Θερινή Κατασκήνωση Ερμιόνης ‘75Στις 6 π.μ. την Δευτέρα 7 Ιουλίου πήγα με ταξί στη Λέσχη. Το φορτηγό που θα μετέφερε το υλικό στην Ερμιόνη, ένα Mercedes τεραστίων διαστάσεων, ήταν παρκαρισμένο δίπλα. Από μέσα ακουγόταν ένα δυνατό ροχαλητό. ΄Ανοιξα την Λέσχη. Σε 10΄ ήρθε ο Υ.Ο. Κ. Παρετζόγλου, λίγο αργότερα οι ενωμοτάρχαι Αλκυόνων, Γλάρων και Δελφίνων Β. Σταμάτογλου, Κ. Κυλίτης και Χ. Γιαννουλόπουλος, κατόπιν ο Β.Ο. Β. Βλαχόπουλος.
Φορτώσαμε το υλικό στο φορτηγό. Δίπλα μας η 40η Ο.Π.Α. (Α.Σ., Στ. Τραυλός, Υ.Ο. Λ. Φραγκούλης, Β.Ο. Σ. Μεταξάς, Κ. Καρυδιάς) ετοιμαζόταν για την κατασκήνωσή της στις Ροβιές Ευβοίας.
΄Εχουν αποθήκη υλικού εκεί, έτσι φόρτωναν σε 2 πούλμαν μόνο ατομικά εφόδια. Εμείς, σάκκους, ράντζα λυκοπούλων και υλικό.
Κατόπιν, μετά από ηρωϊκές προσπάθειες, ξυπνήσαμε τον οδηγό (δεν ήταν ο <<Μερτύρης>>, αλλά ένας νεαρός. Πήγαμε στον ναυτικό όμιλο Βούλας, όπου η 6κωπη (Σ.Ε.Π. Νο 6), την φορτώσαμε μαζί με την ιστιοφορία της και πήγαμε στην αποθήκη της 3ης στις Τζιτζιφιές έχοντας μαζί τον Ρόκο, σκύλο του Υ.Ο. Παρετζόγλου και έναν <<κυνηγετικό>> σκύλο, πεσκέσι από φύλακα ομίλου στη Βούλα, για τον κ. Μερτύρη, στην Ερμιόνη. Βαπτίσθηκε Μάρκος. Φορτώσαμε άπειρους τόννους υλικού στο φορτηγό. Καθόμαστε μέσα στη βάρκα, έχοντας χτίσει ένα κουβούκλιο γύρω και πάνω από αυτήν, με το υλικό. Μας προφύλαγε από τον αέρα, τον ήλιο και τα αδιάκριτα βλεμματα των τροχονόμων.
Πρώτη στάση Ισθμός Κορίνθου. Λεηλατήσαμε ένα σουβλατζίδικο και πήραμε τον κ. Μερτύρη, ο οποίος, ως συνήθως είχε δίκη στην Κόρινθο για τροχαία παράβαση. ΄Ηταν χαρούμενος γιατί <<ηθωώθη λόγω αμφιβολιών>>, αν όμως ο δικαστής μας συνόδευε μέχρι την Ερμιόνη, θα έχανε κάθε ίχνος αμφιβολίας. Ο νεαρός οδηγός παρέδωσε το τιμόνι στον κ. Μερτύρη και απογειωθήκαμε για Ερμιόνη. Ενδεικτικώς αναφέρω, ότι στην βάρκα (ήταν απολύτως σώτρωπα), που είχε περίπου 2 κουβάδες νερό μέσα, όταν το φορτηγό έπαιρνε τις στροφές, τα νερά έφταναν μέχρι το ζωνάρι. Μέσα στην βάρκα είμαστε 5 άνθρωποι και δύο σκύλοι.
Φθάσαμε σε χρόνο - ρεκόρ (λιγώτερο από 3.30΄ ώρες Τζιτζιφιές - κατασκήνωση). Τα κλαδιά των δέντρων έκαναν αρκετές ζημιές στο υλικό, ανεβαίνοντας την ζώνη πυρός του Μπίστη.
Ξεφορτώσαμε, τεμπελιάσαμε, φάγαμε στου Γανώση και κοιμηθήκαμε κατά παράδοσιν, σε ράντσα στον Ναό.
Το πρωϊ τεμπελιάσαμε μέχρι τις 12.30΄, που κατέπλευσε η ομάδα υπό τον παλαιό αρχηγό της 3ης, Πρόδρομο (Μάκη) Τορόση - ο οποίος προ διμήνου απέκτησε έναν μπέμπη, τον Σταύρο -, τον Α.Ο. Σ. Κωτσάκη με τον σκύλαρό του Μάκη, και τον Υ.Ο. Π. Γκορίτσα.
Πολύ γρήγορα, στήθηκαν οι σκηνές, ετοιμάστηκε το μαγειρείο και οι βρύσες.
Η Ερμιόνη ’75 είχε αρχίσει. (Ημερολόγιο ‘75 Σ.Αλευρά)
                                                        

1975 26-28.10 τριήμερη στον Παρνασσό

Προηγούμενη

Περιεχόμενα
Επόμενη
1974 Εκδρομή στο Μέγα Σπήλαιο Τρίτη εικοσιπενταετία, 1964 –1988 Ορειβατική στα Βαρδούσια 27/12/75 - 29/12/75


(C) Copyright 1913-2002 3η Ο.Α.Ν. Επιτρέπεται η ελεύθερη ανάγνωση από browsers του WWW και παρόμοια προγράμματα. Με την επιφύλαξη κάθε άλλου δικαιώματος.