Διήμερη Τ.Ε. στις Πλαταιές


ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1981
4 & 5: Διήμερη Τ.Ε. στις ΠΛΑΤΑΙΕΣ που ήταν το επίκεντρο του πρόσφατού μεγάλου σεισμού. Μς 2 στρατιωτικά πούλμαν και ένα φορτηγό Ρέο φτάσαμε με τα πράγματα τα χιλιάδες, στήσαμε τις σκηνές, μια απλή περίφραξη και πύλη (πολύ καλή), μαζέψαμε πάρα πολλές πλαστικές σακκούλες σκουπίδια, παίξαμε με τα εκατομμύρια παιδιά του χωριού που μας περικύκλωσαν από την αρχή. (Μα που είναι ο Ηρώδης;), όταν σκοτείνιασε κάναμε πυρά χωρίς φωτιά. Ξαφνικά, φωνές ακούγονται: Τρέξτε, σινεμά!
Η κλασσική, αρχαία ταινία από ένα Τζάμπορι, όπου το χρώμα που κυριαρχούσε ήταν το κόκκινο. Όταν μετά από μιάμισυ ώρα άκαρπων προσπαθειών, αποφάσισαν οι τεχνικοί πως δεν ξέρουν πως να κάνουν τη μηχανή να δουλέψει, κάποιος είχε την ιδέα του αιώνα: Την γύριζαν (την ταινία) με το χέρι, και η προβολή άρχισε, προς μεγάλο ενθουσιασμό των θεατών, ο οποίος κορυφώνονταν κάθε φορά που λόγω κοπώσεως, η τανία... σταματούσε να γυρίζει!!
Ύπνος στις σκηνές, στην υγρή λάσπη όπου σε κάθε βήμα πρόσθετες και μερικά εκατοστά στο μπόϊ σου.
Το πρωϊ στείλαμε μια αντιπροσωπεία στην εκκλησία (σε μια τεράστια σκηνή), ετοιμάσαμε - με ιδέες και φροντίδα της 9ης Ναυτοπροσκόπων - ένα καταπληκτικό Λούνα Πάρκ. Ήρθαν και οι Οδηγοί, και μερικά Λυκόπουλα. Το ρέο άρχισε να πηγαίνει τους ενδιαφερόμενους στο ρήγμα, μετά όμως από δύο διαδρομές αρνήθηκε ο φαντάρος να συνεχίσει τα δρομολόγια. Επεκράτησε δυσάρεστη ατμόσφαιρα, ώσπου το Αρχηγείο της 3ης βρήκε τον κ. Κώστα (ο θεός ας τον έχει καλά) που δέχτηκε και φορτώθηκε στο τεράστιο φορτηγό του όλη η Τ.Ε. και μας πήγε να δούμε, το όντως εντυπωσιακό ρήγμα όπου οι πάμπολλοι επισκέπτες πετάνε ό,τι σκουπίδια βρουν, προφανώς για να... ξορκήσουν το κακό.
Τραβήξαμε φωτογραφίες και ταινία, φορτωθήκαμε στο πούλμαν μετά από καυγά γιατί ο οδηγός δεν ήθελε να μας αφήσει να πάρουμε τα σακκίδια στο πούλμαν (ούτε στις μπαγκαζιέρες), αλλά να έρθουν με το ρέο, 2 ώρες μετά, στη 10η. τελικά αυτό έγινε μόνο για τις σκηνές και τα κοντάρια. Χιλιάδες πτώματα πάνω στο πούλμαν, με πρώτο τον Α.Ο. Στην διήμερη βοήθησε ιδιαίτερα ο εξάδερφος του Πιγγουΐνου, ο Πέτρος ο Γερουλάνος, τεράστιος Ελληνοελβετός, ενωμοτάρχης στην Ελβετία, που ήρθε με τη στολή του. Η ομάδα θα χαρεί να τον ξαναδεί.
12: Ναυτική συγκέντρωση (με γερή δουλειά) στο Δέλτα. Τα κουπιά είναι πια πανέτοιμα (τα 6 τα έφτιαξε από παληά και τεράστια κουπιά, ο Υ.Ο. Άγγελος Μελέγκοβιτς και τα άλλα 4 από κάτι τερατώδη κουπιά που είχαμε στο πατάρι, με τη βοήθεια του Έφορου Μάκη Τορόση, του Α.Ο. Στέφου Αλευρά, του Β.Ο. Γιάννη Μαρκιανού, του (με άδεια) Β.Ο. Βασίλη Δικαιούλια, των Α. Καλογερά, Κωνσταντίνου Γκόφα, Γιάννη Σκρίκα, Κωνσταντίνου Δικαιούλια και άλλων).
Ο Υ.Ο. Άγγελος έβαλε μόνος του και τις καινούργιες σκαρμοδόχες, που ήθελαν κάμποση δουλειά. Έχουν τριφτεί, λαδωθεί και βερνικωθεί τα κουπιά και όλα τα λούτσρα της δεκάκωπης (ξύλινες επιφάνειες) και θυμίζει έπιπλο. Έγινε λοιπόν η πρώτη αξιοπρεπής και κανονική κωπηλασία.

Προηγούμενη

Περιεχόμενα
Επόμενη
1981 Τρίτη εικοσιπενταετία, 1964 –1988 Ερμιόνη 1981


(C) Copyright 1913-2002 3η Ο.Α.Ν. Επιτρέπεται η ελεύθερη ανάγνωση από browsers του WWW και παρόμοια προγράμματα. Με την επιφύλαξη κάθε άλλου δικαιώματος.