίδι που ακολούθησε, έγινε τελετή Υποσχέσεως. Νέα μας αδέλφια : ο Α.Ραπίδης, ο Σ.Λάρδης και ο Στ. Μαρκουϊζος.         Η συγκέντρωση τελείωσε με προσκοπικά τραγούδια.         Μετά τη συγκέντρωση έλαβε χώρα Σ. Τιμής υπό την προεδρία του Αρχηγού Μάγκου.

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 1960 Παρόντες : 34
Συγκέντρωση στο Νεώσοικο. Οι Ν/ποι ασχολήθηκαν με ναυτικές εργασίες. Έγινε άσκηση κωπηλασίας. Έγιναν επίσης και αγώνες δικώπων. Νικήτρια αναδείχθηκε η Εν/τία «Γλάρων».

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 1960 Παρόντες : 32
Εκδρομή κατά ενωμοτία στο Διόνυσο. Οι Ενωμοτίες απασχολήθηκαν με πρόγραμμα που οι ίδιες κατέστρωσαν. Μαγείρεμα κατά ενωμοτία και γνώσεις Γ΄ και Β΄ τάξεως.
Η εκδρομή σημείωσε επιτυχία.

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 1960 Παρόντες : 31
Κανονική συγκέντρωση στη Λέσχη.Η Ομάδα απασχολήθηκε με πρόγραμμα προσκο-πικών γνώσεων, παιχνίδι και τραγούδι. Μετά το πέρας της συγκέντρωσης διεξήχθηκε το κατά μήνα Συμβούλιο Τιμής υπό την προεδρία του Αρχηγού. Το συμβούλιο ασχολήθηκε με την οργάνωση της Ομάδας.

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 1960 Παρόντες : 35
Σήμερα από τις 9π.μ. έγινε Μεγάλο Παιχνίδι Πόλεως, το οποίο οργανώθηκε από την τοπική μας Εφορεία. Η Ομάδα μας εγκατέστησε το «Επιτελείο» της πάνω στη Λέσχη και για να συγκεντρωθούν οι διάφορες απαιτήσεις του παιχνιδιού εργάστηκαν όλοι οι Ν/ποι, και οι πιο μικροί ακόμη.

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 1960 Παρόντες : 6
Αντιπροσωπεία της Ομάδας μας έλαβε μέρος στη λιτανεία της Ι. Εικόνας του Αγίου Νικολάου (Πευκακίων).

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 1960 Παρόντες : 30
Ημερήσια εκδρομή των Ομάδων της τοπικής Εφορείας Εξαρχείων στο Διόνυσο. Από τις Ομάδες της Τ.Ε. απουσίασε μόνο η 29η Ο.Π.Α.         Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Μεγ. Παιχν. Πόλεως της 4/12/60. Δυστυχώς, παρόλο που στις περισσότερες απαιτήσεις η Ομάδα μας κατέλαβε την πρώτη θέση με άριστα, τελικά κατέλαβε την 5η θέση λόγω καθυστερήσεων στην παράδοση και μηδενισμού στα κρυπτογραφικά. Σήμερα έδωσε την προσκοπική υπόσχεση ο Σπύρος Δημητριάδης.         Η εκδρομή τελείω-σε με ένα ωραίο camp-fire και την ανακοίνωση της γενικής βαθμολογίας. Ήρθαμε2οι.

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 1960 Παρόντες : 15
Συγκέντρωση της Ομάδας στο Νεώσοικο. Η Ομάδα ασχολήθηκε με ναυτικές εργασίες, συντήρηση των λέμβων και ναυτικές γνώσεις. Άσκηση κωπηλασίας δεν έγινε διότι έβρεχε πολύ.
        
Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 1960 Παρόντες : 8
Τριήμερη εκδρομή στον Παρνασσό του Συμβουλίου της τιμής.Ξεκινήσαμε το πρωί με την αμαξοστοιχία των 6.18΄, μετά από διασκεδαστική διαδρομή φτάσαμε στη Λιβαδειά κατά τις 11.15΄. Από εκεί μετά από μικρή παραμονή μας παρέλαβε το αυτοκίνητο της γραμμής Λιβαδειάς - Αράχωβας. Φτάσαμε στην Αράχωβα κατά τις 1.30΄ και αφού φάγαμε, ένα φορτηγό μας πήγε ως την τοποθεσία Καλύβια.         Από εδώ αρχίσαμε την ορειβασία μας προς το καταφύγιο,, το οποίο είναι σε υψόμετρο 1900μ.
Όταν φτάσαμε εκεί δεν είχε και πολύ χιόνι, ήταν περίπου 5.30΄. Εκεί μας περίμεναν και άλλοι 8 ορειβάτες, που περάσαμε μαζί τους την πρώτη νύχτα.
Το καταφύγιο του Παρνασσού είναι ένα από τα καλύτερα όλης της Ελλάδας και έχει όλες τις ανέσεις που απαιτούνται. Την Τρίτη το πρωί, επιχειρήσαμε ανάβαση στην κορυφή του Παρνασσού, τον Γεροντόβραχο, που ήταν ολόλευκος από χιόνι, αλλά τελικά δεν το κατορθώσαμε διότι είχε πολλή ομίχλη. Το μεσημέρι μαγειρέψαμε μία ωραία μακαρονάδα με σάλτσα. Μετά το γεύμα στις 1.30΄ άρχισε ένα συμβούλιο όπου συζητήθηκαν τα φλέγοντα ζητήματα της Ομάδας και είχε διάρκεια μέχρι τις 8.30΄.
Το βράδυ της Τρίτης χιόνισε πολύ και έριξε και χαλάζι αρκετό. Την Τετάρτη το πρωί μετά το πρόγευμα, αφού καθαρίσαμε το καταφύγιο αναχωρήσαμε. Από τι καταφύγιο η περιοχή καθώς ήταν χιονισμένη, ήταν εξαιρετικά ωραία.
        Στην εκδρομή έλαβαν μέρος οι εξής:
        Α.Ο.                                Δ.Μάγκος
        Βοηθός Ομάδας                Κ.Αιλιανός
        Ενωμοτάρχης Αλκυόνων        Ι.Γριπονησιώτης
        Ενωμοτάρχης Γλάρων        Μ.Τορόσης
        Ενωμοτάρχης Δελφίνων        Γ.Οικονόμου
        Ενωμοτάρχης Πιγγουΐνων        Α.Πολίτης
        Υπενωμοτάρχης Γλάρων        Κ.Λυμπερόπουλος
        Υπενωμοτάρχης Πιγγουΐνων         Ι.Λάππας
        

Προηγούμενη

Περιεχόμενα
Επόμενη
Κατασκήνωση Ερμιόνης 9 με 23 Ιουλίου 1959 Δεύτερη εικοσιπενταετία, 1939 -1963 1961


(C) Copyright 1913-2002 3η Ο.Α.Ν. Επιτρέπεται η ελεύθερη ανάγνωση από browsers του WWW και παρόμοια προγράμματα. Με την επιφύλαξη κάθε άλλου δικαιώματος.