1961


Τρίτη 3 Ιανουαρίου 1961 Παρόντες : 30
Συγκέντρωση ομάδας στη λέσχη στις 9.30΄.Η ομάδα ασχολήθηκε με την προετοιμασία της γιορτής της πίτας. Επίσης οι ενωμοτίες ασχολήθηκαν με την προετοιμασία σκετς.

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 1961 Παρόντες : 45
Η φετινή γιορτή της πίτας είχε την εξής πρωτοτυπία: Έλαβε χώρα στο εντευκτήριο του Ιππικού Ομίλου στο Μαρούσι. Μας το παραχώρησε ευγενικά ο πρόεδρος του ομίλου και παλαιός μας Αρχηγός Συστήματος κ. Αλέξανδρος Μπαλτατζής. Σε αυτή έλαβε μέρος όλο το σύστημα.         Παρέστησαν:
Οι παλαιοί μας Αρχηγοί κ.κ. Μπαλτατζής και Ζαραλής, ο παλαιός βαθμοφόρος του Σ.Ε.Π. κ.Μανώλης Καλλιτεράκης μετά της κυρίας του και οι παλαιοί τριτομαδίτες Ι.Σημαντήρας, Α.Συμεωνίδης, Ι.Ζαφειρόπουλος και Ελ.Ξενάκης.         Από τους εν ενεργεία βαθμοφόρους μας παρέστησαν: Ο Α.Σ. κ.Π.Αλευράς, οι Αρχηγοί Τμημάτων κ.κ. Γ.Μαθάς (Α.Α.), Δ.Μάγκος (Α.Ο.), Η.Μιχαηλίδης (Α.Ο.Α.), ο Υ.Ο. Ν.Πολίτης και ο Β.Ο. Κ. Αιλιανός.         Μετά την έπαρση της σημαίας άρχισε η γιορτή με προσκοπικά τραγούδια. Κατόπιν είδαμε ένα - δύο πετυχημένα σκετς των ενωμοτιών και κόψαμε την πίτα. Την πίτα έκοψε ο κ.Αλευράς ως συνήθως.
Σε λίγο ο Αϊ Βασίλης κατάκοπος από το ταξίδι μας μοίρασε τα καθιερωμένα σατυρικά δωράκια. Τα σκετς κατόπιν συνεχίστηκαν με επιτυχία καθώς και επίδειξη ταχυδα-κτυλουργικών τρυκ. Στη συνέχεια ελέχθησαν μερικά ακόμη τραγούδια και κανόνες.
Ακολούθησε η τελετή υποσχέσεως κατά την οποία υποσχέθηκαν οι νέοι μας αδελφοί:
Ι.Βαρβούτης
Κ.Βούλγαρης
Α.Δημητριάδης
Σ.Καπετανάκης(2)
Σ.Κωτσάκης
Ελ.Παυλίδης(2)
Στ.Σπανουδάκης
Γερ.Χατζιδάκις
Μετά ο Αρχηγός Μάγκος απένειμε τα έπαθλα του 1960: Στην ενωμοτία Πιγγουΐνων «Διαγ. εν/τιων 1960».Στους Ν/πους : α)Ν.Πολίτη(2), β)Ν.Αθανασίου, γ)Ελ.Παυλίδη ως τους καλύτερους Ν/πους 1960.Στον Εν/ρχη Δελφίνων Γ.Οικονόμου ειδικό έπαθλο «ενδιαφέροντος και ήθους».         Και η γιορτή έληξε με το τραγούδι του χωρισμού που τραγουδήσαμε όλοι μαζί πιασμένοι κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.        Και τώρα δε μένει παρά να ευχηθούμε μία προσοδοφόρο χρονιά για την ομάδα μας.
Κυριακή 8 Ιανουαρίου 1961 Παρόντες : 22
Η συγκέντρωση άρχισε στις 9.30΄ υπό την αρχηγεία του Υ.Ο. Μετά την έπαρση οι εν/τίες ασχολήθηκαν με συγκέντρωση κατά ενωμοτία , οι οποίες ήταν μακράς διαρκείας λόγω της ενάρξεως του καινούριου διαγωνισμού.        Ο καιρός ήταν βροχερός και δεν μπορέσαμε να παίξουμε υπαίθρια παιχνίδια. Κατόπιν είπαμε ορισμένα τραγούδια.         Η συγκέντρωση τελείωσε στις 11.30΄.

Kυριακή 15 Ιανουαρίου 1961 Παρόντες : 35
Μετά τα τυπικά και την κατά εν/τία συγκέντρωση ακολούθησε παιχνίδι στο Λυκαβηττό.        Αργότερα έγιναν ορισμένες ασκήσεις εκ μέρους Β.Ο.
Η συγκέντρωση τελείωσε με τραγούδια και υποστολή.

Kυριακή 22 Ιανουαρίου 1961 Παρόντες : 33
Ημερήσια εκδρομή ομάδας στο Μαραθώνα. Στην εκδρομή αυτή έγινε δοκιμασία Β΄ τάξεως. Οι ενωμοτίες ασχολήθηκαν με το κατά ενωμοτία πρόγραμμα.
Η εκδρομή αυτή ήταν για όλους ευχάριστη διότι στο μέρος που κατασκηνώσαμε μετά από την πορεία που κάναμε είχε αρκετό χιόνι, ήταν δε και ένας παγωμένος χείμαρρος.

Kυριακή 19 Φεβρουαρίου 1961 Παρόντες : 20
Μετά τα τυπικά διαβάστηκε η ανακοίνωση της πετυχημένης δοκιμασίας Β΄ τάξεως των μέχρι τότε αρχάριων προσκόπων : I.Αργυρού, Θ. Μυστριώτη και G.Turner. Κατόπιν έγινε συγκέντρωση κάθε ενωμοτίας. Ακολούθησε ζωηρό παιχνίδι στα νταμά-ρια. Η συγκέντρωση τελείωσε με την ανακοίνωση της βαθμολογίας και την υποστολή.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 1961
Μετά τα τυπικά διαβάστηκε η ημερήσια διαταγή, για την πετυχημένη δοκιμασία Β΄ τάξεως των μέχρι τότε αρχάριων προσκόπων : Κ.Βούλγαρη και Ι. Καπετανάκη.
Επακολούθησε συγκέντρωση κάθε ενωμοτίας. Μετά τραγουδήσαμε και ξαναθυμηθήκαμε ορισμένα παλαιά τραγούδια και κανόνες και μάθαμε μερικά καινούρια.        Τέλος ο Αρχηγός μίλησε για διάφορα ζητήματα που αφορούν την καθυστέρηση εκπλήρωσης υποχρεώσεων προς την ομάδα.

Κυριακή 5 Μαρτίου 1961
Η συγκέντρωση της ομάδας έγινε στο Νεώσοικο. Μετά τα τυπικά ενάρξεως η ομάδα ασχολήθηκε με ναυτικές εργασίες συντήρησης των λέμβων και ναυτικές γνώσεις. Κατόπιν έγινε άσκηση κωπηλασίας από τους εν/χες, επίσης στους ενδιαφερομένους έγινε εκπαίδευση για ναυτικά πτυχία. Ο όχι και τόσο καλός καιρός δεν μας εμπόδισε απ’ το να φύγουμε όλοι ευχαριστημένοι.

Κυριακή 12 Μαρτίου 1961
Η ημερήσια εκδρομή ομάδας έγινε στην Ωραιοπούλα του Υμηττού. Το πρόγραμμα έγινε κατά ενωμοτίες. Επίσης οι ενωμοτίες μαγείρεψαν μόνες τους το μεσημεριανό τους φαγητό.

Κυριακή 19 Μαρτίου 1961
Η ομάδα συγκεντρώθηκε στο Νεώσοικο. Μετά τα τυπικά, η ομάδα ασχολήθηκε με ναυτικές εργασίες. Βγάλαμε επίσης από το υπόστεγο την οκτάκωπο (Αργώ) και την τετράκωπο (Κύμα) τις οποίες βουλιάξαμε για να στανιάρουν διότι ανέλαβε το Β.Ν. να μας τις επιδιορθώσει και πρέπει να μεταφερθούν στο ναύσταθμο.

Παρασκευή 24 Μαρτίου 1961 Παρόντες : 25
Μια αντιπροσωπεία από την ομάδα μας έλαβε μέρος στην παρέλαση της Π.ΕΠ. Η εμφάνιση της εν γένει ήταν εξαιρετική. Αρχηγοί σώματος στην παρέλαση ήταν οι υπαρ/γοι Ν.Πολίτης και Κ.Αιλιανός.

Σάββατο 25 Μαρτίου 1961
Η ομάδα έλαβε μέρος επίσης και στην στρατιωτική παρέλαση, την οποία ως συνήθως άνοιξαν πρώτοι οι πρόσκοποι.

Κυριακή 26 Μαρτίου 1961
Η συγκέντρωση θα γινόταν στη λέσχη αλλά την τελευταία στιγμή μας ειδοποίησαν ότι θα στείλουν το ρυμουλκό για να πάρει την τετράκωπο (Κύμα). Έτσι πήγαμε στο Νεώσοικο αλλά τελικά το ρυμουλκό δεν ήρθε.

Τρίτη 28 Μαρτίου 1961
Αντιπροσωπεία της ομάδας υπό τον υπαρχηγό Ν.Πολίτη, με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού της 48ης επετείου της ιδρύσεως της ομάδας μας καθώς και της επετείου γεννήσεως του αείμνηστου Αρχηγού μας, Ιδρυτού μας Μάρκου Μίνδλερ, επισκέφθηκε τον τάφο του στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, τελέσθηκε δέηση και κατατέθηκε ένα μπουκέτο από τουλίπες.

Κυριακή 2 Απριλίου 1961
Συγκέντρωση στο Νεώσοικο. Μετά τα τυπικά έναρξης η ομάδα ασχολήθηκε με ναυτικές εργασίες, συντήρηση των λέμβων και ναυτικές γνώσεις. Κατόπιν οι εν/τίες έκαναν ασκήσεις κωπηλασίας. Από τη συγκέντρωση έλειπαν ορισμένοι εν/χες και υπ/χες και πρόσκοποι, διότι έλαβαν μέρος στην δοκιμασία α΄ τάξεως.

Τετάρτη 5 Απριλίου 1961
Συγκέντρωση στο Νεώσοικο. Μετά τα τυπικά έναρξης η ομάδα ασχολήθηκε με ναυτικές εργασίες και τη συντήρηση των λέμβων.
Κατόπιν όλες οι εν/τίες εκτός της εν/τίας Γλάρων που ασχολήθηκε στη συγκέντρωση με την επισκευή της λέμβου της, οι άλλες εν/τίες έκαναν ασκήσεις κωπηλασίας.
Το Σ.Τ. παρέμεινε και το απόγευμα για εξάσκηση κωπηλασίας και ιστιοπλοΐας.

Πέμπτη 6 Απριλίου 1961 Παρόντες : 10
Το απόγευμα στις 5.30΄ η ομάδα συγκεντρώθηκε στη λέσχη Αθηνών υπό τον βοηθό ομάδας Μ.Τορόση και πήγε στους Αγίους Θεοδώρους όπου κράτησε την τάξη αρκετά ικανοποιητικά.

Παρασκευή 7 Απριλίου 1961 Παρόντες : 18
Το πρωί η ομάδα συγκεντρώθηκε στη λέσχη Αθηνών στις 8.30΄ υπό τον βοηθό ομάδας Μ.Τορόση, όπου πάλι κράτησε την τάξη στους Αγίους Θεοδώρους.
Το απόγευμα η ομάδα συγκεντρώθηκε πάλι στη λέσχη υπό τον Β.Ο. Τορόση για να λάβει μέρος στον επιτάφιο της Μητροπόλεως.

Δευτέρα 10 Απριλίου 1961 Παρόντες : 10
Τριήμερη εκδρομή στο Νεώσοικο υπό τον Β.Ο. Μ.Τορόση. Σ’ αυτή την εκδρομή έλαβε μέρος μόνο το Σ.Τ. και πρόσκοποι Β΄ τάξεως. Την πρώτη μέρα οι κινήσεις άρχισαν μετά την έπαρση της σημαίας.
                                Πρόγραμμα
7΄         Έγερση.
7.05΄        Πρωινή γυμναστική.        
7.15΄        Ατομική καθαριότητα.
7.45΄        Πρωινό ρόφημα.
8΄        Έπαρση.
8.05΄        Ναυτικές εργασίες.
10΄        Ασκήσεις κωπηλασίας - Ιστιοπλοΐας.
1΄        Θαλάσσιο λουτρό.
1.30΄        Γεύμα.
2.30΄        Ανάπαυση.
4΄        Θεωρητικά θέματα.
6΄        Ασκήσεις κωπηλασίας - Ιστιοπλοΐας.
7.25΄        Υποστολή.
7.30΄        Δείπνο.
8΄        Έξοδος.
10.30΄        Επιστροφή.
11΄        Σιωπητήριο.
Έληξε την Τετάρτη 12 Απριλίου 1961 με την υποστολή. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής αυτής επισκευάστηκαν ορισμένες ζημιές του Νεώσοικου και επίσης εκάη, εκαλαφατίσθη και εβάφη η βάρκα της εν/τίας Γλάρων. Γενικώς η εκδρομή από άποψη εκπαιδευτική και ψυχαγωγική υπήρξε καλή και ευχάριστη.

Κυριακή 16 Απριλίου 1961 Παρόντες : 30
Συγκέντρωση στο Νεώσοικο. Μετά τα τυπικά έναρξης η ομάδα ασχολήθηκε με ναυτικές εργασίες.         Επίσης εκπαιδεύτηκε σε θέματα πρώτων βοηθειών, ιδίως τεχνητές αναπνοές. Κατόπιν ακολούθησε άσκηση κωπηλασίας και εκπαίδευση ονοματολογίας λέμβου.

Κυριακή 23 Απριλίου 1961
Συγκέντρωση στο Νεώσοικο. Μετά τα τυπικά έναρξης η ομάδα ασχολήθηκε με ναυτικές εργασίες, με τον καθαρισμό των λέμβων και την συντήρηση τους.
Κατόπιν οι εν/τίες έκαναν ασκήσεις κωπηλασίας. Σ’ αυτή τη συγκέντρωση ανακοινώθηκε επίσης και η ημερήσια διαταγή του Α.Ο. Δ.Μάγκου περί αποχωρήσεως του μέχρι τότε υπαρχηγού της ομάδας Ν.Πολίτη λόγω σπουδών στο εξωτερικό.
Το Σ.Τ. παρέμεινε και τις απογευματινές ώρες.

Πέμπτη 27 Απριλίου 1961
Συγκεντρώθηκαν οι γονείς των Ν/πων στις 7.30΄ το απόγευμα στη λέσχη Αθηνών της ομάδας, για τους ανακοινωθεί η αποχώρηση του μέχρι τότε αρχηγού ομάδας Δ.Μά-γκου στο εξωτερικό και η ανάληψη καθηκόντων αρχηγού ομάδας από τον πρώην
υπαρχηγό αγέλης Γ.Σάσση.
Συζητήθηκαν επίσης και ορισμένα άλλα ζητήματα της ομάδας.

Κυριακή 30 Απριλίου 1961
10.30π.μ. συγκέντρωση στη λέσχη. Η ομάδα με συγκινητική τελετή αποχαιρέτησε επισήμως τον επί επταετία αρχηγό της Δ. Μάγκο. Από το μυαλό όλων μας πέρασαν σαν αστραπή οι ωραίες μέρες που ζήσαμε κοντά στον αγαπημένο μας μεγάλο αδελφό και συναισθανθήκαμε το δυσκολοπλήρωτο κενό που άφηνε πίσω του.         Όλοι με ευγνωμοσύνη τραγουδήσαμε το τραγούδι του αποχαιρετισμού και ευχηθήκαμε να τον ξαναδούμε γρήγορα κοντά μας. Έτσι τελείωσε μια μικρή προσκοπική ζωή, ένας κύκλος που άρχισε από τα παιδικά χρόνια, πέρασε από όλα τα στάδια της ιεραρχίας και έκλεισε με το βαθμό του αρχηγού. Η επιτυχία του αρχηγού Μάγκου είχε για έμβλημα της το γνωστό μας : «Τρίτη Ομάς για το καλό πάντα πρώτη»!!!
Στο εξής το προσκοπικό κυνήγι συνεχίζεται με τις οδηγίες του αρχηγού μας Γ.Σάσση και του Α.Ο.Α. Η.Μιχαηλίδη.

Μάιος - Ιούνιος 1961
Η ομάδα μας συνέχισε τη δράση της με μεγάλη ζωηρότητα. Οι συγκεντρώσεις στο Νεώσοικο είχαν για σκοπό τη ναυτική εκπαίδευση και ιστιοπλοΐα. Με χαρά είδαμε το νέο κομήτη καθώς και τον παλιό επισκευασμένους από τους ανιχνευτές μας και η ιστιοπλοΐα άρχισε πάλι. Επίσης η οκτάκωπος και η τετράκωπος έλαβαν την άγουσα για το ναύσταθμο απ’ όπου θα επιστρέψουν εξαίρετες. Παράλληλα δεν παραμελήθηκαν και οι καθαρά προσκοπικές γνώσεις, ώστε να έχουμε πρόοδο στα πτυχία.
Η διήμερη εκδρομή στην Πάρνηθα υπό τον Υ.Ο. Κ.Αιλιανό και Β.Ο. Μ.Τορόση είχε επιτυχία, με το μόνο δυσάρεστο ότι από ορισμένες άλλες ομάδες δεν εφαρμόστηκε η έννοια του προσκοπικού πνεύματος.         Επίσης έγινε ειδική μνεία στους Ν/Π για το θέμα των απουσιών και τονίστηκε ότι αυτές αποβαίνουν εις βάρος τους. Οι διαγωνισμοί βρήκαν τους τριτομαδίτες αρκετά προετοιμασμένους. Κατά τις ημέρες αυτές ο Νεώσοικος λειτούργησε προαιρετικά.         Στη συνέχεια άρχισε η πυρετώδης προετοιμασία για την κατασκήνωση.

Ιούλιος:         Η θερινή κατασκήνωση της τρίτης έγινε στην Ερμιόνη Αργολίδας.
Δώδεκα ημέρες προσκοπικής συνεργασίας και χαράς άφησαν αξέχαστες εντυπώσεις στους Ν/Π.         Ο Α.Ο.Α. Η.Μιχαηλίδης με τη βοήθεια του Β.Ο. Μ.Τορόση συνετέλεσαν στην άρτια λειτουργία της κατασκήνωσης.         Το επιστέγασμα αυτό της προσκοπικής χρονιάς έδωσε την ευκαιρία σύσφιξης των δεσμών μεταξύ των προσκόπων και της προετοιμασίας για τη νέα χρονιά.         Η σκληραγωγία και πάλι ωφέλησε τα παιδιά, οι δε νέες γνώσεις για τη ζωή στο ύπαιθρο τα άφησε κουρασμένα αλλά οπωσδήποτε ευχαριστημένα.
Η ώρα των φαντασμάτων 12 - 1π.μ. υπήρξε τρόμος για τους σκοπούς τους λίγο λιγόψυχους, αλλά παράλληλα έδειξε στα παιδιά την αξία του θάρρους.
Το Σ.Τ. κάθε βράδυ στη σκηνή του αρχηγού έδινε αφορμή για ατέλειωτες συζητήσεις, οι οποίες όμως προετοίμαζαν καλύτερα την επόμενη. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι το μέσο μεταφοράς, πλοιάριο του Β.Ν. είχε μια ιδιαίτερη επίδραση στα παιδιά.
                
Αύγουστος - Σεπτέμβριος :         Οι ζέστες, οι εξοχές διέσπειραν τους Ν/Π στα διάφορα μέρη της Ελλάδας. Πολλοί έλαβαν μέρος στις αποστολές του εξωτερικού του Σ.Ε.Π. όπως οι Ι.Τσάμης, ο Α. Πολίτης, ο Γ. Οικονόμου, ο Χ. Πετρέας, ο Ι. Αργυρός κλπ.
Ανεξάρτητα των δράσεων αυτών ο Νεώσοικος άνοιγε τακτικά από τον Β.Ο. Μ.Τορόση, ο οποίος με ορισμένους ανιχνευτές επιδόθηκε στην ιστιοπλοΐα.
Με τα πρωτοβρόχια του Σεπτέμβρη οι Ν/Π άρχισαν να συγκεντρώνονται στην Αθήνα και να ετοιμάζονται για τη νέα περίοδο.

Οκτώβριος
Μετά το προκαταρκτικό Σ.Τ. άρχισαν κανονικά οι συγκεντρώσεις στην Αθήνα.
Τις πρώτες εβδομάδες επικεφαλής ήταν ο παλαιός Υ.Ο. Ν.Πολίτης και ο Β.Ο. Μ. Τορόσης.         Μια εκδρομή στη Ραφήνα συμπλήρωσε τις δράσεις. Επίσης τακτοποιήθηκε το κατασκηνωτικό υλικό στο πατάρι.

Νοέμβριος
Οι συγκεντρώσεις συνεχίστηκαν στη λέσχη υπό την επίβλεψη πλέον των Υ.Ο. Κ.Αιλιανού και Ι.Ζερβουδάκη καθώς και του Β.Ο. Μ.Τορόση. Οι ανιχνευτές συγκεν-τρώνονταν στο Νεώσοικο και ασχολούνταν με ναυτικές εργασίες. Η εκδρομή του μήνα έγινε στον Ωρωπό.         Επίσης τις γνώσεις μας πλούτισε μια επίσκεψη στο αρχαιο-λογικό μουσείο. Το παιχνίδι πόλεως της Τ.Ε. έγινε πάλι πυρετωδώς. Χάρη στη φιλότιμη εργασία πρωτεύσαμε εκ νέου. Επίσης έγινε και εκκλησιασμός της ομάδας.
Επιτυχία είχε και το χορευτικό απογευματινό του Ο.Α. «Ι.Φωκά».

Δεκέμβριος Οι κανονικές συγκεντρώσεις : Σίνα 33.
Εκδρομή τοπικής εφορίας στον Άγιο Ανδρέα. Πολλά κουνούπια και μια δευτεριά.
Ένα Σάββατο έγινε η ομιλία του Υ.Α. Π.Αλιβιζάτου, που διοργανώθηκε από τον Ο.Α. «Ιωάννης Φωκάς» με θέμα : τα γλυπτά του ναού του Επικούρειου Απόλλωνα που βρίσκονται στο βρετανικό μουσείο.

26 - 28 : Εκδρομή Σ.Τ. και ανιχνευτών στη Ζήρεια
Μετέχουν :
Α.Ο.         Γ.Σάσσης
Υ.Ο.        Κ.Αιλιανός
Β.Ο.         Μ.Τορόσης
Ανιχνευτής        Γ.Οικονόμου
Ανιχνευτής        Ι.Λάππας
Εν/χης        Ι.Καρτάλης
Υπ/χης        Ι.Αργυρός
Παλαιοί        Ι.Ζαφειρόπουλος
        Μ.Καρακάσης
1η ημέρα : Με τραίνο ως το Ξυλόκαστρο, με αυτοκίνητο ως τα Άνω Τρίκαλα Κοριν-θίας. Ύπνος στου Βλάσση. Ο αρχηγός επέστρεψε κατανάλωση κρασιού λόγω ψύχους.
2η ημέρα : Ανάβαση μέχρι το καταφύγιο «Ζήρεια» οδοιπορικώς 2.30΄ ώρες, πορεία σε θαυμάσιο τοπίο με άφθονο χιόνι. Στη συνέχεια το αρχηγείο με τους παλιούς επιχείρησε χωρίς επιτυχία την κατάκτηση της περιοχής λόγω περιορισμένου χρόνου. Το λάβαρο (ο θυρεός της ομάδας) στήθηκε σ’ ένα χιονάνθρωπο. Το απόγευμα επιστρέψαμε στα Άνω Τρίκαλα. Ήταν λίγο περιπετειώδης λόγω τέλειου ξεχαρβαλώματος του παπου-τσιού του εν/χη Ι.Καρτάλη. Κατάκοποι κοιμηθήκαμε στου Βλάσση και την επομένη αναχωρήσαμε για Ξυλόκαστρο.
3η ημέρα : Αναχώρηση για Ξυλόκαστρο, καταπληκτική ποδηλατάδα και στις 3μ.μ. αναχώρηση για Αθήνα με αυτοκινητάμαξα.         Συνολικά έξοδα : 200 δρχ.
Τα φιστίκια του «Καρανάσση» από μεριάς αρχηγείου, καθώς και τα μποφόρ ή τα σκούψον θα μείνουν αξέχαστα. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα με άγημα βο-ήθησε τους πλημμυροπαθείς εμμέσως, με προσωπική εργασία στο υπουργείο Πρόνοιας.
Τα απογεύματα της Κυριακής στη λέσχη γίνονταν μαθήματα και ασκήσεις μακετοποιϊας από τον Υ.Ο. Κ. Αιλιανό.

Προηγούμενη

Περιεχόμενα
Επόμενη
1960 Δεύτερη εικοσιπενταετία, 1939 -1963 1962


(C) Copyright 1913-2002 3η Ο.Α.Ν. Επιτρέπεται η ελεύθερη ανάγνωση από browsers του WWW και παρόμοια προγράμματα. Με την επιφύλαξη κάθε άλλου δικαιώματος.